?>

Kılıçdaroğlu: Her şeye 'hayır' diyen bir parti vatandaşın önüne nasıl çıkacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Her şeye 'hayır' diyen bir parti vatandaşın önüne nasıl çıkacak' dedi. PaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap 23 Ağustos 2015 16:17 Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi'nde konuştu. Kılıçdaroğlu konu

Yerel haber-Şirket Haber - 10 yıl önce

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Her şeye 'hayır' diyen bir parti vatandaşın önüne nasıl çıkacak' dedi. PaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap 23 Ağustos 2015 16:17

Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi'nde konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında koalisyon, terör olayları gibi konulara değindi. Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tabloyu en iyi okuyan parti olduklarını belirterek, milli iradeye saygı duyan tek parti olduklarını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Vatandaşın oyu başımızın üstüne' dedik, hemen 15 Haziran 2015'te Parti Meclisimizi topladık. Vatandaşımızın tercihi ortay çıkmıştır, siyasi partilere düşen görev halkın verdiği oyun gereğini yerine getirmektir. Yine partimiz sorumlu parti olarak, Parti Meclisimiz 14 temel ilke belirledi. Parti Meclisimiz dedi ki; 'Eski alışkanlıkları bir tarafa bırakıyoruz, eski kavgaları da bir tarafa bırakıyoruz' dedi. Türkiye'yi yöneteceksek, saygıyla yöneteceksek, partiler ilkelerini belirlesin. İlkeleri uyuşan partiler bir araya gelsinler ve koalisyon kursunlar. Yargı bağımsızlığından tutun, yeni bir Anayasa oluşturulması, güçlü bir sosyal devletin oluşturulması, Cumhurbaşkanının Anayasal sınırlara çekilmesi gibi 14 ilkemizi belirledik. 'Bu ilkeleri kim kabul ediyorsa oturur, koalisyon görüşmemizi yaparız'' ifadelerini kullandı.

Yüzde 60'lık bloğa Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 'hayır' dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, 'Her şeye hayır diyen bir parti vatandaşın önüne nasıl çıkacak. Her şeye 'hayır', 'evet' dediği bir şey yok. Bizde dedik; İlkelerimiz, kurallarımız var. Neden? Türkiye için. 'Bizim insanımız huzurlu bir yaşam sürdürsün, iyi bir hayat standardını yakalasın, siyasetin, Siyasetçilerin görevi budur' dedik. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne moral avantajı sağladı. 'Siz anlaşamıyorsunuz' diye' dedi.

dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray’dan Burak Yılmaz açıklaması

2015-08-17 22:12 - Genel

6.5 milyon liralık naylon fatura ele geçirildi

2015-08-21 14:59 - Genel

Galatasaray, Osmanlıspor maçı hazırlıklarına başladı

2015-08-20 23:53 - Genel

’’Seçim hükümetinde yer almayacağız’’

2015-08-19 20:30 - Genel

Tatil turizmciyi güldürdü, kırtasiyeciyi ağlattı

2015-08-22 16:39 - Genel

Merkez'in kararı sonrası dolar 2,89'u aştı

2015-08-18 19:05 - Magazin

Hakan'ın bir sonraki durağı! Açıklama...

2015-08-22 14:02 - En Son Yazılar

Dayaktan bunalan kadından feci intikam

2015-08-22 18:21 - Genel

Beşiktaş, Trabzonspor maçı hazırlıklarına başladı

2015-08-20 23:59 - Genel

Şenol Güneş’in işi zor

2015-08-21 15:39 - Genel

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Filistinli yetkili: İsrail'in uyguladığı politikalar Kudüs'teki Hristiyan varlığını tehdit ediyor

02:57 - Dünya

Trump yönetimi, doğumla vatandaşlık hakkını kaldıran kararın kısmen uygulanmasını talep etti

02:52 - Dünya

Almanya'da yeni hükümetin kurulmasına ilişkin koalisyon müzakereleri resmen başladı

02:48 - Dünya

Fenerbahçe, Avrupa'ya galibiyetle veda etti

02:42 - Spor

Zelenskiy, Putin'in geçici ateşkes konusunda verdiği cevabı değerlendirdi

01:17 - Dünya