?>

Kentsel dönüşüme faizsiz model

Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, "Düşük bir organizasyon bedeli ekleyerek maliyetleri en uzun 60 ay vadeye böleceğiz ve evini dönüşümden geçirmek isteyenlere faizsiz taksitlerle ödeme kolaylığı sağlayacağız" dedi

Ekonomi - 5 yıl önce

İSTANBUL

Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Eminevim'in kentsel dönüşümün hızlı gerçekleştirilmesi noktasında finansal çözüm olacağını belirterek, "Düşük bir organizasyon bedeli ekleyerek maliyetleri en uzun 60 ay vadeye böleceğiz ve evini dönüşümden geçirmek isteyenlere faizsiz taksitlerle ödeme kolaylığı sağlayacağız." ifadesini kullandı.

Eminevim'den yapılan açıklamaya göre Türkiye'de faizsiz finans modelinin öncüsü firma, konut ve araç pazarındaki başarısını kentsel dönüşüme taşıyor.

Faizsiz sistemle bugüne kadar on binlerce insanı ev sahibi yapan Eminevim, kentsel dönüşüm ihtiyacına da çözüm olmaya hazırlanıyor. 30 yıla yakın bir süredir uyguladığı sistemle konut ve otomotiv sektörüne büyük katkı sunan firma, kentsel dönüşme de cansuyu olacak.

"Kentsel dönüşümün önündeki en büyük tıkanıklık finansal sorunlar..."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Üstün, kentsel dönüşümün önündeki en büyük tıkanıklığın finansal sorunlardan kaynaklandığını belirterek, "İnsanlar evlerini dönüşümden geçirmek için istenen yeterli imkana sahip değil. Bu sorun nedeniyle hayati önem taşıyan kentsel dönüşümde istenen ivme sağlanamadı" dedi.

Üstün, Eminevim'in bu soruna finansal bir çözüm sağlamak için önemli bir adım attığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Konut ve araç almak isteyenleri bir araya getirdiğimiz gibi bu kez aynı binadaki daire sahiplerini bir araya getirerek konutları yenileyeceğiz. Dönüşümün hızlı gerçekleştirilmesi için finansal çözüm olacağız. Bu yöntemle düşük bir organizasyon bedeli ekleyerek maliyetleri en uzun 60 ay vadeye böleceğiz ve evini dönüşümden geçirmek isteyenlere faizsiz taksitlerle ödeme kolaylığı sağlayacağız. Böylece hem kentsel dönüşüm hızlanacak hem de insanlarımız güven içinde yaşayacakları evlerini yenilemiş olacak."

"Deprem, kentsel dönüşümün hızlandırılması gerektiğini ortaya koydu..."

İstanbul’da Ekim ayında yaşanan 5,9'luk depremin kentsel dönüşüme girme konusunda kendilerini tetiklediğini belirten Üstün, Türkiye’de dönüşüm bekleyen 1 milyondan fazla konutun önemli bir kısmının İstanbul'da olduğuna dikkati çekti.

Emin Üstün, Türkiye'nin deprem bölgesi üzerinde yer almasının etkisiyle eski ve güçlendirilmesi gereken binalarda yaşayanların oldukça tedirgin olduğuna dikkati çekerek, "Son yaşanan deprem, ödeme gücü olmayan insanların çaresizliğini ve kentsel dönüşümün hızlandırılması gerektiğini ortaya koydu. Bu konuda Türkiye'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlattığı çok önemli çalışmalar var. Biz de hem bu sürece destek sağlamayı hem de Elbirliği Sistemi ile kentsel dönüşüm bekleyenlere finansal bir çözüm sunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Müteahhitlerin de kendi projeleri için bu sistemden yararlanabileceğine dikkati çeken Üstün, Eminevim modeli ile kentsel dönüşüm çalışmalarına önce İstanbul'da başlanacağını, ardından da tüm Türkiye'de bu hizmetin verileceğini bildirdi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail istihbarat eski başkanı Kedmi: Trump, Türkiye'nin gücünü iyi biliyor, o yüzden asla tartışmak istemiyor!

2019-11-17 07:26 - Özel Haber

Akciğer kanserinde "dumanlı" tablo

2019-11-17 13:16 - Ekonomi

Koalisyon sözcüsünden skandal YPG/PKK paylaşımı

2019-11-18 21:30 - Genel

Türk dizi sektörünü 3 yıldır Latin Amerika sırtladı

2019-11-16 15:07 - Kültür Sanat

Silahlı drone Songar göreve başlıyor

2019-11-17 16:02 - Günün Fotoğrafı

Şehit asker memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı

2019-11-16 20:52 - Gündem

Odeabank, Türkiye'nin önemli bir dış ticaret bankası olmayı hedefliyor

2019-11-18 14:04 - Genel

Savunma sanayisine 22 milyon liralık yatırımla katkı

2019-11-14 17:52 - Ekonomi

Karaciğer hastası üniversiteli genç kızın yüzü dördüncü organ bağışıyla güldü

2019-11-19 16:02 - Çevre-Hayat

BAİBÜ akademisyenleri bor madeninden süper iletken tel yaptı

2019-11-15 15:02 - Teknoloji

İlgili Haberler

EMITT Fuarı, 28'inci defa kapılarını açtı

21:53 - Ekonomi

Sosyal medya etkileyicilerine yönelik eğitimin üçüncüsü yapıldı

19:44 - Ekonomi

Rusya'nın Ulusal Refah Fonu'ndaki rezervleri 11,96 trilyon rubleye çıktı

18:23 - Ekonomi

Alman otomobil üreticileri rekabet güçlerinden endişe ediyor

18:18 - Ekonomi

AB, Çin'den ucuz alışverişe karşı önlem almaya hazırlanıyor

18:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bursa Deniz Otobüslerinin yarınki 8 seferi iptal edildi

01:03 - Gündem

BAE, Trump’ın Filistinlileri tehcir planını reddettiğini açıkladı

00:58 - Dünya

Almanya'da Filistin destekçileri, Trump'ın Filistinlileri yerinden etme planını protesto e

00:53 - Dünya

Trump'ın Gazze planı, damadı Kushner'ın bir sene önceki sözlerini hatırlattı

00:48 - Dünya

Alman aktivistler X'e dava açarak seçim manipülasyonuna ilişkin verilerini talep etti

00:42 - Dünya