?>

Kasım ayında -5 derecelik suda şoklama terapisi

Türkiye’nin en önemli jeotermal kaynaklarına sahip Aydın’da kış turizmi başladı.

Sağlık - 8 yıl önce

Termal otellerde sağlık terapilerini tercih eden yüzlerce yerli ve yabancı turistler, kaplıcasıyla ünlü otellere akın etti. Aydın'ın Germencik İlçesinde bulunan termal bir otelde ise -5 derecedeki suya atlayarak yapılan şoklama terapisi tatilcilerin ilgi odağı oldu.

Kaplıcaları ile ünlü olan Aydın'da kış sezonu bu yıl erken açıldı. Germencik'te bulunan termal otellerde, Kasım ayındaki doluluk oranları turizmcilerin yüzünü güldürdü. Terör olaylarından dolayı yaz aylarında aradığını bulamayan oteller, kış sezonuna mutlu girdi. Özellikle sağlık turizminde başı çeken termal kaplıcalar, su terapileriyle yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor.

-5 DERECEDE ŞOKLAMA TERAPİSİ

Doğa ile iç içe olan beş yıldızlı kaplıca oteller, konaklama hizmetinin yanı sıra günü birlik turlarla gelen yerli ve yabancı turistlere sunduğu terapi yöntemleriyle sağlık turizminin canlanmasını hedefliyor. Tarihi Meryem Ana hamamının da olduğu Dağ Otelde ilk defa uygulanan soğuk su terapisi ise tatilcilerin ilgi odağı oldu. Sağlık açısından faydalı olduğu belirtilen soğuk su şoklaması, vücut direncinin artmasında önemli bir rol oynuyor. Kan dolaşımını hızlandıran terapinin sağlık açısından önemli olduğunu vurgulayan terapisyen Ramazan İnce," Burası kış turizmine açık bir otel. Otelde kaplıca olarak ifade edilen 40 derecelik sıcak su havuzlarımız ve soğuk dış havuzumuzu terapi amaçlı kullanıyoruz. Soğuk su havuzumuzu kaplıca tedavisinden sonra uygun buluyoruz. Nedeni ise şoklama havuzu olarak kullanıyoruz. Kan dolaşımını ters ve düz bir şekilde hızlandırmak suretiyle misafirlerimizin vücutlarının dirençlerini arttırmak için kış sezonunda bu tedaviyi uyguluyoruz. Sürekli devir daim yapan havuzumuzun suyu -5 derece civarındadır. Önemli olan da zaten budur. Bu şekilde soğuk suya girdiğiniz anda vücudunuzun direncini yüzde yüz bir oranla arttırabilirsiniz. Otelimize gelen yerli ve yabancı turistler aynı zamanda şifalı sular, sauna, Türk hamamı, aileye özel havuzlar, masaj ve tedavi amaçlı kür seansları ile termal otellerin tadını çıkarmaktadır" dedi.

Veysel Karahan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

DHKP/C'nin silahlı kanat sorumlusu Sevinç Bozdağ tutuklandı

2016-11-10 19:52 - Gündem

PYD'nin baskısından kaçan ailenin köy hasreti

2016-11-06 16:08 - Gündem

BUDO, Kabataş yerine Sirkeci'deki iskeleyi kullanacak

2016-11-11 19:02 - Gündem

3 puan Konyaspor'un

2016-11-06 23:22 - Spor

Esra Erol, programa gelen gelin adayını kovdu

2016-11-10 17:17 - Magazin

'Terim ve Arda, birbirleri için önemli insanlar'

2016-11-09 18:47 - Spor

Avrupa'da büyük liglerin 'gol ayakları' yabancılar

2016-11-10 15:52 - Spor

Lakers'tan art arda 3. galibiyet

2016-11-07 12:22 - Spor

'İşçi sayısını 70'ten 12'ye düşürdük binamız pırıl pırıl oldu'

2016-11-07 17:37 - Gündem

Trump'ın öne geçmesiyle en fazla Meksika pesosu düştü

2016-11-09 11:42 - Ekonomi

İlgili Haberler

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, geçen yıl 1,5 milyon hastaya hizmet verdi

13:17 - Sağlık

Hava kalitesinin düşük olduğu günlerde "dışarı çıkmayın ya da maskeyle çıkın" tavsiyesi

12:08 - Sağlık

Sigaradan kurtulmak isteyen 308 bin 222 kişi ALO 171'i tuşladı

12:03 - Sağlık

Organ bağışıyla gelen yeni kalbiyle sağlığına kavuştu

01:43 - Sağlık

Yeşilay'dan sigarayı bırakma çağrısı

21:48 - Sağlık

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile telefonda görüştü

20:53 - Siyaset

İsveç ve Hollanda'da Filistin'e destek gösterisi düzenlendi

20:48 - Dünya

Fatih'te denize düşen kadını balıkçılar kurtardı

20:37 - Asayiş

Silivri'de deniz suyu çekildi

19:57 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya, Endonezya ve Pakistan'a resmi ziyaretlerde bulunacak

19:53 - Siyaset