?>

Kim ile Moon Panmunjom'da bir araya geldi

Kuzey Kore lideri Kim ile Güney Kore Devlet Başkanı Moon, tarihi zirve için iki ülke sınırında yer alan Panmunjom Ateşkes Köyü'nde bir araya geldi.

Dünya - 7 yıl önce

SEUL

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile iki ülke sınırında yer alan Panmunjom Ateşkes Köyü'nde bir araya geldi.

Görüşme için yerel saatle 06.40 sularında Pyongyang'dan yola çıkan Kim, kendisinden az önce Panmunjom'a ulaşan Moon ile görüşmek için iki ülke sınırının güney tarafına geçti.

İki ülke liderlerinin 1950-1953 yıllarındaki Kore Savaşı'ndan bu yana üçüncü kez düzenlediği liderler zirvesinde Kim, Güney Kore topraklarına ayak basan ilk Kuzey Kore lideri oldu. Ardından iki lider el ele kameralara poz verdi.

Kim-Moon görüşmesinde, daha önce Güney Kore makamlarından yapılan açıklamaya göre, iki lider gündeminde Kore Yarımadası'nın yeniden birleşmesi, iki Kore ilişkilerinin iyileştirilmesi ve nükleerden arındırılma konuları yer alacak.

Tarihi zirve için bir araya gelen iki liderin, zirvenin yapılacağı Panmunjom Ateşkes Köyü'nün Güney Kore'ye ait kısmında bulunan Barış Evi'nde kısa bir sohbetin ardından yerel saatle 10.30'da resmi görüşmelere başlaması bekleniyor.

Görüşmenin ardından taraflar ayrı ayrı öğle yemeği yiyecek, öğle arasından sonra tekrar bir araya gelerek birlikte fidan dikecek. İki ülkeden getirilen toprakların serpileceği çam fidanının dikileceği yerin yanına "Buraya barışı ve refahı ekiyoruz." yazılı bir anıt taşı konulacak.

İki ülke liderleri bir günlük zirvenin sonucunu ortak basın toplantısıyla duyurmadan önce beraber kısa bir yürüyüş yapıp sohbet edecek. Zirve, Moon'un ev sahipliğinde yapılacak akşam yemeğiyle sona erecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

"ESKADER 2017 Kültür Sanat Ödülleri" sahiplerini buldu

2018-04-22 22:02 - Kültür Sanat

81 ilde 'Türkiye Huzurlu Parklar-2' asayiş uygulaması yapılıyor

2018-04-24 06:32 - Asayiş

Olaylı derbide Beşiktaş'tan flaş karar

2018-04-27 01:02 - Spor

Kapanmayan radyasyon yarasına doku nakli

2018-04-20 19:32 - Sağlık

'Tiyatro benim için bir sevdadır'

2018-04-25 20:02 - Kültür Sanat

Başbakan Yıldırım: Avrupa Konseyi kendi işine baksın

2018-04-24 23:33 - Genel

THY Avrupa Ligi'nde play-off heyecanı devam ediyor

2018-04-23 19:02 - Spor

CHP'li Özel'den 'aday' açıklaması

2018-04-26 20:32 - Siyaset

Çocuk gelin sayısı 10 yılda yarı yarıya azaldı

2018-04-20 14:43 - Genel

Cumhuriyet gazetesi davasında karar

2018-04-26 01:12 - Genel

İlgili Haberler

ABD ve Meksika, sınırın kendi taraflarında koordineli devriye yapma konusunda anlaştı

06:12 - Dünya

New York Valisi Hochul, Trump'ın kendisini "kral" olarak tanımlamasını eleştirdi

05:18 - Dünya

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD ve Meksika, sınırın kendi taraflarında koordineli devriye yapma konusunda anlaştı

06:12 - Dünya

New York Valisi Hochul, Trump'ın kendisini "kral" olarak tanımlamasını eleştirdi

05:18 - Dünya

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya