?>

Kastamonulu muhtar yaptığı kar küreme aparatıyla köylerin yolunu açıyor

Kastamonulu muhtar İmdat Sezer, kendi imkanlarıyla yaptığı kar küreme aparatını traktörüne takarak köy yollarını açıyor.

Çevre-Hayat - 2 ay önce

Kastamonu

Küre ilçesi Sarpun köyü muhtarı İmdat Sezer, çocukluğundan bu yana meraklı olduğu kar küreme bıçaklarını hobi olarak kendi imkanlarıyla yapıyor. Şu ana kadar 5 kar küreme aparatı yapan Sezer, kar yağdığında traktörüne bağladığı aparatla yolları temizliyor.

Arka arkaya bağladığı traktörlerle karlı yolları açarken çektiği videoları sosyal medyada paylaşan muhtar Sezer'in içerikleri yoğun ilgi gördü.

Sezer, AA muhabirine, çocukluğundan beri bu işlere meraklı olduğunu söyledi.

Küre Dağları üzerinde bulunan köylerine çok kar yağdığını dile getiren Sezer, "Bu bölgeye çok kar düşüyor. Benim de bu karları temizlemek çocukluğumdan beri hayalimdi. Çocukluğumdan bu yana 'hızlıca yolları açalım' diye kar küreme aparatları yapıyorum. Bu kar küreme bıçaklarını kendi imkanlarımla yaptım. Evde kaynak makinemiz ve diğer alet edevatımız var." dedi.

Sezer, denemelerin ardından ilk kar bıçağını 18 yaşında yaptığını ifade ederek, "Deneme yanılma yöntemiyle birçok bıçak yaptım. Sonunda istediğim bıçakları yapmaya başladım. Şu anda 5 bıçağım var. Hangisi hangi yola uygunsa orada çalıştırıyorum. Kar çok olduğunda, 1,5 metrenin üzerine çıktığında tek traktörün gücü yetmiyor. Bu sefer de traktörleri arka arkaya bağlayıp yolu açıyoruz. Traktörle çok daha seri oluyor." diye konuştu.

"Köyümü çok seviyorum"

Bu toprakları çok sevdiğini kaydeden Sezer, şöyle devam etti:

"Köyümü seviyorum, doğası bir başka güzel. Geçimimi köyümden sağlıyorum o yüzden köyümü terk etmedim. Burada yaşamayı seviyorum. Köylülerim de mağdur olmasın diye yolları açıyorum. Kendi köyümün yollarını açıyorum. Diğer muhtar arkadaşlarımız rica ederse onların köylerini de açıyorum. Kastamonu Özel İdare ekipleri canla başla çalışarak yolları açıyor. Biz de kendi mahallemizin yollarını açıyoruz. Devlet millet el ele verip çalışıyoruz."

Ailecek yolları açtıklarını anlatan Sezer, "Bu yolları tek başıma açmıyorum. Ekip olarak yapıyoruz. 4 kardeşiz, oğlum da var. Birlikte yolları açıyoruz. Yolları açarken dronla video çekmek aklımıza geldi. Sonra videoyu sosyal medyada paylaştık, bu da çok beğenildi." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Emeklilikten sonra hayalinin peşinden koşup turist rehberi oldu

2025-03-02 12:47 - Çevre-Hayat

İcra takibi için 7 kez arayan avukata "huzuru bozma"dan ceza

2025-03-01 14:33 - Gündem

Küçükçekmece'deki çatı katı yangını itfaiye ekiplerince söndürüldü

2025-03-03 23:33 - Asayiş

Suriye'den gelen toz bulutu Doğu Akdeniz ve Güneydoğu'da 3 gün etkili olacak

2025-03-04 16:22 - Çevre-Hayat

Altın Madencileri Derneği Başkanı Yücel'den "madencilik seferberliği" çağrısı

2025-03-03 14:37 - Ekonomi

Sinema ve dizi sektöründe 4 ayrı rekabet incelemesi eş zamanlı yürütülüyor

2025-03-03 13:38 - Ekonomi

31. Golf Mad Pro-Am Golf Turnuvası Antalya'da başladı

2025-03-06 14:32 - Spor

Lojistik grubu DHL Almanya'da 8 bin kişiyi işten çıkaracak

2025-03-06 13:17 - Dünya

Ticaret Bakanlığı, stokçulara ve fahiş fiyat uygulayanlara geçen yıl da göz açtırmadı

2025-03-05 13:17 - Ekonomi

İran: Trump'tan şu ana kadar mektup almadık

2025-03-07 20:47 - Dünya

İlgili Haberler

Köyceğiz Gölü'nün kıyısında polen yoğunluğu oluştu

19:07 - Çevre-Hayat

İsrail saldırısında bacaklarını kaybeden Filistinli Ahmet, jimnastiğe dönmeyi hayal ediyor

16:22 - Çevre-Hayat

Hastalığı nedeniyle okula gidemeyen Hamza için eğitim seferberliği

14:43 - Çevre-Hayat

Trabzonlu çiftçiler patates ekim mesaisinin sonuna geldi

14:18 - Çevre-Hayat

Edirne'deki tıbbi ve aromatik bitkiler bahçesi çiftçilere alternatif ürünler sunuyor

14:13 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Göztepe, sahasında Rams Başakşehir'i yendi

22:23 - Spor

Güney Marmara'da feribot seferlerine olumsuz hava engeli

21:58 - Gündem

Fatih’te şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi

21:37 - Gündem

Barcelona, UEFA Gençlik Ligi'nde şampiyon oldu

21:22 - Spor

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den 1381 engelli öğretmen atamasına ilişkin açıklama

21:02 - Eğitim