?>

Katar'a gemiyle ilk gıda sevkiyatı başladı

İzmir'den, Körfez ülkelerinin ambargo uyguladığı Katar'a, yaklaşık 4 bin ton gıda malzemesi taşıyan gemi limandan ayrıldı.

Ekonomi - 8 yıl önce

İZMİR

İzmir'den, Körfez ülkelerinin ambargo uyguladığı Katar'a, yaklaşık 4 bin ton gıda malzemesi taşıyan gemi limandan ayrıldı.

Aliağa ilçesinde bulunan bir limandan yüklenen kuru gıda, meyve ve sebzelerden oluşan malzemeler yüklü gemi sabaha doğru yola çıktı.

Ürünleri taşıyan lojistik firmasının genel müdürü İpek Demirci, Katar'ın ambargo krizi nedeniyle karayoluyla gıda ürününü temin edemediğini hatırlattı.

Firma olarak Katar'a daha önce havayoluyla da gıda malzemesi gönderdiklerini söyleyen Demirci, havayolunun ihtiyaçları karşılamakta yetersiz kalması nedeniyle malzemeleri gemiyle göndermeye başladıklarını kaydetti.

Geminin yaklaşık 10 gün sonra Doha'daki Hamat Limanı'na demirleyeceğini anlatan Demirci, "Bunu sadece bir yardım olarak görmemek lazım. Türk ihracatçısını için de büyük bir fırsat aslında. Bu kadar ürünümüz aynı anda Katar'daki marketlerin raflarında yerini alacak." dedi.

Memnuniyet durumunda seferler devam edecek...

Türkiye'den Katar'a gemiyle yapılan ilk sefer olduğuna işaret eden Demirci, üreticinin ve tüketicinin memnun olması durumunda gemiyle gıda sevkiyatı yapmaya devam edeceklerin dile getirdi.

Demirci, ileriki günlerde ikinci bir gemi için çalışma yaptıklarını, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci önderliğinde tüm birimlerin kendilerine yardımcı olmasının işleri çok kolaylaştırdığını söyledi.

Uçak navlunlarının pahalı olması nedeniyle ihracatın da zor olduğunu savunan Demirci, "Büyük bir tonajla kilo başı maliyeti düşürdüğümüz için özellikle meyve sebze grubu gibi ürünleri daha da ihraç edebilir hale getirdik. Katar'daki alıcı grubu da büyük bir heyecanla gemimizi bekliyor." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kars ve Ardahan'ın Ramazan menüsü: Kaz eti

2017-06-15 18:41 - Kültür Sanat

Hacı Bayram'da 'simit, hurma ve ayran' iftarı

2017-06-19 02:07 - Gündem

'Manisa'da gözaltında bulunan 24 kişi var'

2017-06-20 03:27 - Gündem

'En baba tayfalar'

2017-06-18 15:02 - Çevre-Hayat

Darbe girişimi davalarında Ankara'daki ilk karar açıklandı

2017-06-15 17:32 - Gündem

Kırgızistan’da ramazan coşkusu

2017-06-15 14:54 - Kültür Sanat

Market gibi 'Hayır Çarşısı'

2017-06-16 07:22 - Gündem

TBMM'den HDP'li iki vekil için karar

2017-06-15 20:02 - Siyaset

YÖK 'Beykoz'un Mozartı'nın durumunu incelemeye aldı

2017-06-15 15:47 - Çevre-Hayat

Cami hırsızı yakalandı!

2017-06-15 20:07 - Asayiş

İlgili Haberler

Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti'nin gövde kaynağı yapıldı

18:27 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Kendi milli elektrikli trenlerimizi üreterek tarihe damga vuran süreç yaşıyoruz

17:47 - Ekonomi

DSİ ile yapılan su kullanım anlaşmalarına ilişkin esaslar düzenlendi

15:13 - Ekonomi

Bakan Işıkhan, Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi başvurularının sürdüğünü bildirdi

13:38 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu, ulaşım sektöründeki son gelişmeleri Cenevre'de değerlendirecek

12:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Büyükçekmece'de makaslayan tır nedeniyle kapatılan D-100 kara yolu trafiğe açıldı

00:18 - Gündem

Büyükçekmece'de makaslayan tır nedeniyle D-100 kara yolu Edirne yönü trafiğe kapatıldı

23:53 - Gündem

Yunanistan, Ege'deki sismik hareketlilik nedeniyle adalardaki okullarda tatil süresini uzattı

23:48 - Dünya

Suriye'de güvenlik güçleri, Lübnan sınırındaki devrik rejim unsurlarıyla çatışıyor

23:42 - Dünya

ABD'de milyonlarca kişi hafta sonu beklenen yeni kar fırtınasına hazırlanıyor

23:37 - Dünya