?>

Klasik araçlar Büyükçekmece’de

Büyükçekmece TÜYAP ve Kongre Fuar Merkezi’nde düzenlenen festivalin açılışını Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türk sinemasının emektar oyuncularından Nuri Alço ile birlikte gerçekleştirdi.

Genel - 6 yıl önce

Büyükçekmece TÜYAP ve Kongre Fuar Merkezi’nde düzenlenen festivalin açılışını Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türk sinemasının emektar oyuncularından Nuri Alço ile birlikte gerçekleştirdi.

“HERKESİ GEÇMİŞİNİ HATIRLAMAYA DAVET EDİYORUM”

Kendisi de bir klasik araba tutkunu olan ve fuarda 2 klasik arabası sergilenen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, klasik otomobilciler federasyonuna ve emeği geçen herkese teşekkür ederek şöyle konuştu; “Herkes üç gün boyunca burada geçmişini hatırlayacak. Nuri Alço’nun arabalarını görecekler, Sadri Alışık’ın, Hulusi Kentmen’in Türk sinemasında birçok filmlerde kullanılan araçları görecekler. Herkes bir geçmişe gidecek. Bazıları ben gelinliğim ile bu arabaya binmiştim, balayına bununla gitmiştik diyecek. Geçmişi hatırlamak bazen çok güzeldir, bazen de değildir. Ama bu otomobil fuarı veya klasik araçlar fuarı 1926’dan bu yana içinde bütün araçları barındırıyor. Herkes burada geçmişinden çok güzel anılar bulabiliyor. Herkesi Büyükçekmece TÜYAP Fuar Merkezi’ne ikinci klasik araçlar fuarında kendi geçmişini hatırlamaya davet ediyorum” dedi.

NURİ ALÇO’DAN TEŞEKKÜR

Sanatçı Nuri Alço, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür ederek şunları söyledi: “Başkanıma çok teşekkür etmek istiyorum. Böyle bir fuarı kazandırdığı için Türk halkına. Gerçekten çok önemli, böyle klasik arabaları yoksa görmeyecektik. 102 yıllık sinema hayatı boyunca sanatçıların kullandıkları arabaları burada görmek mümkün. Katılımlarda artıyor. Onun için başkanıma çok teşekkür ediyorum ”dedi.

600’den fazla klasik araç sergileniyor

Antika Otomobil Federasyonu (AOF) tarafından düzenlenen“2. Klasik Araç Festivali’nin’’ açılışında konuşan AOF Genel Sekreteri İlker Tayalı, bu yıl 20 bin ziyaretçi hedeflediklerini, ziyaretçilerin Avrupa ve Amerika’da yapılan klasik otomobil festivallerinin bir benzerini, belki de birebir minyatürünü yani klasik araçlarla ilgili her şeyi 30 Haziran akşamına kadar fuarda bulabileceklerini söyledi. 600’den fazla klasik otomobil, ticari araç ve motosikletin sergilendiği fuar 30 Haziran akşamına kadar açık kalacak. Fuarda Hollywood ve Yeşilçam ünlülerinin kullandıkları klasik araçların yanı sıra zamanının en hızlı, en pahalı, en eski, en yeni ve en çok tercih edilen klasiklerini de otomobil severler ile buluşturacak.

(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Papağanıyla oy vermeye gelen vatandaş ilgi odağı oldu

2019-06-23 17:19 - Genel

Mahalleyi tedirgin eden esrarengiz sesin sırrı çözüldü

2019-06-24 13:37 - Gündem

Alanya’da aşırı sıcaktan bunalan tatilciler sahile akın etti

2019-06-25 18:50 - Gündem

'Türkiye'den Arnavutluk ve Kosova için ortak bir politika talebimiz var'

2019-06-27 15:17 - Dünya

İran’dan ABD’ye uyarı:” Tacizler devam ederse karşılık vereceğiz”

2019-06-26 01:31 - Gündem

Rusya: 'Tahran Amerikan İHA’sını İran hava sahası içindeyken düşürdü'

2019-06-25 20:02 - Dünya

Otogarlarda seçim hareketliliği

2019-06-22 03:00 - Genel

Günün Özeti

2019-06-22 20:28 - Gündem

Çocuklarda Uyku Bozuklukları Ve Tedavisi

2019-06-22 20:42 - Sağlık

Iğdır'da yetiştirilen çiçekler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni süsleyecek

2019-06-23 17:22 - Günün Fotoğrafı

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Danimarka istihbaratından Rusya'nın 5 yıl içinde Avrupa'da büyük bir savaş başlatabileceği uyarısı

08:42 - Dünya

Arjantin'in Patagonya bölgesindeki orman yangınlarında 37 bin hektarlık alan kül oldu

08:38 - Dünya

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Bedirhan Durak görevine devam edecek

08:28 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'da Cumhurbaşkanı Subianto tarafından resmi törenle karşılandı

08:23 - Gündem

İstanbul’da bazı vapur seferleri iptal edildi

08:03 - Çevre & Seyahat