?>

Kırşehir'de FETÖ/PDY sanıkları hakim karşısına çıktı

Kırşehir'de, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 25 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

KIRŞEHİR

Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 25 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün gizli yazışma programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen ve ayrıca "FETÖ/PDY üyeliği, örgüte finans ve eleman sağlamak, örgüt adına toplantılar organize etmek" suçlarından yargılanan 25 sanık ile avukatları katıldı.

Sanık M.K, örgüte yakınlığı bilinen Cacabey Eğitim Derneğine öğrenci velilerinden birinin ricasıyla üye olduğunu, derneğe birkaç kez maç izlemek için gittiğini, örgütle aktif bir bağlantısının olmadığını söyledi.

Daha önceleri akıllı telefon kullanmadığını ancak 2014 yılı sonu itibarıyla akıllı telefon aldığını aktaran M.K, ByLock kullandığı yönündeki iddiaları reddetti.

Sanıklardan E.K, Aktif Eğitim Sendikasının örgütle alakası olduğunu bilmediğini, öğretmen olduğu için özlük haklarını savunacağını, yeni kurulmuş bir sendikanın daha fazla çalışacağını düşündüğü için üye olduğunu, herhangi bir terör örgütü ile ilişkisinin olmadığını savundu.

ByLock kullanmadığını öne süren A.B. de mahkeme başkanının adına aynı GSM operatöründen 4 farklı numara ile hat alındığını sorması üzerine "Dönem dönem bazı GSM operatörleri kampanya yapıyor, daha ucuz konuşmak için fazla hat alınıyordu. Bende öğretmen olduğum için 4 tane kendi adıma hat aldım. 1999 yılından beri kullandığım numaramın yanı sıra bunlardan birini ben kullanıyordum, birini eşime verdim, o kullandı. Diğer bir tanesini berberime ve hırdavatçı esnafı olan bir arkadaşıma verdim. Ancak ByLock kullanılan hattın üzerime kayıtlı olup olmadığını bilmiyorum." dedi.

"Maaşının bir kısmını 'himmet' olarak verirsen, maaşlar helal olacaktır"

Sanık N.Y ise ABD'de yaşayan teyzesinin oğlunun yanına gezmek için 2 kez gittiğini söyledi.

Mahkeme başkanının İ.B isimli bir şahsın kendisi hakkında "N.Y. ile bir arkadaşım aracılığıyla tanıştım. Birkaç kez kendisinin yaptığı dini sohbetlere katıldım. Birkaç sohbetten sonra kendisine sohbetlerde neden rütbeli ya da farklı kişiler katılmıyor diye sordum, 'Güvenlik nedeniyle onların sohbetleri farklı yerlerde yapılıyor' demişti. Tedbir amaçlı denilerek sohbetlerden önce telefonlar kapatılırdı. N.Y. bana 'Devletin sistemi faizle çalışıyor, faiz üzerine kurulu maaşlar. Maaşının bir kısmını 'himmet' olarak verirsen, maaşlar helal olacaktır.' diyerek benden her maaşımın yaklaşık yüzde 15-20 gibi bir kısmını 'himmet' olarak vermemi istedi. Beni sık sık gördüğünde ve bazen arayarak 'himmet' istiyordu. Kurban bağışı yapmamı istedi." şeklinde ifade verdiğini hatırlatması üzerine N.Y suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Mahkemece ifadeleri alınan zanlılar, iddianamede yer alan suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi.

Duruşmaya, diğer sanıkların ifadelerinin alınması için ara verildi.

Kırşehir'de il merkezi ve ilçelerinde farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarda aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 44 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 25'i tutuklanmıştı.

Muhabir: Serkan Güner

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ByLock’çu 3 paşa ve 2.500 subay var

2016-11-21 18:08 - Gündem

İngiltere bütçesinde 100 milyar sterlinlik açık beklentisi

2016-11-17 17:32 - Ekonomi

Ordulu üçüz nineleri ölüm ayırdı

2016-11-20 14:17 - Çevre-Hayat

77 yıllık hastane hasreti bitiyor

2016-11-18 17:08 - Sağlık

Kırşehir'de FETÖ/PDY sanıkları hakim karşısına çıktı

2016-11-21 20:08 - Gündem

Terör operasyonlarında çok sayıda mühimmat ele geçirildi

2016-11-21 15:47 - Gündem

Prematüre doğduğu hastanede prematüre bebeklere şifa dağıtıyor

2016-11-18 18:08 - Gündem

ABD'den 'Güney Sudan'a silah ambargosu' talebi

2016-11-18 10:02 - Dünya

Alman çoban köpekleri Türkiye Şampiyonası için yarıştı

2016-11-20 19:22 - Gündem

Çin'in 'astronot gazetecileri' uzaydan bildirdi

2016-11-17 14:32 - Medya

İlgili Haberler

Türkiye Diyanet Vakfı, Gazze'ye 52 tır insani yardım malzemesi gönderdi

00:52 - Gündem

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 85'e ulaştı

21:02 - Gündem

Adnan Oktar ve 18 sanığın "resmi belgede sahtecilik/kaçakçılık" davasında yeniden karar

19:03 - Gündem

İstanbul'da "Türkiye'nin Demokrasi Süreci ve 28 Şubat Paneli" gerçekleştirildi

18:52 - Gündem

Eminönü'nde ramazan alışverişi yoğunluğu

18:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye Diyanet Vakfı, Gazze'ye 52 tır insani yardım malzemesi gönderdi

00:52 - Gündem

TCMB’den döviz kredilerinde sıkılaşma adımı

00:47 - Ekonomi

Alman siyasetçilerden ramazan mesajları

00:43 - Dünya

Gazzeliler, İsrail'in bombaladığı camilerin enkazında ilk teravih namazını kıldı

00:42 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

Baas rejiminin yıkılmasının ardından Şam'daki Emevi Camisi'nde ilk teravih namazı kılındı

23:53 - İslam-Hayat - Ramazan 1446