?>

Kaşıkçı'nın Kanada basınına verdiği röportaj ortaya çıktı: Gözdağı veriyorlar!

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, "Her ne kadar Washington’da yaşıyor olsam da ben bile bazen susuyorum. Çünkü çok fazla gözdağı veriyorlar." ifadesini kullandı.

Medya - 6 yıl önce

TORONTO

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmeden birkaç ay önce verdiği röportaj, Global News tarafından Kanada basınıyla paylaşıldı.

Röportajda, Cemal Kaşıkçı, Kanada ve Kanadalıların, Ortadoğu’da yaşanan insan hakları ihlallerini Batı'lı ülkeler arasında gündeme getirmesini "gayet iyi bir şey." şeklinde değerlendirdi.

Kaşıkçı, "Suudi Arabistan’ın, Kanada ile yaşanan bu karşı karşıya gelme durumu tamamen gereksiz. Yaşanan kriz, diplomatik kanallar aracılığıyla halledilebilir. Suudi Arabistan yönetimi, Kanada’nın neden kendi meseleleriyle ilgilendiğini söyleyebilir ama olayları neden daha üst seviyeye çıkarırlar ki?" değerlendirmesinde bulundu.

"Suudi Arabistan’ın Kanada’ya ihtiyacı var"

Global News’te 6 Ağustos’ta yayımlanan röportajda Kaşıkçı, Suudi yönetimini Suudi Arabistan'ı diğer ülkelere yabancılaştırmaları konusunda uyararak, "Suudi Arabistan'ın dostlara ihtiyacı var. Yemen ile savaştayız, İran ile karşı karşıyayız. Bu yüzden Kanada ve Avrupa gibi dostlara ihtiyacı var. Suudi Arabistan her ne kadar ABD’ye ihtiyacı varsa aynı şekilde Kanada ve Avrupa’ya da ihtiyacı var." ifadesine yer verdi.

Arap ülkelerinin Kanada’nın eleştirilerine de ihtiyacı olduğunu kaydeden Kaşıkçı, "Arap dünyası, dünya nüfusunun yüzde 5’ini kapsıyor ama dünyadaki mülteci rakamının yüzde 50’si bu ülkelerden çıkıyor." dedi.

"Gözdağı veriyorlar"

Suudi Arabistan yönetiminin uygulamalarına karşı olan aktivistlerin durumuyla ilgili soruya ise Kaşıkçı, şu yanıtı verdi:

‘’Hapistedeki Samar Badawi ve ülkedeki birçok aktivist aynı kaderi paylaşıyor. Suudi Arabistan’daki tüm aktivistler artık hiçbir yabancı gazeteci ile konuşmuyor, aralarında buluşmuyorlar. Her biri içlerine çekilmiş durumdalar. Her ne kadar Washington’da yaşıyor olsam da ben bile bazen susuyorum çünkü çok fazla gözdağı veriyorlar."

Cemal Kaşıkçı olayı

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü" açıklamıştı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan haberde, Suudi Arabistan Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma neticesinde, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na geldiği sırada burada bulunan "başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği" iddia edilmişti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'Tabiatın kalbi' Bolu'da hedef 1,5 milyon ziyaretçi

2018-10-20 17:22 - Çevre-Hayat

'Silah satışının Kaşıkçı'yla bir ilişkisi yok'

2018-10-26 23:32 - Dünya

CHP PM yerel seçim gündemiyle toplandı

2018-10-24 15:02 - Siyaset

Kırşehir Valiliği'nden 'tehlikeli köpekler' uyarısı

2018-10-24 23:02 - Gündem

Kadıköy’de dehşet saçan cezaevi firarisi tutuklandı

2018-10-26 00:02 - Asayiş

'İçi ve dışı kırmızı elma' tescil yolunda

2018-10-21 20:37 - Gündem

Elif Jale Yeşilırmak gümüş madalya kazandı

2018-10-24 05:32 - Spor

Cesur, Gümüş ailesinin kaderini değiştirdi

2018-10-24 15:32 - Çevre-Hayat

Savunma sanayisi 'zirveye' hazırlanıyor

2018-10-24 17:57 - Ekonomi

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan oldu

2018-10-21 23:47 - Gündem

İlgili Haberler

Basın İlan Kurumuna ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de

01:48 - Medya

Medya mensuplarına Adıyaman'da 6 Şubat depremlerinin ardından yapılan çalışmalar anlatıldı

20:28 - Medya

Elon Musk, USAID'in kapatılması konusunda Trump'la hemfikir olduklarını söyledi

18:28 - Medya

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Facebook, 21 yılı geride bıraktı

11:27 - Medya

İletişim Başkanlığından Şanlıurfa'daki inşa seferberliğine ilişkin paylaşım

19:02 - Medya

Günün Manşetleri

Ege Denizi'nde dört deprem

07:38 - Gündem

BM, bir haftada 545 binden fazla kişinin Gazze'nin kuzeyine geçtiğini tahmin ettiklerini bildir

03:17 - Dünya

ABD'de USAID önünde toplanan Demokratlar Musk'ı protesto etti

02:33 - Dünya

AB: ABD tarafından hedef alınırsak sert şekilde yanıt vereceğiz

02:27 - Dünya

Göç İdaresi Başkanlığı 560 sözleşmeli personel alacak

02:23 - Gündem