?>

Kendisini 'Türk hekimlerine' emanet etti

Atatürk'ün "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" sözünden etkilenen Azerbaycanlı hasta, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde ablasından yapılan böbrek nakliyle hayata tutundu.

Gündem - 7 yıl önce

ANTALYA - AYŞE YILDIZ

Azerbaycan'ın Şirvan kentinde ikamet eden 36 yaşındaki Abdin Nazarlı, karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Hastalığını ilerlediği için nakil olması gereken Nazarlı, Atatürk'ün, "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" sözünden etkilenerek Antalya'daki bir doktorla temasa geçti.

Türk doktorlarının organ nakillerindeki başarısını araştıran Nazarlı, Türkiye'de ameliyat olmaya karar verdi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezine başvuran Nazarlı'ya, Azerbaycan'da yaşayan 56 yaşındaki ablası Nayiba Nazarova böbreğini vermek için gönüllü oldu. Yapılan tetkiklerin olumlu çıkmasının ardından, Nazarlı'ya Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı başkanlığındaki ekip tarafından yapılan nakil başarıyla gerçekleştirildi.

Hayata tutunmasına vesile olan doktorlara teşekkür eden Nazarlı, ailesiyle sağlıklı vakit geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

"Türk doktorlarına sonuna kadar güveniyorum"

Nazarlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böbrek yetmezliği rahatsızlığının uygulanan tedaviye rağmen ilerlediğini söyledi.

Nakil olana kadar çok sıkıntı çektiğini vurgulayan Nazarlı, zorlu süreçte ailesinin desteğini hep yanında gördüğünü, diyaliz süreci başlamadan ablasının böbreğini verdiğini dile getirdi.

Hayata bakış açısının değiştiğini aktaran Nazarlı, yaşama dair umutlarının yeşerdiğini ifade etti.

Sağlıklı biri gibi her şeyi yiyip içebileceği için kendisini şanslı hissettiğini anlatan Nazarlı, hayatının en anlamlı hediyesini ablasından aldığını vurguladı.

Nakil olmak için özellikle Türkiye'yi tercih ettiklerine dikkati çeken Nazarlı, şöyle devam etti:

"Mustafa Kemal Atatürk gibi bir dünya liderinin, 'Kendinizi Türk hekimlerine emanet ediniz' sözünden çok etkilendim. Dünyaya mal olmuş büyük bir lider bunu ifade ediyor. Gerçekten Türk hekimlerinin başarısını herkes biliyor. Buranın doktorları çok tecrübeli. Onlar için böbrek nakli sıradan bir şey, çünkü günde birkaç tane yapıyorlar. Hiç tereddüt etmeden Türkiye'ye geldim, burada şifa buldum. Türk doktorlarına sonuna kadar güveniyorum."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Terör saldırısında hayatını kaybeden 2 sivil toprağa verildi

2017-08-30 18:22 - Gündem

Destici'den Kılıçdaroğlu'na 'tutuklu vekiller' tepkisi

2017-08-30 19:32 - Siyaset

BM Arakan'daki saldırılara ilişkin sayı açıklamadı

2017-08-29 19:32 - Dünya

Suikast girişimi sanıklarında ByLock tespit edildi

2017-08-30 01:43 - Genel

'Mezar çapacıları'nın arife mesaisi

2017-08-31 23:42 - Çevre-Hayat

AFD International Direktörü Akoub: Arakanlı Müslümanlara karşı soykırım süreci işletiliyor

2017-08-31 18:46 - Genel

Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı tamamlandı

2017-08-29 18:27 - Kültür Sanat

'Instagram şifrenizi değiştirin' önerisi

2017-09-05 14:17 - Teknoloji

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Balıkesir'de

2017-08-30 02:32 - Siyaset

Endonezya'da milyonlarca Müslüman bayram namazını caddelerde kıldı

2017-09-01 11:17 - Dünya

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor