?>

Kayak sezonunun uzadığı Palandöken'de yeni rezervasyonlar sevindirdi

İlkbaharda yağan karla kayak sezonunun uzadığı Palandöken Kayak Merkezi'ne yapılan yeni rezervasyonlar, turizmcileri heyecanlandırdı.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Erzurum

Kar yağışı ve suni karlama sistemiyle aralık ayında sezonu açan Palandöken, sahip olduğu doğal güzellikleri ve kilometrelerce uzunluktaki pistleriyle kayakseverlere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde güvenli tatil imkanı sunmaya devam ediyor.

Dik ve uzun pistleriyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan merkeze, ilkbahar mevsiminin ilk ayında da kayakseverler yoğun ilgi gösteriyor.

Kar kalitesinin martta bile bozulmadığı ve son yağışlarla kar kalınlığının yaklaşık 1 metreye ulaştığı kayak merkezinde tatil yapmak isteyen misafirler, rezervasyonlarını sürdürüyor.

"Rezervasyonlarla birlikte sezonda devam ediyor"

Palandöken'deki bir otelin genel müdürü Ömer Akça, AA muhabirine, mart ayında kar yağması nedeniyle kayak sezonunun uzadığını söyledi.

Kar seviyesinin yeterli düzeyde olduğunu ifade eden Akça şöyle konuştu:

"Karın tekrar yağması, suni karı da buna takviye yapmamızla şu anda pistlerde 1 metreye yakın kar var. Rezervasyonlarla birlikte sezonda devam ediyor. Bundan Palandöken'deki turizmciler olarak çok memnunuz. Mart ayının ilk haftasında yağan kar sonrası havadaki müsaitliğe göre sezon uzadı. Şu anda Palandöken'de sanki nisan ayının 15'ine kadar sezon devam edecek gibi. Bu da rezervasyonların artmasına ve gelen insanların mart ayında güneşli havada inanılmaz derecede kayak keyfi yaşamasına vesile oldu."

Akça bu yıl sezona çok iyi başladıklarını belirterek, "Misafirlerimizin büyük bölümü İstanbul, İzmir ve Ankara'dan geliyor. Pandemi nedeniyle yurt dışı uçuşlarındaki birtakım sıkıntılardan dolayı bu yıl aşırı derecede yabancı turist ağırlayamadık. Yerli kayakseverlerin birçoğunu yurt dışı kapalı olduğu için Palandöken'de ağırladık." diye konuştu.

Kayak merkezindeki başka bir otelin genel müdürü Ali Güney de Türkiye'nin en uzun pistlerine sahip olduklarını aktardı.

Mart ayı olmasına rağmen kar kalitesinin bozulmadığını dile getiren Güney, "Şu anda mart ayı itibarıyla 1 metre kar var. Bu karın nisanın başına kadar gitmesini umuyoruz. Misafirlerimizden rezervasyon almaya devam ediyoruz. Şu anda sanırım Türkiye'nin en iyi kar kalınlığı burada var. Palandöken kristal kar kalitesine sahip olduğu için kar erimiyor, bunun için de reklam ve online satışlarımızı ona göre yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe evinde yenilgi rekoru kırdı

2021-03-15 01:31 - Spor

Aytemiz Alanyaspor'dan bol gollü galibiyet

2021-03-13 21:31 - Spor

Bayburtlu kalp hastası Kovid-19 olduğunu 2 aylık yoğun bakımın ardından öğrendi

2021-03-12 17:26 - Sağlık

Kars'ta kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

2021-03-16 04:06 - Eğitim

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Sorunları hep birlikte çözeceğiz

2021-03-18 19:21 - Siyaset

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2021-03-16 02:15 - Dünya

Fırat Elektrik, 2021'de 266 milyon TL'lik yatırımı hayata geçirmeyi planlıyor

2021-03-18 14:25 - Yerel haber-Şirket Haber

Kars'ta 6 katlı binada çıkan yangında dumandan etkilenen 41 kişi hastaneye kaldırıldı

2021-03-16 11:41 - Gündem

Ticket Restaurant'lılar paket servis tercih ediyor, mobil temassız ödüyor

2021-03-18 13:57 - Yerel haber-Şirket Haber

ODE Yalıtım'dan 100 milyon liralık yatırım atağı

2021-03-18 15:43 - Yerel haber-Şirket Haber

İlgili Haberler

Samsunlu polis Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümünde nikah masasına oturdu

16:58 - Çevre-Hayat

Samsun'da karla kaplanan Kızlan Yaylası dronla görüntülendi

16:52 - Çevre-Hayat

Giresun'da sürü halindeki kızıl geyikler görüntülendi

16:03 - Çevre-Hayat

Nesli tükenmekte olan çeltikçi kuşları Tunceli'nin ovalarında görüntülendi

14:32 - Çevre-Hayat

İstanbul trafiğine bir dönem yön veren emektar polis o günlerini unutamıyor

14:02 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Ankara'nın Çubuk ilçesinde köpeklerin saldırısına uğrayan iki çocuk yaralandı

22:42 - Gündem

Ankara'da kar ve fırtına beklentisi nedeniyle yarın eğitime ara verildi

22:38 - Gündem

Çiftçilere yaklaşık 5,5 milyar lira destek ödemesi yarın yapılacak

22:17 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump, Çin ile anlaşma yapabilmeyi çok istediklerini söyledi

21:57 - Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu, Şin-Bet Direktörü Bar'ı Katar'la işbirliği yapmakla suçladı

21:52 - Dünya