?>

Kitap okuyan müşterilere çaylar ücretsiz

Muş'ta yaşayan Mahmut Koçlardan, bir köşesine kitaplık koyduğu kafesinde farkındalık oluşturmak için kitap okuyan müşterilerinden çay ücreti almıyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

MUŞ - YAHYA SEZGİN

Muş'ta kafeterya işletmecisi Mahmut Koçlardan, farkındalık oluşturmak için kitap okuyan müşterilerine çayı ücretsiz ikram ediyor.

Kültür Mahallesi'nde kafeterya işleten Koçlardan, müşterilerinin sohbet etmek yerine cep telefonu ile saatlerce sosyal medyada zaman geçirmesi üzerine, "Yeter ki siz okuyun çaylar bizden" uygulaması başlattı.

Kafenin bir köşesine kitaplık koyan Koçlardan, zamanını kitap okuyarak geçiren müşterilerine ücretsiz çay veriyor. Kazancını kafedeki pasta, tatlı ve çay dışındaki diğer içeceklerin satışından elde eden Koçlardan, her yaştan müşterinin işletmesine ilgi göstermesinden memnuniyet duyuyor.

Koçlardan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kafeye gelen müşterilerine çayın yanında roman, hikaye ve dini kitaplar okuma imkanı sağladığını söyledi.

Bu uygulama ile kitap okuma konusunda farkındalık oluşturmak istediğini anlatan Koçlardan, "Buraya gelen müşterilerimiz aynı masada hiç sohbet etmeden cep telefonuyla saatlerce sosyal medyada geziyordu. Biz de arkadaşlarımızla aramızda konuşurken bu fikir geldi aklımıza. Çok güzel olumlu tepkiler aldık." dedi.

"Bilinçli toplum en büyük hayalim"

Koçlardan özellikle öğretmenlerin bu konuda kendisine büyük destek verdiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Öğretmenler, çocuklara kitap okumayı küçük yaşta aşılamak istediklerini söylediler. Şimdi her gün öğrenciler kafemize gelip bir saat kitaplarını okuyup çaylarını yudumluyorlar. Biz de çok mutlu oluyoruz. Her yaş grubundan insanlar buraya geliyor. Toplumun okumaya çok ihtiyacı var. Bilinçli bir toplum benim en büyük hayalim." diye konuştu.

Öğrencilerini kafeye kitap okumaları için getiren özel bir ilkokulda görevli öğretmen Derya Kapan ise bu uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kapan, öğrencilerine kitap sevgisini aşılamak istediğini vurgulayarak, "Bu uygulamanın çocuklar için önemli bir farkındalık oluşturduğunu düşünüyorum. Günümüzde kitap okuma konusunda gerideyiz. Bunun için çocuklara rol model olmalıyız. Burası farklı bir deneyim oldu. Kalabalıkta gürültülü alanlarda kitap okuyup anlamalarını istiyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerden Rüya Vezir ise kafede kitap okumanın hem daha keyifli hem de eğlenceli olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD'ye ikinci en yüksek zeytinyağı ihracatı

2018-11-29 17:37 - Ekonomi

Kanadalı şirketin Türkiye'deki 'trilyonluk' gaz umudu

2018-11-30 18:07 - Ekonomi

Kitap okuyan müşterilere çaylar ücretsiz

2018-12-01 17:02 - Çevre-Hayat

River Plate ve Boca Juniors'dan Bernabeu itirazı

2018-11-30 20:32 - Spor

Slovakya Dışişleri Bakanı istifa etti

2018-11-30 12:37 - Dünya

'Türkiye İslam dünyasının vicdanının sesidir'

2018-11-30 19:32 - Dünya

Türkiye ile AB arasında diplomasi trafiği hızlanıyor

2018-11-29 06:02 - Dünya

Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo Fuarı başladı

2018-11-29 19:17 - Ekonomi

CNN, Filistin'i destekleyen yorumcusunun işine son verdi

2018-11-30 10:32 - Medya

Çocukların şeker amcası

2018-11-29 19:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Türkiye'nin sembol yapıları 4 Şubat Kanser Günü'nde ışıklandırıldı

21:27 - Çevre-Hayat

Amasya'da kar etkili oluyor

18:52 - Çevre-Hayat

Samsun'un yüksek kesimlerinde kar etkili oldu

18:33 - Çevre-Hayat

Kahramanmaraş'ta depremde hayatını kaybedenlerin isimleri fidanlarda yaşatılacak

17:47 - Çevre-Hayat

Yozgat'ta engelli kişinin askerlik hayali gerçekleştirildi

17:28 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD, Guantanamo Körfezi'ne düzensiz göçmenleri göndermeye başladığını duyurdu

09:07 - Dünya

Arjantin'in Patagonya bölgesindeki orman yangınlarından 20 bin hektarlık alan etkilendi

09:02 - Dünya

Avusturya’da binlerce gösterici, iktidar ortağı olması beklenen aşırı sağcı FPÖ'yü protesto ett

08:58 - Dünya

Abhazya’daki seçimlere Rusya ve Türkiye baskısı var mı? -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

08:58 - En Son Yazılar

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı, çalışanlarını idari izne çıkaracak

08:53 - Dünya