?>

'KOBİ'lere verilen destek piyasaları rahatlatacak'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "10 Nisan'a kadar, 11 milyarın yarısından çoğunu KOBİ'lerle buluşturmuş olacağız. Piyasalarda bu sebeple bir rahatlama, sirkülasyon olacağını söylemem gerekir." dedi. - Anadolu Ajansı

Ekonomi - 8 yıl önce

DÜZCE - Ömer Ürer-Ömer Faruk Cebeci

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 15 Temmuz öncesinde bakanlık bünyesinde yapılanan FETÖ mensuplarının verdiği kredilerin incelenmesinden yola çıkarak görevden almalar gerçekleştirdiklerini anlattı.

Bu kapsamda, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığında (KOSGEB) daire başkanı ve müdür seviyesindeki kişilerin görevden alındığını aktaran Özlü, 15 Temmuz öncesinde kime ne kadar destek verildiğini, nasıl destek verildiğini ve usule uygunluklarının incelendiğini, hazırlanacak raporun gereğini yapacaklarını kaydetti.

3 milyar 750 milyon liralık destek sağlandı

KOSGEB'in kurulduğu günden bugüne kadar verdiği tüm desteklerin toplamından daha büyük desteği şu anda verdiklerini anlatan Özlü, şunları söyledi:

"11 milyar liraya yakın bir desteği veriyoruz. Toplam 152 bin 500 KOBİ desteğini aldı. Bunun da toplam maliyeti, piyasaya giren para 3 milyar 750 milyon oldu. 10 Mart'tan 6 Nisan'a kadar küçük işletmelere, mikro KOBİ'lere 3 milyar 750 milyon nakit girişi oldu. Buradaki hedefimiz 11 milyar liradır. Halen işlem başlatmayan 40 bine yakın KOBİ var, demek ki ihtiyaçları yok. Kendilerine mesaj gitmiş olmasına rağmen işlem başlatmadılar. Bir ara bankalardan şikayetler vardı, bunları aştık. Türkiye'deki bütün KOSGEB müdürleri, bankalar teyakkuz halindeler. Adeta bir kredi seferberliği ilan ettik. Bugünkü rakam 3 milyar 750 milyon. Bu rakam yarın 4 milyarı geçer. Tahmin ediyorum 10 Nisan'a kadar, 11 milyarın yarısından çoğunu KOBİ'lerle buluşturmuş olacağız. Piyasalarda bu sebeple bir rahatlama, sirkülasyon olacağını söylemem gerekir."

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasının en bariz şekilde gerçekleştiği kurumlardan birinin de bakanlığı ile ilgili kurumlar olduğunu belirtti.

Bu kurumların başında TÜBİTAK'ın geldiğini belirten Özlü, "2011 ile 2013 yılları arasında TÜBİTAK'a bin 706 kişi alınmış. TÜBİTAK'ın o tarihteki toplam personel sayısının 4 bin 500 civarında olduğunu düşünürseniz, yarı yarıya bir rakam demektir. Bu aslında hesapsız kitapsız, sorumsuz bir işe alım politikası, daha doğrusu bir personel yapılanması söz konusu. Bunların tamamını inceledik, tamamına yakınının işine son verdik. Halen içerisinde kendisini gizlemiş, tespit edemediğimiz kişiler var mıdır? Olabilir. Takip ettiklerimiz var." diye konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bulgaristan'ın sığınmacı kabulü

2017-03-31 18:17 - Dünya

İkiz bebeklerinin acısını mezar taşlarına sarılıp dindiriyor

2017-04-07 03:07 - Dünya

TÜRKSAT baskını davasında 16 sanığın yargılanmasına devam edildi

2017-04-05 15:53 - Gündem

Enerjisa Doğançay hidroelektrik santralini devreye aldı

2017-04-04 13:47 - Ekonomi

'ABD’nin Suriye’deki pozisyonuyla ilgili birçok belirsizlik var'

2017-04-01 11:42 - Dünya

Ürettiği akülerin yüzde 60'ını 90 ülkeye satıyor

2017-04-07 12:09 - Ekonomi

'Türkiye'de 3 milyon obez var'

2017-04-06 15:37 - Sağlık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak: Denizlerimizde aktif sondaj faaliyetlerinde bulunacağız

2017-04-06 18:36 - Ekonomi

Rusya'daki terör saldırısıyla ilgili 8 kişi gözaltına alındı

2017-04-07 02:37 - Dünya

Ağaçta ipe dolanarak asılı kalan leylek kurtarıldı

2017-04-02 13:57 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Fitch: ABD'nin yeni çelik ve alüminyum tarifeleri emtia piyasalarında dalgalanmayı artıracak

22:18 - Ekonomi

Altının ons fiyatı Trump'ın yeni gümrük vergisi tehditleriyle rekor kırdı

20:48 - Ekonomi

Türk fındığı Hindistan'daki etkinlikte tanıtıldı

18:28 - Ekonomi

Rus iş dünyası yaptırım baskısının azalmasını beklemiyor

17:38 - Ekonomi

İngiltere’de enflasyon ocakta 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

17:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

New York Valisi Hochul, Trump'ın kendisini "kral" olarak tanımlamasını eleştirdi

05:18 - Dünya

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya