?>

Kartepe'nin turizm potansiyeli çalıştayda ele alındı

Kocaeli'nin doğal güzellikleriyle ünlü Kartepe ilçesinin turizm potansiyeli çalıştayda masaya yatırıldı.

Çevre-Hayat - 1 hafta önce

Kocaeli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Şura Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi koordinasyonunda "Doğanın Kalbinde Dört Mevsim Turizm" temasıyla düzenlenen çalıştay, Kocaeli Kongre Merkezi'nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kocaeli Valiliği, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi ile çeşitli paydaşlarla gerçekleştirilen çalıştayda, turizme yön verecek önemli konular gündeme geldi.

Kartepe'nin mevcut turizm potansiyelinin sürdürülebilir anlayışla değerlendirilmesi ve bölgenin cazibe merkezi haline gelmesine yönelik stratejilerin ele alındığı çalıştayda, mekansal ihtiyaçlar, yatırım fırsatları, sürdürülebilirlik ve yerel girişimcilik gibi başlıklar üzerinden ortak akıl oluşturulması hedefleniyor.

Çalıştayın açılışında konuşan Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah Özkul, çalıştayın amacının doğal ve kültürel mirasın korunması ve turizm niteliğinin artırılması olduğunu söyledi.

Özkul, çalıştayda, sürdürülebilirlik ve günümüz ihtiyaçları karşılanırken gelecek nesillerin ihtiyaçlarından ödün verilmemesinin hedeflendiğini belirterek, "Kültürel ve tarihi mirası koruyarak, turizmin turizmi yok etmemesi, genel anlamda turizme yeni yol açması için buradaki çalışmaları yapacağız. Bölgemizin kültürel değerleri nedir ve bu değerleri gelecek nesillere nasıl aktaracağımızı konuşacağız. En önemli çıktılarımızdan biri de yerel kalkınma. Büyük turizm destinasyonlarında sürdürülebilir anlamda yerel halk nerede yer alıyor sorusunun cevabını alacağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

Çalıştayın, koruma altındaki alanlar için yönetim planlarının oluşturulması, ulaşım altyapısının geliştirme modellerinin değerlendirilmesi, çevre dostu altyapı projelerinin geliştirilmesini amaçladığını anlatan Özkul, kültür ve gastronomi turizmiyle ilgili çalışmaların son zamanlarda artığını, çalıştayda da bu konular üzerinde durulacağını kaydetti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı da Kocaeli'nin, gelecekte sadece sanayisiyle değil turizm, kültür ve entelektüel sermayesiyle de ön plana çıkacak şehir olma yolunda ilerlediğini dile getirdi.

Baraçlı, Kocaeli'de en önemli unsurun insana değer olduğunu vurgulayarak, "Açığa çıkmamış ihtiyaçları karşılayabilecek turizm politikasını ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bugün 6-7 yaşında Kartepe'yi gezen çocuklar, 10 yıl sonra 16-17 yaşında 20 yıl sonra da 26-27 yaşında olacaklar. Bu yüzden biz onlara değişik ve kalıcı hatıralar bırakırsak onlar da çocuklarını Kartepe'ye getirmek için faaliyet içinde bulunurlar. Bizlerin de bu amaçla geleceğe dayalı misyon çalışmasını turizm açısından yapmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kastamonu'da bayram pilavı geleneği 133 yıldır yaşatılıyor

2025-04-02 03:38 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Samsun'da genç şef adayları yöresel yemekler için mutfağa girdi

2025-04-08 14:47 - Magazin

AvtoVAZ Başkanı Sokolov, Rusya'daki bayilerde bulunan yabancı otomobil stokunu değerlendirdi

2025-04-03 01:21 - Özel Haber

Büyükelçi Bilgiç, Moskova fuarlarına katılan Türk firmalarını ziyaret etti

2025-04-05 19:23 - Özel Haber

Ruslar, ülkeden ayrılan giyim markalarına olan ilgilerini kaybediyor

2025-04-04 18:23 - Özel Haber

Pedal çevirerek bedenlerini, enstrüman çalarak ruh sağlıklarını koruyorlar

2025-04-07 15:03 - Magazin

Yeryüzü Doktorları Derneği Ramazan ayında 52 ülkede gıda desteğinde bulundu

2025-04-08 13:37 - İslam-Hayat - Şevval 1446

28 Şubat'la yarım kalan hayali, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasındaki başarısıyla taçlandı

2025-04-01 16:03 - İslam-Hayat - Şevval 1446

5. Esenler Öykü Günleri, 'Direniş: Gazze' temasıyla düzenlenecek

2025-04-07 21:03 - Kültür Sanat

Araz Ağalarov, terör saldırısı kurbanları için Crocus'ta anıt açtı

2025-04-02 00:33 - Özel Haber

İlgili Haberler

Ankara'da marangoz ustası, babasından öğrendiği mesleği 55 yıldır sürdürüyor

15:47 - Çevre-Hayat

İstanbul'da yunusların büyüleyen gösterisi

15:37 - Çevre-Hayat

Serebral palsili sporcu, özel izinle girdiği boccia şampiyonasında dereceye girdi

14:33 - Çevre-Hayat

Bayburt'ta bir kişi dağda gördüğü ayıya ıslık çalıp "gel" diyerek seslendi

14:28 - Çevre-Hayat

Palandöken'de kayak sezonu sona erdi

14:02 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da bir depoda çıkan ve iki depoya daha sıçrayan yangına müdahale ediliyor

16:38 - Gündem

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, İtalya Turizm Bakanı Santanche ile görüştü

16:33 - Gündem

ABD'de perakende satışlar martta beklenenden fazla arttı

16:28 - Ekonomi

Batı Şeria'da "Filistin Esirler Günü" münasebetiyle gösteriler düzenlendi

16:18 - Dünya

ABD'de mortgage faiz oranı yükseldi

16:13 - Ekonomi