Kaspersky, mesajlaşma uygulamalarında kimlik avı saldırılarını araştırdı

- Kaspersky Kıdemli Web İçeriği Analisti Tatyana Shcherbakova: "İstatistikler, anlık mesajlaşma uygulamalarında kimlik avının hala dolandırıcılar arasında en popüler araçlardan biri olduğunu gösteriyor. Bunun nedeni, kısmen bu uygulamaların geniş popülaritesinin yanı sıra saldırıları gerçekleştirmek için uygulamaların yerleşik işlevlerini kullanma yeteneğidir"

Teknoloji - 3 yıl önce

İSTANBUL

Kaspersky Internet Security tarafından Android kullanıcıları için gönüllü olarak sağlanan anonimleştirilmiş veriler, kimlik avı dolandırıcıları arasında hangi mesajlaşma uygulamalarının popüler olduğunu gösterdi.

Kaspersky açıklamasına göre, geçen yılın aralık ayı ile bu yılın mayıs ayı arasında tespit edilen kötü amaçlı bağlantıların en büyük kısmı WhatsApp aracılığıyla gönderilirken, onu Telegram izledi.

Mesajlaşma uygulamaları kullanıcılar arasındaki popülerlik açısından 2020'de sosyal ağları yüzde 20 geride bıraktı ve en popüler iletişim aracı haline geldi.

Anket sonuçları ayrıca, 2020'de mesajlaşma uygulamalarının küresel ölçekte 2,7 milyar kişiye ulaştığını ve 2023 yılına kadar 3,1 milyara ulaşmasının beklendiğini gösteriyor. Bu, dünya nüfusunun neredeyse yüzde 40'ına karşılık geliyor.

Kaspersky Internet Security for Android, kullanıcıların mesajlaşma uygulamalarında ve SMS yoluyla aldıkları kötü amaçlı bağlantıları açmasını engelleyen yeni bir Güvenli Mesajlaşma özelliği ekledi.

Kaspersky, mesajlaşma uygulamalarında kimlik avı bağlantılarına yapılan anonim tıklamaları analiz etti ve Aralık 2020 ila Mayıs 2021 arasında dünya genelinde 91,242 tespit kaydedildi.

İstatistiklere göre, Android için Kaspersky Internet Security, kısmen dünyanın en popüler mesajlaşma programı olması nedeniyle en fazla sayıda kötü amaçlı bağlantıyı WhatsApp'ta tespit etti. Bu tür mesajlarda en büyük payı Rusya, Brezilya ve Hindistan aldı.

Android kullanıcıları için Kaspersky Internet Security arasında Telegram en az algılamaya sahipti. Ancak tespitler coğrafi açıdan WhatsApp'a benziyordu. En fazla zararlı bağlantı Rusya, Hindistan ve Türkiye'de tespit edildi. Rusya'daki yüksek rakamlar, muhtemelen bu uygulamanın ülkedeki artan popülerliğinden kaynaklanıyor.

İstatistiklere göre, Viber ve Hangouts daha az sayıda kayıtlı algılamayla karşılaştı. Aralarındaki temel fark ise bölgesel temsilde ortaya çıktı. Viber'de en fazla algılama yüzde 89 ile Rusya, yüzde 5 ile Ukrayna ve yüzde 2 ile Beyaz Rusya'da belirlendi. Hangouts algılamalarının çoğu ABD ve Fransa'dan yapıldı.

WhatsApp'ta kullanıcı başına kaydedilen kimlik avı saldırılarının sayısı açısından Brezilya ve Hindistan başı çekti. Aynı zamanda, Rus kullanıcılar Viber ve Telegram'da tespit sayısında diğer ülkelere kıyasla lider oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Kıdemli Web İçeriği Analisti Tatyana Shcherbakova, şunları kaydetti:

"İstatistikler, anlık mesajlaşma uygulamalarında kimlik avının hala dolandırıcılar arasında en popüler araçlardan biri olduğunu gösteriyor. Bunun nedeni, kısmen bu uygulamaların geniş popülaritesinin yanı sıra saldırıları gerçekleştirmek için uygulamaların yerleşik işlevlerini kullanma yeteneğidir.

Aradaki fark yalnızca bir karakter veya küçük bir hata olabileceğinden, bazen bir saldırının kimlik avı olup olmadığını belirlemek zor olabilir. Kimlik avı önleme teknolojilerini kullanmanın yanı sıra bu gibi tehditler karşısında uyanık olmak, mesajlaşma uygulamalarında kimlik avına karşı mücadelede güvenilir bir araçtır."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İşverenden hükümete asgari ücret desteği teşekkürü

2021-07-14 12:56 - Ekonomi

TEB’den üniversite öğrencilerine özel avantajlı bankacılık hizmeti

2021-07-16 15:43 - Yerel haber-Şirket Haber

1990'lı yılların çok yönlü sesi: Harun Kolçak

2021-07-18 17:45 - Magazin

Halka arzını tamamlayan Escar, Borsa İstanbul'da “ESCAR“ koduyla işlem görmeye başladı

2021-07-13 15:39 - Yerel haber-Şirket Haber

FETÖ, Türkiye ekonomisine yönelik yabancı yatırımcı algısını bozmayı amaçladı

2021-07-14 18:41 - Ekonomi

15 Temmuz gazisi Turgut Aslan: FETÖ ile mücadeleyi bırakmamak lazım

2021-07-14 15:29 - Çevre-Hayat

Olimpiyatlara Naim Süleymanoğlu-Halil Mutlu damgası

2021-07-17 16:50 - Spor

MASAK FETÖ'nün kara parasına geçit vermiyor

2021-07-15 19:04 - Gündem

Kamerun’nun Ngaoundere şehri camilerindeki Osmanlı izleriyle dikkati çekiyor

2021-07-14 14:37 - Kültür Sanat

FIFA'dan 'kural değişikliği' açıklaması

2021-07-20 02:51 - Spor

İlgili Haberler

Deneyap sınavına katılan öğrenciler uzay aracı maketi uygulamasıyla ter döktü

01:18 - Teknoloji

Jandarma için hız tespiti yaptı, ABD'nin kapısını açtı

15:43 - Teknoloji

Bakan Kacır'dan, LGS'de yüzde 1'lik dilime giren öğrencilere TÜBİTAK Fen Lisesi davet

15:08 - Teknoloji

Deneyap Türkiye Uygulama Sınavı gerçekleştirildi

14:47 - Teknoloji

Genç yetenekler, ENHANCER Animasyon Hackathonu için Bilişim Vadisi'nde buluştu

13:17 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Fransız basınına göre Macron'un erken seçim kararı kendi sonunu getirdi

01:13 - Medya

Ultra Ortodoks Yahudiler, zorunlu askerliğe karşı protestoda İsrail polisi ile çatıştı

01:03 - Dünya

EURO 2024'te çeyrek finale yükselen İspanya, Almanya'nın rakibi oldu

00:38 - Spor

Fransa'da erken genel seçimlerin ilk turunda aşırı sağ, yarışı önde götürüyor

23:32 - Dünya

Yedinci Mühür filmi üzerine notlar -Sevim Korkmaz yazdı-

23:31 - En Son Yazılar