?>

Kitaplarla kurduğu bağ ile kütüphanenin gönüllü rehberi oldu

İstanbul'da çalıştığı ilçe belediyesinden 2001'de emekli olan ve 5 yıl önce Bilecik'e yerleşen 79 yaşındaki Atila Doğru, günün 4 saatini geçirdiği halk kütüphanesinin gönüllü görevlisi oldu.

Çevre-Hayat - 10 saat önce

Okuma yazma öğrendikten sonra kitaplarla kurduğu bağ yıllar içinde güçlenen ve düzenli kitap okuma alışkanlığına dönüşen Doğru, eğitiminin ardından veteriner olarak 1979'da çalışmaya başladığı İstanbul Küçükçekmece Belediyesinden 2001'de emekli oldu.

Çalıştığı dönemde de kitap okuma alışkanlığından vazgeçmeyen Doğru, 12 yaşından bu yana yaklaşık 6 bin kitap okudu.

Kızının işi nedeniyle 5 yıl önce Bilecik'e taşınan 2 çocuk ve 3 torun sahibi Doğru, günün 4 saatini Bilecik İl Halk Kütüphanesinde geçiriyor.

Kütüphanede gönüllü olarak vatandaşlara kitapların yerini bulmalarında yardımcı olan Doğru, okuma azmiyle çocuklara, gençlere ve yaşıtlarına örnek oluyor.

Atila Doğru, AA muhabirine, lise ve üniversite yıllarından bu yana kitaplarla iç içe olduğunu anlattı.

Okuduklarından not aldığını ve notları arkadaşlarıyla paylaştığını dile getiren Doğru, "Belki 'çok konuşuyor' diyenler olmuştur ama zamanla alıştılar ve hatta gelip sorular sormaya başladılar." dedi.

Doğru, özellikle son yıllarda anı kitaplarına ilgi duyduğunu belirtti.

Anı kitaplarının kendisine adeta dost olduğunu anlatan Doğru "Yazarı karşımda konuşuyormuş gibi hissediyorum. O anılar, geçmişin izlerini bugüne taşıyor. Beyinde iz bırakıyor, bu nedenle notlar alırım. Bugüne kadar 200-300'e yakın notum oldu. Kitaplar gider ama o notlar kalır." diye konuştu.

Doğru, zamanının büyük kısmını Bilecik İl Halk Kütüphanesinde geçirdiğini söyledi.

Kütüphanedeki kitapların yerini ezbere bildiğini dile getiren Doğru, "Kütüphaneye gelen öğrencilere yardımcı oluyorum. Bir gün kütüphane görevlisi, kitap arayan bir genç kıza beni işaret ederek 'Git, o beyefendiye sor. O bilir' demişti. O an, kitaplara duyduğum bağlılığın ne kadar kıymetli olduğunu fark ettim." ifadelerini kullandı.

Doğru, kütüphaneye çok sayıda kitap bağışladığını ve bazen kendi bağışladığı kitaplara tekrar rastladığında mutluluk duyduğunu söyledi.

Kitapları sıradan bir ödev gibi değil, özümseyerek okumak gerektiğinin altını çizen Doğru, "Okumak, beyninizdeki boşlukları doldurur. Yani yemeği sevmiyorsan yemezsin ya, kitapta da öyledir. Beyin aradığı kitabı bulduğunda mutlu olur." dedi.

Atila Doğru, gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için tavsiyelerde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Siirt'te etkili olan şiddetli yağış su baskınlarına sebep oldu

2025-04-27 09:07 - Asayiş

SOLOTÜRK "2025 Turizm Başkenti" Erzurum'da gösteri uçuşu yaptı

2025-04-26 16:17 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin yerli ve milli uydusu Türksat 6A bugün hizmete alınacak

2025-04-21 00:08 - Teknoloji

Veteriner hekim çift, Hakkari'nin zorlu coğrafyasında hayvanların sağlığı için çabalıyor

2025-04-26 15:57 - Çevre-Hayat

Rusya’da benzersiz bir hayvan yarışması -Okay Deprem, Kaliningrad'dan yazdı-

2025-04-25 11:11 - En Son Yazılar

İspanya'da Kral Kupası'nın sahibi Barcelona oldu

2025-04-27 02:07 - Spor

Turizmciler ve esnaf, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun tanıtıma katkısından memnun

2025-04-26 16:22 - Spor

NBA play-off'larında Alperen Şengün'ün "double-double"ı Rockets'ın galibiye

2025-04-27 10:27 - Spor

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi play-off'unda Panathinaikos AKTOR'a konuk olacak

2025-04-21 11:34 - Spor

Galatasaray'da hedef Süper Lig'de 25. şampiyonluğu almak ve 5. yıldızı takmak

2025-04-23 19:02 - Spor

İlgili Haberler

Türkiye-Çin dostluğunun sembolü 10 bin fidan toprakla buluştu

16:58 - Çevre-Hayat

KKTC turizmde rotayı kültür, deniz, doğa, sağlık ve gastronomiye çevirdi

16:52 - Çevre-Hayat

Artvin-Ardahan kara yolunda heyelan meydana geldi

16:32 - Çevre-Hayat

Manisa'da 8 ton mesir macunu halka saçıldı

15:23 - Çevre-Hayat

Bağımlılıkla mücadele ederken Yeşilay atölyesinde sosyal beceriler de kazanıyorlar

13:37 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Elazığ'da 4,9 büyüklüğünde deprem

21:33 - Gündem

Lider Galatasaray, Eyüpspor'u 5 golle geçti

21:27 - Spor

Lider Galatasaray, ikas Eyüpspor'u farklı yendi

21:18 - Spor

Ukrayna, Türkiye’yi dünyaya yalancı gösteriyor! -Cem Kıran, Moskova'dan yazdı-

21:12 - En Son Yazılar

Bakan Yumaklı'dan, Konya'daki işletmede belirlenen uygunsuzluklara yönelik paylaşım

21:07 - Gündem