Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok: "Can Azerbaycan'ın yanındayız"

- "Azerbaycan'ın ayağına diken batsa bizim yüreğimize batmış demektir. Ermenistan'ın özelliklere sivillere yönelik yaptığı saldırıyı bir kez daha kınıyorum. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi tüm imkanlarımızla can Azerbaycan'ın yanındayız"

Ekonomi - 4 yıl önce

ANKARA (AA) - Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Azerbaycan'ın ayağına diken batsa bizim yüreğimize batmış demektir. Ermenistan'ın özelliklere sivillere yönelik yaptığı saldırıyı bir kez daha kınıyorum. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi tüm imkanlarımızla can Azerbaycan'ın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Keçiören Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Belediye, Azerbaycan ordusunun Ermenistan tarafından işgal edilen toprakları geri almak için başlattığı operasyonlara destek vermek için ilçenin birçok noktasını Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla donattı.

Keçiören Belediyesi, belediye hizmet binası başta olmak üzere ilçede bulunan billboard ve LED ekranları Türkiye ve Azerbaycan'ın kardeşliğini simgeleyen bayraklarla donatarak Azerbaycan'a olan desteğini bir kez daha ortaya koydu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Azerbaycan bizim canımızdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti Azerbaycan ile kadim bir gönül ilişkisi içindedir. Azerbaycan'ın ayağına diken batsa bizim yüreğimize batmış demektir. Ermenistan'ın özelliklere sivillere yönelik yaptığı saldırıyı bir kez daha kınıyorum. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi tüm imkanlarımızla can Azerbaycan'ın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Haklı mücadelesinde Azerbaycan'ın yanında olduklarını belirten Altınok, Türkiye ile Azerbaycan'ın ekonomik ve askeri anlamda el ele vererek ebedi dostluklarını her geçen gün perçinlediklerini aktardı.

Altınok, "Azerbaycan, Türkiye gibi bağımsızlığını kanla kazanan bir devlettir. Rahmetli Haydar Aliyev, 'Biz bir millet, iki devletiz' diyerek kardeşliğimizi ileri taşımıştır. Türkiye ve Azerbaycan, iyi yolda gidiyor. Öyle eskisi gibi sopa sallanan bir Türkiye'de yaşamıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve Azerbaycan'ın hakkını ve hukukunu savunan bir Cumhurbaşkanımız var. Azerbaycan'la olan ilişkilerimiz daha da muhkemlenmeli. Kardeşin kardeşten başka, Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

- "Azerbaycan'a atılan gülle özümüze atılmış olan gülledir"

Turgut Altınok, Ermenistan'ın Karabağ işgalini sert dille eleştiren ve Azerbaycan'a ait toprakların işgaline ilişkin yıllardır aranan çözümün kasıtlı olarak sunulmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"20. asırda tüm dünyanın gözü önünde Ermenistan Karabağ'ı işgal etmiş ve bir soykırım yapmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti, sonuna kadar Azerbaycan devletimizin yanındadır. Azerbaycan'a atılan gülle özümüze atılmış olan gülledir. Azerbaycanlı kardeşlerimizin ayağına batan diken bizim kalbimize batan dikendir. Soykırım yapıldığında bunun soykırım olduğunu onaylayan, ilk meclis kararını alan belediye Keçiören Belediyesi'dir. Bu karar, Azerbaycan'daki belediyelerden de önce alınmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşunda, milli mücadelemiz döneminde Azerbaycanlı kardeşlerimizin çok desteği olmuştur. Haklı ve güçlü mücadelemizde birliğimizi ve beraberliğimizi daha da kuvvetli hale getirmeliyiz."

Haftanın Öne Çıkanları

Öznur Sirene: Fransa her an patlamaya hazır bir düdüklü tencere!

2020-10-04 10:01 - Özel Haber

En son Enka ve GAMA inşa etmişti... Rusya Başbakanlık binası “Beyaz Ev” yeniden tamir edilecek

2020-10-05 07:03 - Özel Haber

Gökdeniz Karadeniz’in Rusya'da yaptırdığı cami artık ibadete hazır

2020-10-01 07:38 - Özel Haber

Real Madrid'de Eden Hazard sakatlandı

2020-09-30 19:27 - Spor

Kuvvetli rüzgar, dolu tanelerini 15 santimetreye kadar büyütebiliyor

2020-09-30 18:20 - Genel

EREN TALHA ALTUN KİMDİR ? NERELİ ? HAYATI VE BİYOGRAFİSİ

2020-10-05 06:36 - Genel

Kuveyt Emiri'nin vefatı dolayısıyla Irak ve Libya'da yas ilan edildi

2020-09-30 16:11 - Dünya

Kumpas hakim ve savcıları 'Balyoz'dan da yargılanacak

2020-09-30 18:46 - Gündem

Ünlü Rusya uzmanı Prof. Dr. Toğrul İsmayıl'dan Ermenistan'a sert uyarı: İşgalden vazgeçin!

2020-10-04 06:57 - Özel Haber

Rekortmen milli okçu olimpiyat sporcuları yetiştiriyor

2020-10-02 16:21 - Spor

İlgili Haberler

Fed politika faizini 50 baz puan indirdi

21:23 - Ekonomi

Çin, Tayvan'a silah satışı nedeniyle 9 ABD'li şirkete yaptırım uygulayacak

19:12 - Ekonomi

New York borsası Fed'in faiz kararı öncesi yatay seyirle açıldı

17:17 - Ekonomi

ABD'de mortgage faizi 2 yılın en düşük seviyesine indi

16:57 - Ekonomi

Enerji Bakanı Bayraktar, ABD'de yoğun bir enerji diplomasisi yürüttü

16:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail'in son 24 saatte Gazze'de düzenlediği saldırılarda 9'u çocuk 34 kişi öldü

02:43 - Dünya

Elon Musk'ın X'i, sunuculardaki değişiklikle Brezilya'daki erişim engelini kısmi olarak deldi

01:48 - Medya

ABD'li uzmana göre Lübnan'daki saldırılar 21. yüzyılda yeni bir tehdit

01:18 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Burdur ve Karabük'te idare mahkemesi kurulması kararı Resmi Gazete'de

00:53 - Gündem

Sakarya'da makarna fabrikasındaki patlamaya ilişkin 6 şüpheli gözaltına alındı

00:37 - Gündem