?>

Kırşehir'deki Japon Bahçesi'nde sonbahar güzelliği yaşanıyor

Japonya'nın sınırları dışındaki en büyük bahçesi olan Kırşehir'in Kaman ilçesindeki Japon Bahçesi, sonbaharda ayrı bir güzelliğe kavuştu.

Gündem - 5 yıl önce

Kırşehir

Kırşehir'in Kaman ilçesinde Japonya Ortadoğu Kültür Merkezi tarafından 1993 yılında, Altes Prensi Takahito Mikasa'nın Kalehöyük kazılarını başlatması anısına ve bölge halkına rekreasyon alanı oluşturulması amacıyla yaptırılan bahçedeki bitkiler, sonbaharın farklı renklerine büründü.

Sonbaharın gelişiyle yemyeşil tabiatın sarı ve turuncuya dönüştüğü Japon Bahçesi'nde, bazı ağaçlar yeşil yapraklarını korurken bazıları ise sarı, turuncu ve mor yapraklarıyla eşsiz bir manzara oluşturuyor. Ağaçlardan dökülen yapraklar da bahçeye ayrı bir güzellik katıyor.

Japonlar başta olmak üzere bu yıl yaklaşık 100 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bahçe, çevre il ve ilçelerde dünya evine girecek çiftler için de düğün fotoğrafı çektirme mekanı olarak tercih ediliyor.

Sumeru Dağı'nın minyatürünün bulunduğu bahçede, mini bir çağlayan ile çok sayıda bodur bitki, ağaç ve gölet yer alıyor.

Avrupa Center Mimarlık ve Kentsel Tasarım Sanat Çalışmaları ile Chicago Kütüphanesi tarafından "En İyi Yeşil Tasarım" ödülü alan Japon Bahçesi, Japonya sınırları dışında bulunan en büyük botanik bahçelerinden biri olma özelliğini taşıyor.

Kırşehir'in 5 bin yıllık tarihine yolculuk

Japon Bahçesi'ni ziyarete gelenler, aynı yerleşke içindeki Kaman Arkeoloji Müzesini de gezerek, Kırşehir'in yaklaşık 5 bin yıllık tarihi hakkında bilgi sahibi oluyor.

Bahçesiyi görmek için Ankara'dan gelen Taha Lengerli, internetten gördüğü bahçenin sonbahardaki renk farklı renkleriyle izlemek istediğini söyledi. Güzel bir manzara ile karşılaşmaktan mutlu olduğunu ifade eden Lengerli, "Sonbaharla burada ağaçların, doğanın görüntüsü muazzam derecede güzel. Kaman genelde kurak bir yer ama burada kendinizi huzurlu hissedebiliyorsunuz. Bu güzel yeri yapanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk zırhlısına çıkmaya çalışırken düşen kişi terörist çıktı

2019-11-08 23:02 - Gündem

Kelebek hastası, eşinin elini ilk kez tuttu

2019-11-06 16:47 - Çevre-Hayat

Faraşin Yaylası besicileri artık uzun süreli konuk ediyor

2019-11-06 17:47 - Çevre-Hayat

Mobilyanın merkezi Kayseri'de Furni-Tur Tasarım Yarışması

2019-11-07 19:57 - Ekonomi

Sistani'nin hükümete çağrısı sonrası Bağdatlılar Tahrir Meydanı'na akın etti

2019-11-09 01:57 - Dünya

Şili'deki gösteriler durulmuyor

2019-11-09 10:42 - Dünya

İGA'dan kredilerinin refinansmanı için yetkilendirme

2019-11-05 21:07 - Ekonomi

Türkiye'nin onardığı Tel Abyad'daki Ermeni Kilisesi ibadete açıldı

2019-11-10 17:21 - Gündem

Antrenörünün yarım kalan hayalini gerçekleştirmek istiyor

2019-11-09 17:07 - Spor

'İslami terör' ifadesini kullanan Batı'nın önce aynaya bakması lazım"

2019-11-06 18:17 - Gündem

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Avrupa, Trump’a blöf yapmak için Ukrayna’yı kullanmak istiyor -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

08:08 - En Son Yazılar

İznik’in Fethinin 950. 945. 694. Yılı kutlaması -Ramazan Topraklı yazdı-

07:37 - En Son Yazılar

Dışişleri Bakanı Fidan: Hem Suriye ve Türkiye'nin hem de Irak ve Kürtlerin çıkarları için PKK'dan kurtulmalıyız

01:33 - Siyaset

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya