?>

Kayaklı Koşu Milli Takımı, antrenmanlarını 1800 rakımlı yaylada gerçekleştiriyor

Kayaklı Koşu Milli Takımı, Rize'nin Güneysu ilçesi sınırlarında bulunan 1840 rakımlı Handüzü Yaylası'nda çalışmalarını sürdürüyor.

Spor - 3 ay önce

Rize

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Güneysu Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk ile yaylada antrenman yapan milli sporcuları ziyaret etti.

Kamp yapan 15 sporcuyla bir araya gelen Baydaş, yaylada yapımı süren çalışmalar hakkında yetkilerden bilgi aldı.

Baydaş, gazetecilere, turizm ve kış turizminin odak ve hedef noktaları olduğunu söyledi.

Rize'de kış turizmi anlamında muazzam bir zemin olduğunu ifade eden Baydaş, "Türkiye'de 1800'lü rakımlarda birçok yerde şu anda kar yok. Henüz mevsim itibarıyla 20 Ekim'den bu yana bu rakımlarda kar bulunan bir şehiriz. Birinci avantajımız bu. Şu anda da Güneysu Handüzü Yaylası ekim sonu itibarıyla kar yağan yaylalardan birisi. Bunun devamında Çağrankaya Yaylası var." dedi.

Baydaş, Handüzü Yaylası'nın kış sporları açısından odak noktalardan olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yine bir diğer odak noktamız ise Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Galer Düzü mevkisi. Türkiye'de bu rakımda, bu paralelde ve bu düzlemde kar olan çok az yer var. Ekim sonu itibarıyla burası kayak yapmaya müsait hale geliyor. Bazı zamanlar mayıs sonuna kadar kış sporlarının yapılabileceği bir imkan sağlamış oluyor. Bu imkanı turizme ve spora çevirmenin gayretinde olacağız. Rize'den, üniversitemizden, her yerden kış ve kayak sporlarına ilginin arttığını göreceğiz. Önce biz kayabilmeliyiz. Biz kış sporlarını ve kayağı şehrimizde kültür haline getirebilmeliyiz ki buralardan faydalanabilelim ve buraları ulusal ve uluslararası düzleme açabilelim."

Kaymakam Yelek ise Handüzü Yaylası'nın turizm açısından Türkiye'nin ender noktalarından bir yer haline geldiğini belirterek, "Yaylamızın en büyük avantajı havalimanımıza mesafesinin yaklaşık 40 dakika olması. Yaylanın Rize'nin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Özer de Güneysu'nun turizmde Rize'nin ve Türkiye'nin marka bölgelerinden biri olacağını kaydetti.

Kayaklı Koşu Milli Takım Antrenörü Erkan Orhan, Türkiye'de kar olmadığından her yıl ekim, kasım aylarında antrenman için Avrupa'ya gittiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu sene artık Avrupa'ya gitmenin anlamı yok. Burada daha uzun süre kar üzerinde durabiliyoruz. Avrupa'da sporcular 280 gün kar üzerinde durabiliyor. Biz onlara göre daha az durabiliyoruz. Çünkü ülkemize daha az kar düşüyor. Burası 1830 rakımda bizim kayaklı koşu sporuna uygun bir yer."

Sporculardan Hiranur Çığrılı, "Türkiye'de hiçbir yerde kar olmadığı için buraya geldik. Burada kar olduğu için antrenmanlarımıza burada devam ediyoruz. Yarışlara hazırlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Yüreğimde Filistin' konulu anma pulunun tanıtımı gerçekleştirildi

2024-11-14 15:22 - Kültür Sanat

900 gram dünyaya gelen bebeğini 44 gün sonra bağrına bastı

2024-11-17 11:38 - Çevre-Hayat

620 gram doğan prematüre bebek sağlıkla taburcu edildi

2024-11-16 14:03 - Çevre-Hayat

Araştırma: Dünyada diyabet hastası sayısı 800 milyonu aştı

2024-11-14 15:53 - Sağlık

Eskişehir'de "F-4E Phantom" uçaklarından yer hedeflerine taarruz eğitimi uçuşu

2024-11-17 12:27 - Gündem

Tayfur Havutçu yoğun bakıma kaldırıldı

2024-11-16 16:48 - Spor

TOKİ, Antakya Gülderen Mahallesi'nde 2 bin 681 afet konutunu tamamladı

2024-11-16 11:48 - Gündem

İstanbul'da haklarında yakalama emri ve hapis cezası bulunan 1923 kişi gözaltına alındı

2024-11-17 16:23 - Asayiş

Bakan Uraloğlu: Van ve Hakkari'yi birbirine daha da yakınlaştırdık

2024-11-15 16:18 - Gündem

ABD'de Trump'ın seçim zaferi "altını eritti"

2024-11-16 11:12 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türk Devletleri Teşkilatı Birinci Türk Kayak Kupası Özbekistan'da düzenlendi

22:28 - Spor

Milwaukee Bucks'ta Bobby Portis, yasaklı madde kullandığı için 25 maç ceza aldı

21:37 - Spor

VakıfBank 45. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'na 2 bin 646 kişi başvurdu

20:03 - Spor

Milli futbolcu Orkun Kökçü, Şampiyonlar Ligi'nde haftanın 11'ine seçildi

19:58 - Spor

Hatayspor, Bodrum'dan 3 puanla dönmek istiyor

18:23 - Spor

Günün Manşetleri

İstanbul ve birçok ilde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi

21:48 - Gündem

Türkiye ve Bulgaristan arasında Gümrük İdaresi Başkanları Toplantısı düzenlendi

21:42 - Ekonomi

Türk radarı MILSAR, ilk kez bir İHA üreticisine ihraç edildi

21:38 - Teknoloji

Sırbistan'daki turizm fuarında açılan Türkiye standına ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi

21:33 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Fidan, Güney Afrika'da temaslarda bulunuyor

21:27 - Siyaset