?>

Kenan Sofuoğlu, yeni sezona hazırladığı milli motosikletçilerden şampiyonluk bekliyor

Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, yeni sezona hazırladığı milli motosikletçilerden şampiyonluk bekliyor.

Spor - 3 yıl önce

Sakarya

Sofuoğlu, kendi adını taşıyan Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki pistte, milli motosikletçiler Toprak Razgatlıoğlu, Bahattin Sofuoğlu ile Can ve Deniz Öncü kardeşleri, şampiyonluk parolasıyla yeni sezona hazırlıyor.

Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Razgatlıoğlu'nun FIM Superbike Dünya Şampiyonası'nda geride kalan sezonu zirvede tamamlamasıyla Türkiye'nin kendisinden sonra bir dünya şampiyonu daha çıkardığını söyledi.

Geçen sezonun başarılı geçtiğini belirten Sofuoğlu, "Toprak'ın yanı sıra yetişen 3 sporcumuz vardı. Can, kendi kategorisinde iddialı hale gelmeye başlamıştı. Bahattin, bu sene 600 cc'de yarışacak. Deniz Öncü de moto kategorisinde Redbull'un ana takımında yarışan bir sporcu haline geldi ve bu sezon başladı diyebiliriz artık." diye konuştu.

Sofuoğlu, Razgatlıoğlu'nun kış testlerinin hemen hemen hepsinde birincilik elde ettiğini, Can Öncü'nün birinci olduğunu, Bahattin Sofuoğlu'nun da iddialı derecelerle kendisini geliştirdiğini anlattı.

Geçen sezonun sporcuların gelişim yılı olduğunu belirten Sofuoğlu, "Bu sene de inanıyorum ki başarı yılı olacak. Toprak zaten başarısına geçen yıldan başladı. Bu yıl da devamını getirecektir. 2022 yılında şöyle bir iddiam var; 4 sporcunun 3'ünden dünya şampiyonluğu bekliyorum. Toprak'tan tabii ki şampiyonluğunu korumasını bekliyorum. Can Öncü'den Dünya Süpersport Şampiyonluğu bekliyorum. İşi zor Can'ın çünkü kategorisinde çok farklı genç, zor sporcular var. O yüzden Can'ın işi çok zor ama başarabilirse gerçekten geleceğiyle alakalı büyük bir adım atmış olacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Sporcularım çok başarılı"

Deniz Öncü'nün Moto3 kategorisinde sezona iyi başladığını dile getiren Sofuoğlu, "2022 yılında 3 şampiyonluk bekliyorum ama şampiyonluk olamasa bile hem Deniz hem Toprak hem Bahattin hem de Can çok fazla yarış zaferi kazanacaktır. Her biri kendi kategorisinde lider durumda olabilecek sporcular. İnşallah burada yapmış olduğumuz çalışmalar, Bakanlığımızın, devletimizin bu çocuklara yapmış olduğu yatırımların karşılığını sporcular pistte aldıkları başarıyla bizlere verecektir." ifadelerini kullandı.

Sofuoğlu, yarışçıların Türkiye'de sponsorluklarının bulunduğunu, her birini Kulübü sporcuları yaptıklarını belirterek, 'nun masrafları üstlenmesi ve destek olmasının sporcuları avantajlı hale getirdiğini kaydetti.

Motosiklet yarışlarında sporcu yetiştirmenin ve yetenekli kişileri bulmanın zor olduğuna işaret eden Sofuoğlu, "Sporcularım çok başarılı. Toprak, Can, Deniz ve Bahattin, hepsi fabrika takımında yarışıyor. Hiçbiri yan takımda değil. Her pilotum, kendi markalarının dünyanın en büyük takımlarında yarışıyor. O takımlara gitmek parayla falan olacak iş değil. O takımlara gitmek için nadir bir yeteneğe sahip olmak lazım, çok iyi yetiştirilmiş olmak gerekiyor. Ben bu çocukların hocası, menajeri olarak her biriyle ayrı ayrı gurur duyuyordum. Allah'ın izniyle nice şampiyonlukları bu çocuklar bize, ülkemize kazandıracaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde yanık merkezi hizmete açıldı

2022-03-22 15:43 - Sağlık

Türkiye'deki sulak alanları koruma seferberliği

2022-03-21 12:29 - Ekonomi

Rusya: Rus ordusu, Harkiv bölgesinde İzyum şehrini kontrol altına aldı

2022-03-24 12:15 - Dünya

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Kırgızistan'da

2022-03-22 12:16 - Dünya

Galatasaray'ın Portekizli eski oyuncusu Xavier, Portekiz-Türkiye maçını değerlendirdi

2022-03-23 14:44 - Spor

Galatasaray Kulübünün mali kongresinde ibra oylaması sona erdi

2022-03-27 07:47 - Spor

ABD yönetimi savaştan kaçan 100 bin Ukraynalıyı ülkeye kabul edecek

2022-03-24 17:44 - Dünya

Yaptırdığı eserlerle iz bırakan hayırsever: Kadir Has

2022-03-21 12:34 - Kültür Sanat

Kanoda hedef 2024 Paris'te yarışabilmek

2022-03-23 15:08 - Spor

İzmir'de 5 yıl önce yanan 1168 hektarlık alana dikilen fidanlar tuttu

2022-03-24 13:09 - Gündem

İlgili Haberler

Süper Lig takımları, 58 transferin 33'ünü yurt dışından yaptı

12:32 - Spor

Aliağa Petkimspor, Avrupa'da çeyrek final hedefini bırakmıyor

12:23 - Spor

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı

12:18 - Spor

Judo Milli Takımı, 2028 Olimpiyatları'na 10 sporcu ile katılmayı hedefliyor

12:17 - Spor

Fenerbahçe, Avrupa'da 283. maçını oynayacak

11:57 - Spor

Günün Manşetleri

İstanbul'un bazı ilçelerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor

13:57 - Gündem

Türkiye ile Endonezya arasında 13 anlaşma imzalandı

13:52 - Gündem

Kapadokya'da üretilen yerli sıcak hava balonları 11 ülkenin semalarında süzülüyor

13:48 - Ekonomi

Çankırı'da çöplükten OSB'ye dönüştürülen alandan yılda 100 milyon dolarlık ihracat

13:42 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret edeceği Pakistan'da caddelere Türk bayrakları asıldı

13:37 - Dünya