?>

Kartalkaya ve Keltepe bu sezon 325 bin misafiri ağırladı

Türkiye'nin gözde kış turizm merkezlerinden Kartalkaya ve Keltepe'yi, sezon başından beri günübirlik ve konaklama için gelen 325 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Bolu

Bolu kent merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Köroğlu Dağları'nın zirvesindeki Kartalkaya'da 15 Aralık 2021'de başlayan kayak sezonu, kar kalınlığı 3 metre olmasına rağmen yaklaşan ramazan nedeniyle talep azaldığı için 27 Mart itibarıyla sona erdi.

Yerli ve yabancı turistlerin geçen seneye göre daha fazla ilgi gösterdiği Kartalkaya, bu sezon 300 bin kişiyi misafir etti.

Tatilciler, yaklaşık 3,5 ay boyunca toplam uzunluğu 75 kilometreyi bulan 25 pistte kayak ve snowboard yaparak keyif yaşadı. Kayak merkezindeki 2 bin yatak kapasiteli 5 otel, hafta içi 70 ila 85, hafta sonları zaman zaman tam dolu olarak hizmet verdi.

Batı Karadeniz Otelciler Derneği Başkanı da olan Kartalkaya'daki bir otelin işletmecisi Halit Ergül, AA muhabirine, önlerinde ramazan olduğunu, gelen misafirler çok azaldığı için tüm otellerin sezonu kapattığını söyledi.

Kartalkaya'ya her yıl 250 bin civarında misafir geldiğini anımsatan Ergül, "Bu sene günübirlikçilerle yaklaşık 300 bin civarında ziyaretçi geldi. Sezon güzel geçti, memnunduk. 42 senedir bu dağdayım. Hiçbir sezonun ortasında bile bu kadar kar yoktu. Müthiş karla kapatıyoruz." diye konuştu.

Keltepe'yi 25 bin kişi ziyaret etti

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Ocak 2020'de Karabük'ün 2 bin rakımlı Keltepe Dağı'nda hizmete açılan Keltepe Kayak Merkezi, sezon başından beri yaklaşık 25 bin kişiyi ağırladı.

Kent merkezine 23 kilometre uzaklıktaki Keltepe'ye gelenler, çam ormanları arasında 5 pist, telesiyej, 58 askı sandalyesi, teleski ve babylift sistemlerinde keyifli vakit geçirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Keltepe'nin bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

Sezonu 25 Aralık'ta açtıklarını, 100 gün aktif şekilde misafirleri ağırladıklarını anlatan Güven, "Keltepe'de verimli sezon geçirdik. 25 bine yakın misafir ağırladık. Bu, bölgemiz için büyük kazanım. Kayak merkezimize gelenlerin merkeze, Safranbolu'ya, Yenice'ye, Eskipazar'a, Eflani'ye ve Ovacık'a değer kattığını düşünüyoruz." dedi.

Güven, pistlerdeki ihtiyaçları belirlediklerini, buna yönelik çalışmalarla gelecek sezona daha iyi hazırlanacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu yıl kayakçı sayısında geçen yıla göre yüzde 100 artış yaşandı. Geçen yıl kayak yapmadan tesisi görmek, telesiyeji kullanmak ve merkezdeki kar ortamını yaşamak için gelenler çoğunluktaydı. Bu yıl kayakçı sayısı arttı. Bu da bizim için büyük kazanım. İnşallah önümüzdeki sezonlarda kayak merkezimizin en büyük ihtiyacı olan konaklama ihtiyacını da tamamlayarak buranın uzun yıllar ilimize, bölgemize ve ülkemize hizmet edecek bir alan olacağına inanıyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde yanık merkezi hizmete açıldı

2022-03-22 15:43 - Sağlık

Şanlıurfa'da Neolitik dönemin sır perdesi 12 kazıyla aralanacak

2022-03-28 14:29 - Kültür Sanat

Eyyübiye Belediyespor Ampute Futbol Takımı, Afrikalı oyuncularıyla çıkışa geçmek istiyor

2022-03-26 13:46 - Spor

Akademisyenler Türkiye'nin parmak izi tozunu geliştirdi

2022-03-23 15:00 - Çevre-Hayat

Rusya: Rus ordusu, Harkiv bölgesinde İzyum şehrini kontrol altına aldı

2022-03-24 12:15 - Dünya

Suudi Arabistan'ın Aramco tesislerindeki yangını söndürme çalışmaları 19 saattir sürüyor

2022-03-26 14:16 - Dünya

Galatasaray'ın Portekizli eski oyuncusu Xavier, Portekiz-Türkiye maçını değerlendirdi

2022-03-23 14:44 - Spor

Galatasaray Kulübünün mali kongresinde ibra oylaması sona erdi

2022-03-27 07:47 - Spor

ABD yönetimi savaştan kaçan 100 bin Ukraynalıyı ülkeye kabul edecek

2022-03-24 17:44 - Dünya

İğneada açıklarında tespit edilen mayına müdahale ediliyor

2022-03-28 10:36 - Gündem

İlgili Haberler

Bartın ve Düzce'de şiddetli rüzgar etkili oldu

21:28 - Çevre-Hayat

Ankara'da kar etkili oluyor

19:32 - Çevre-Hayat

Mehmetçik, Kosova'da ilkokul öğrencileri için kütüphane kurdu

17:18 - Çevre-Hayat

Giresun'da 84 yaşındaki kadının böbreğinden 10 santimlik taş çıkarıldı

17:02 - Çevre-Hayat

Çankırı'da keklikler karlı arazide yiyecek ararken görüntülendi

15:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki 6 medya organının aboneliklerini iptal etme talimatı verdi

00:23 - Dünya

Galatasaray ve başkanı Dursun Özbek, PFDK'ye sevk edildi

00:18 - Spor