?>

Kayseri'de 15 askerin şehit olduğu terör saldırısı davasında karar

Kayseri'de 2016'da çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne patlayıcı yüklü araçla düzenlenen terör saldırısı davasında, 10 sanıktan 4'üne 15'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 54 kez 20'şer yıl, 2 sanığa 4 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi

Gündem - 2 yıl önce

Kayseri

Kayseri'de 2016'da çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne patlayıcı yüklü araçla düzenlenen ve 15 askerin şehit olduğu, 54 askerin yaralandığı terör saldırısı davasında, 10 sanıktan 4'üne 15 kez ağırlaştırılmış müebbet, 54 kez yirmişer yıl, iki sanığa 4 yıl altışar ay hapis cezası verildi, 4 sanık beraat etti.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Ferhat Tekiner hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan Barış Kaya, Mehmet Ayaz ve M.O. ile tutuksuz yargılanan M.Y, M.Ö, S.A. ve Ü.K, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanıklar Ekrem Uğur ve H.E. duruşmaya gelmedi.

Cumhuriyet savcısının geçen celse mahkemeye sunduğu mütalaasını yinelediği duruşmada sanık avukatları savunmalarını yaptı.

Sanıklara son sözlerini soran mahkeme heyeti, Ferhat Tekiner, Barış Kaya, Mehmet Ayaz ve Ekrem Uğur'u "kasten öldürme" suçundan 15'er kez ağırlaştırılmış müebbet, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 54 kez yirmişer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanıklardan M.Ö. "kayırma" suçundan, Ü.K'ye ise "örgüte yardım" suçundan 4 yıl altışar ay hapis cezası verildi, diğer sanıklar S.A, M.E, M.O. ve M.Y. beraat etti.

Ferhat Tekiner'e ayrıca "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma", "tehlikeli madde bulundurma", 3 ayrı "araç hırsızlığı" suçlarından bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 54 yıl hapis cezası verildi.

Sanıklardan Mehmet Ayaz da ayrıca Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı ve bu dosyayla birleştirilen "terör örgütüne üye olama" suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Ekrem Uğur hakkında yakalama kararı da verdi.

Saldırı

Kayseri'de konuşlu 1. Komando Tugay Komutanlığında görevli askerlerin 17 Aralık 2016'da halk otobüsü ile çarşı iznine çıktıkları sırada patlayıcı yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında 15 asker şehit olmuş, 54 asker yaralanmıştı.

Saldırıyla ilgili ana davada Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklardan 8'i çeşitli hapis cezalarına çarptırılmış, 10'u delil yetersizliğinden beraat etmişti.

Ferhat Tekiner, hakkında kırmızı bülten çıkartılan ve terör saldırısının talimatını veren firari "Erhan Porsibi" kod adlı İshak Özçaktu ile Sait Karabulut'un dosyası ayrılmıştı.

"Terörden arananlar" listesinde kırmızı kategoride yer alan Özçaktu, güvenlik güçlerinin operasyonunda etkisiz hale getirilmiş, Ferhat Tekiner ise MİT'in emniyetle işbirliği içinde gerçekleştirdiği operasyonla Irak'ın kuzeyinde yakalanmıştı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin ana dosyadan yargılanan sanıklardan bazıları hakkındaki kararı bozması nedeniyle 10 sanık yeniden yargılanıyordu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kazan Başkonsolosu İsmet Erikan’a, Rusya'da madalya -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

2023-07-12 20:44 - Özel Haber

Associated Press, haber arşivini yapay zeka modeli Chat GPT ile paylaşacak

2023-07-14 18:52 - Medya

TFF'den 1959 yılı öncesiyle ilgili açıklama

2023-07-15 23:03 - Spor

Gazze Şeridi'ndeki abluka ve nüfus yoğunluğu "yeşil alanları" yok ediyor

2023-07-15 15:33 - Dünya

TBMM'nin '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' programı belli oldu

2023-07-11 23:27 - Siyaset

İkinci el online oto pazarında satışlar 1 milyonu aştı

2023-07-16 11:32 - Ekonomi

Muğla'da sıcak havalardan bunalan tatilciler Saklıkent Kanyonu'na serinledi

2023-07-12 11:22 - Çevre-Hayat

Depolamalı elektrik üretim tesisi önlisans başvurularında teminat sunma süresi 30 gün oldu

2023-07-13 08:57 - Ekonomi

Çin'in kıdemli diplomatı Vang'a göre, sınır anlaşmazlıkları Hindistan ile ilişkileri belir

2023-07-17 16:22 - Dünya

15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşen muhtarın eşi: Yüzümüz gülüyor ama içimiz ağlıyor

2023-07-15 12:48 - Gündem

İlgili Haberler

Ambulans uçak Muş'ta yeni doğan bebek için havalandı

13:02 - Gündem

Şehirler arası otobüs biletlerinde "Aile Yılı" indirimi

12:37 - Gündem

Terör örgütü DHKP/C soruşturmasında yakalanan 34 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor

12:32 - Gündem

Sultanbeyli'de iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

12:28 - Gündem

Kaza kara noktaları birer birer güvenli hale getiriliyor

12:18 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Ticaret Bakanı'na göre Trump'ın tarifeleri, ekonominin durgunluğa girmesine "değe

13:23 - Dünya

İran: Trump'ın mektubu henüz ulaşmadı

13:18 - Dünya

Mükellefler geçen yıl en çok imalat sektöründe vergi matrahını eksik beyan etti

13:12 - Ekonomi

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma G

13:08 - Siyaset

Ambulans uçak Muş'ta yeni doğan bebek için havalandı

13:02 - Gündem