?>

Kaspersky, Türkiye'de dolandırıcı uygulamaları tespit etti

"Herhangi bir kullanıcının dikkat etmesi gereken en temel güvenlik ipucu, bir şey kulağa gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa sunulan vaade inanmamaktan geçer"

Genel - 4 yıl önce

Kaspersky, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle sosyal avantajlar sunduğunu iddia eden dolandırıcı uygulamaları tespit etti.

Kaspersky'dan yapılan açıklamaya göre, dünya çapında hükümetler salgın hastalıktan etkilenen vatandaşlar ve kurumlar için destek paketleri açıklarken, çevrim içi dolandırıcılar bu durumu istismar ederek para kazanmaya çalışıyor.

Pandemi önlemleri nedeniyle birçok şirket işini askıya almak zorunda kalırken, bazı çalışanlar zorunlu olarak izne çıkmak, çalışma saatlerini azaltmak ve hatta işlerini kaybetmekle yüzleşti. Bu durum karşısında salgının sonuçlarını hafifletmek için dünyanın dört bir yanındaki yönetimler, şirketleri ve vatandaşları desteklemek için vergi indirimi, nakit tazminat gibi adımlar atıyor. Ancak salgın mağdurlarına mali yardım vadedenler sadece hükümetler değil. Dolandırıcılar da bu işin içinde ancak vaatleri fayda yerine zarara yol açıyor.

Kaspersky uzmanları, yakın zaman önce insanları Kovid-19 salgını nedeniyle sosyal tazminat başvurusunda bulunmaya teşvik etmek için tasarlanmış bir dizi Türkçe kimlik avı web sitesi tespit etti. Bunlardan bazıları Türk hükümet yetkililerinin kaynaklarını taklit ediyordu. Tazminatı talep etmek için kullanıcıların .apk uzantılı bir uygulama indirmesi gerekiyordu. Kaspersky, bu uygulamanın Android Truva Atı (Trojan-Dropper.AndroidOS.Hqwar.cf) içerdiğini ortaya çıkardı. Truva Atı yüklendiğinde kullanıcının sistemine başka kötü amaçlı yazılımlar yükleyebiliyor ve cihazın denetimini siber suçlulara devredebiliyor.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Filiz Gıda'nın sahibi Barilla, Rusya'da değirmen ve fabrika açıyor

2020-12-02 10:13 - Özel Haber

BioNTech, Kovid-19 aşısı için Avrupa İlaç Ajansına 'koşullu onay' başvurusu yaptı

2020-12-01 16:36 - Sağlık

Yoğun bakıma alınan Yılmaz Vural'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama

2020-11-27 21:41 - Gündem

AA'nın geleneksel 'Yılın Fotoğrafları' oylaması başladı

2020-12-01 13:16 - Genel

Keçiören'deki ibadethaneler kesintisiz dezenfekte ediliyor

2020-11-27 13:25 - Ekonomi

Aramco ve Baker Hughes'dan kompozit üretimi için ortak girişim

2020-12-01 19:41 - Ekonomi

Kaspersky, Türkiye'de dolandırıcı uygulamaları tespit etti

2020-12-02 13:53 - Genel

Ekim ayında ihracat yüzde 5,6, ithalat yüzde 8,4 arttı

2020-11-30 13:51 - Ekonomi

İstanbul'da okul öncesi eğitim uzaktan yapılacak

2020-11-29 01:31 - Eğitim

Bağdat, güvenlik güçlerinin Sincar'da konuşlanma planının uygulanmaya başladığını duyurdu

2020-12-01 17:06 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Temel önceliğimiz enflasyonu düşürmek

09:27 - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ABD'de temaslarda bulunacak

08:57 - Ekonomi

NYT: ABD Savunma Bakanı Hegseth, bir Signal grubunda daha Yemen saldırısının ayrıntılarını paylaştı

08:02 - Dünya

Kalın, kanlı olur mu? -Ramazan Topraklı yazdı-

05:50 - En Son Yazılar

Trump, dünyanın tarifeler konusundaki ciddiyetlerini fark etmesini olumlu değerlendirdi

02:17 - Dünya