?>

Kastamonulu sahaf onlarca yıllık geçmişi olan kartpostalları satışa çıkardı

Kastamonu'da sahaflık yapan Çetin Demirci, yaklaşık 15 yılda topladığı 3 bin civarındaki kartpostalı, insanların nostalji yaşaması için satışa çıkardı

Magazin - 2 ay önce

Kastamonu

Demirci, senelerdir biriktirdiği 25 ila 45 yıllık kartpostalları, insanların nostalji yaşaması için cüzi bir miktara satmaya karar verdi.

PTT yetkilileriyle görüşen Demirci, kentteki bir alışveriş merkezine posta kutusu yerleştirdi. Posta kutusunun yanında kartpostalları sergileyen Demirci, yakınlarına sürpriz yapmak isteyenlere zarf ve pul da veriyor.

Demirci, geçmişte yaşanmış ve bugün unutulmaya yüz tutmuş bazı alışkanlıkların insanları yeniden mutlu etmesi için bu girişimde bulunduğunu söyledi.

Kartpostalları yaklaşık 15 yıldır topladığını belirten Demirci, "Artık paylaşma zamanının geldiğini düşünüyorum. Bizim yaşımızdakiler nostalji yaşıyor. Çocuklar, 'Değişik şeyler var.' diyorlar. Öğretmenler bunları çocuklara anlatıyor." ifadelerini kullandı.

Sahaflık mesleğinin kartpostalları toplamasında etkili olduğunu anlatan Demirci, şöyle devam etti:

"Bizim olayımız zaten, zamanı geçmiş ya da geçmek üzere olan şeyleri değerlendirmektir. Buna aslında mutlu olmak diyebiliriz. Güzel şeyleri paylaşmak. Anne babalar geçmişini hatırlasın, onlara bir kartpostal gelsin, çocuklar anne babalarının nasıl haberleştiğini, nasıl bayram kutladığını görsün. Bayram, yılbaşı, özel gün kutlamasının sadece bir mesajla olmadığını, böyle olduğunu görmelerini istedim."

Yaklaşık 3 bin kartpostalı olduğunu dile getiren Demirci, "Bunlar arasında şehir merkezinin eski halinin fotoğraflarının olduğu kartpostallar, yılbaşına, bayramlara özel kartpostallar ilgi çekiyor. Çocuklar başka, büyükler başka şeyi seviyor. Herkes çocukluğuyla ilgili ne hatırlamak istiyorsa o ilgisini çekiyor." ifadelerini kullandı.

Arkadaşlarına kartpostal gönderecek...

Yıldız Cevheroğlu ise çocukluğunun kartpostallarını görünce heyecanlandığını söyledi.

Eczacı olduğunu belirten Cevheroğlu, "Bunları görünce çocukluğum aklıma geliyor. Ortaokul senelerinde herkesin adresini not alıp kime hangi kartı göndereceğimize karar vermek, o sene popüler olanları seçmek, kartları albüm yapmak geliyor aklıma. Her senenin bir modası olurdu." dedi.

Kartpostal göndermenin çok özel olduğunu dile getiren Cevheroğlu, "Arkadaşlarımdan adresini bildiğim birkaç kişi var. Onlara göndereceğim. Sürpriz olacak, hoşlarına gidecek muhtemelen." diye konuştu.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İç Anadolu'nun zirvesi Erciyes'te pistler kayakseverlerle doldu

2024-12-01 12:58 - Çevre-Hayat

Suriye'nin güneyindeki Suveyda'da rejim karşıtı gösteri düzenlendi

2024-12-01 17:32 - Dünya

Akçakoca'da hamsi bolluğu

2024-12-01 17:23 - Çevre-Hayat

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda 'torbalar' belli oldu

2024-12-03 21:11 - Spor

Bartın’da kamyon ile otomobilin çarpıştığı kazada 5 genç öldü

2024-12-01 08:12 - Asayiş

Türk Kızılayın kan torbası üretim tesisi temel atma aşamasına geldi

2024-12-03 21:02 - Sağlık

Meslektaş baba oğul 18 yıldır aynı terzi dükkanında mesai yapıyor

2024-12-01 12:27 - Çevre-Hayat

Zonguldak'ta balık tezgahlarında bolluk yaşanıyor

2024-12-06 16:17 - Ekonomi

İstifa çağrılarını göz ardı eden Macron, 3 aylık hükümetin düşmeyeceğini düşünüyor

2024-12-04 08:28 - Dünya

UNICEF: Ukrayna'da 2022 Şubat'ından bu yana her gün ortalama 2 çocuk öldü veya yaralandı

2024-12-04 21:33 - Dünya

İlgili Haberler

Pazarcı esnafının çayları 84 yaşındaki Sevim teyzeden

12:42 - Magazin

Avrupa turuna çıkan 4 Fransız bisikletli Edirne'ye ulaştı

09:58 - Magazin

Hindistan'da düzenlenen Maha Kumbh Mela festivaline 350 milyondan fazla kişi katıldı

11:12 - Magazin

Tekirdağ'da festivalde vatandaşlara 5 ton hamsi dağıtıldı

17:22 - Magazin

Erzurum'da kar üstünde 'mahalli at yarışı' düzenlendi

15:57 - Magazin

Günün Manşetleri

Rusya: Filistin meselesi ancak iki devletli temelde çözülebilir

14:58 - Dünya

Beyaz eşya sektörünün yurt içi satışları 10 milyon adede ulaştı

14:53 - Ekonomi

Sakarya yılın ilk ayında 441 milyon 688 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi

14:48 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Fidan, Cezayirli mevkidaşı Attaf ile görüştü

14:43 - Gündem

Ege Denizi'ndeki depremler sürüyor

14:38 - Gündem