?>

Kaspersky, yeni ürünü “Smart Home Security'i“ kullanıma sundu

"Akıllı ev cihazlarının popülaritesi her yıl artıyor. Buna paralel olarak bağlı cihazlara yönelik saldırılar da artıyor"

Yerel haber-Şirket Haber - 3 yıl önce

İSTANBUL

Kaspersky, akıllı ev cihazlarının korunmasına yönelik artan tüketici talebinin karşılanmasına yardımcı olan yeni çözümü Kaspersky Smart Home Security'i piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Kaspersky'den yapılan açıklamaya göre, son yıllarda hızla artan akıllı ve bağlı cihazların korunması ön plana çıkmaya başladı. Özellikle, nesnelerin interneti (IoT) cihazları pazarındaki hızlı yükseliş, ekosistemin çok çeşitli tehditlere karşı karşıya kalması riskini doğurdu.

Yapılan araştırmalar, bu cihazların güvenliği noktasında tüketicilerin endişeli olduğunu gösteriyor.

Kaspersky tarafından kullanıma sunulan Smart Home Security, kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma, gizli gözetim, internet kontrolü ve daha fazlası dahil olmak üzere siber güvenliğin temel yönlerini birleştiriyor.

İzinsiz giriş kontrol AV dosyası tarama, kaba kuvvet saldırılarını engelleme, şüpheli URL'leri kontrol etme ve internet bağlantı noktalarını ve protokolleri izleme özelliklerini içeriyor. Güvenlik kontrol kiti, müşterilerin sistem ve cihazlar için güvenlik seviyesini kontrol etmelerini sağlıyor. Ürün, cihaz parolalarının çok zayıf olması durumunda kullanıcıyı bilgilendirerek yeni ve güvenli bir parolanın seçilmesine yardımcı oluyor. Ek olarak set, internet protokollerini ve savunmasız internet bağlantı noktalarını kontrol etmeyi de içeriyor.

Yeni ürün, interneti gece veya istenilen zamanlarda kapatma, çocuklar için internet kullanımını kısıtlama, uygunsuz web sitelerine ziyaretleri önleme olanağı sağlıyor.

- "Çok çeşitli tehditlere karşı kapsamlı koruma gerekiyor"

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan Kaspersky Özelleştirilmiş ve Teknolojik Ürünler Yönetimi Başkanı Oleg Nevstruev, akıllı ev cihazlarının popülaritesinin her yıl arttığını bildirdi.

Nevstruev, "Buna paralel olarak bağlı cihazlara yönelik saldırılar da artıyor. Bu kategorideki cihazlara çok çeşitli tehditlere karşı kapsamlı koruma sağlayacak eksiksiz bir ürün gerektiği ortada. Kaspersky Smart Home Security'nin, telekom operatörlerinin akıllı ev cihazlarını koruma konusunda kullanıcılardan gelen artan talebe yanıt vermesine yardımcı olacağına inanıyoruz." açıklamasında bulundu.

Global xSP Projeleri Başkanı Alexey Gromyko ise yeni ürünün, dünyanın her yerindeki operatörlerle uzun yıllar süren başarılı çalışmanın sonucu olduğunu bildirdi.

Yeni ürünün, kullanıcıları koruyacağını ve ev IoT ekosisteminin mevcut koruma seviyelerini detaylandıracağını kaydeden Gromyko, "Operatörün ayrıca müşterilerin modlarında halihazırda konuşlandırılmış CPE cihazlarını kullanması gerekiyor ve bu talepler çözümün geliştirilmesi sırasında dikkate alındı." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Üsküdar'da bir aktar: Mustafa Düzgünman

2021-09-11 18:51 - Kültür Sanat

Fas’ta yerel seçimleri de koalisyon hükümeti ortaklarından Milli Bağımsızlar Birliği kazandı

2021-09-10 21:51 - Dünya

Darülaceze sakini emekli kaptan 80 yaşında resim ve şiir yeteneğini keşfetti

2021-09-14 15:17 - Çevre-Hayat

Buika İstanbul'da yeniden sahne alacak

2021-09-08 19:56 - Magazin

Rus kemancı Yury Revich'ten CSO'ya övgü: Mars'tan gelmiş bir uzay mekiğine benziyor

2021-09-11 15:11 - Kültür Sanat

Rekabet Kurumu, Coca Cola Satış ve Dağıtım AŞ'den alınan taahhütleri duyurdu

2021-09-08 17:46 - Ekonomi

CHP'den tarım zirvesi

2021-09-12 14:21 - Siyaset

BM: Güney Sudan'da 100 binden fazla kişi açlık kriziyle karşı karşıya

2021-09-13 23:02 - Dünya

Fransa, Rus paralı askerlerin Mali'ye gönderileceği iddialarından endişeli

2021-09-15 12:02 - Dünya

Kaspersky, yeni ürünü “Smart Home Security'i“ kullanıma sundu

2021-09-15 14:36 - Yerel haber-Şirket Haber

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Sahil Güvenlik Komutanlığına uzman erbaş alınacak

01:53 - Gündem

ABD'nin kripto çarı Sacks "Bitcoin rezervi" fikrinin değerlendirileceğini söyledi

01:47 - Dünya

Trump "İran'a maksimum baskı" politikasını yeniden hayata geçiriyor

01:43 - Dünya

Trump, Filistinlilerin Gazze'den ayrılmaktan başka seçeneklerinin olmadığını savundu

01:07 - Dünya

Alphabet'in geliri ve karı geçen yılın son çeyreğinde arttı

01:02 - Dünya