?>

Kars'ta 500 yataklı hastanenin temeli atıldı

Sağlık Bakan Yardımcısı Sabahattin Aydın, "Cumhurbaşkanımız liderliğindeki iktidarlar boyunca tüm Türkiye'de 500'ün üzerinde ya yeni hastane yapıldı ya da mevcut hastaneler yenilendi." dedi.

Sağlık - 2 yıl önce

Kars

Aydın, Yenişehir Mahallesi GAMER binası yanına yapılacak 500 yataklı hastanenin temel atma töreninde, eskiden 20-30 dönüm arazileri hastane yapmaya çalışırken bugün Sağlık Bakanlığı olarak çok daha büyük araziler talep ettiklerini söyledi.

Temeli atılan 141 dönümlük bir arazinin 500 yataklı bir hastane için oldukça ideal bir alan olduğunu ifade eden Aydın, "Kars'ın böyle bir araziyi bu işe tahsil edebilmesi gerçekten büyük bir avantaj. Eskiden yatak başına 50-60 metre kapalı alan tasarlanırken bugün 150-200 metrelik alanlara ihtiyacımız var. Hastaneler sadece muayene olup gittikleri yerler değil, son derece teknoloji yoğun binalar. Öyle ki artık yeni inşa ettiğimiz hastanelerin hemen tamamı neredeyse akıllı binalar halinde inşa ediliyor." dedi.

Türkiye'de şehir hastaneleriyle başlayan büyük bir değişimin olduğunu vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı'mız liderliğindeki iktidarlar boyunca tüm Türkiye'de 500'ün üzerinde ya yeni hastane yapıldı ya da mevcut hastaneler yenilendi. Artık hastaneler sadece hastaların bakıldığı yerler değil, hastaların konforlu bir şekilde karşılandığı, hak ettikleri hizmeti gördüğü alanlar haline döndürüldü. Bu açıdan, hastanelerimizin fiziki mekanları alıştığımız ölçeklerin çok ötesinde."

Kars Valisi Türker Öksüz de Kars'ın her alanda önemli bir ivme kazandığını, kente değer katacak projelerden birisinin daha temelini atıldığını belirtti.

Hastane projesini Karslıların önemsediğini dile getiren Öksüz, "Sağlık alanında bir çok gelişme katedildi. İlçelerde yeni hastaneler, aile sağlık merkezleri, toplum sağlık merkezleri, sağlık yaşam merkezleri, hizmet binaları, mobil tarama araçları sağlık alanında geldiğimiz noktayı gösteriyor." diye konuştu.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da 500 yataklı hastanenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, "2002'de Kars'ta, hastaneye gelen 1000 hastanın eskiden 270'i başka şehirlere gidiyorken şimdi 4 tanesi gidiyor, gönül ister ki hiç gitmesin. İşte 500 yataklı bölge hastanesi bu amaçla kuruluyor, inşallah bu problemleri çözecek." dedi.

AK Parti Kars milletvekili adayı Yunus Kılıç da hastanenin hayırlı olmasını diledi.

Törene, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğulu, AK Parti milletvekili adayları Adem Çalkın ve Serkant Aykul ile il protokolü katıldı.

Komşu ülkelerden hasta kabul edilecek

1 milyar 719 milyon liraya ihalesi yapılan 500 yataklı hastane, 141 dönüm açık alana ve 140 dönüm kapalı alana sahip olacak. 18 ameliyathanesi, 43 yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 18 çocuk yoğun bakım ünitesi, 56 yataklı erişkin yoğun bakım ünitesi ve 4 de acilde yine yoğun bakım ünitesinden oluşacak olan hastanede ayrıca 138 poliklinik bulunacak.

Yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanan hastaneye Gürcistan, Azerbaycan ve İran gibi ülkelerden de hasta kabul edebilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türksat 6A uydusu 2024'te fırlatılacak

2023-04-28 15:27 - Teknoloji

Adnan Oktar suç örgütü operasyonunda yakalanan 9 şüpheli tutuklandı

2023-04-29 12:03 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2 bin 431 personel alım ilanı Resmi Gazete'de

2023-04-26 03:23 - Gündem

Balıkesir'deki yanık merkezi Marmara, Ege ve İç Anadolu'dan hastalara da hizmet veriyor

2023-04-28 12:28 - Sağlık

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ operasyonunda 14 zanlı yakalandı

2023-04-28 10:13 - Asayiş

TBMM Başkanı Şentop'tan "27 Nisan e-muhtıra" paylaşımı

2023-04-27 21:17 - Siyaset

Kaza kara noktaları iyileştiriliyor, sürücüler rahatlıyor

2023-05-02 13:38 - Gündem

Türkiye'de beklenen yaşam süresi 77,7 yıl

2023-04-26 13:52 - Gündem

İstanbul'a yılın ilk çeyreğinde 3 milyon 480 bin yabancı turist geldi

2023-04-28 15:52 - Gündem

Giresunspor ligde kalma mücadelesinde geri adım atmayacak

2023-04-28 14:03 - Spor

İlgili Haberler

İstanbul'da görevli 112 Acil Sağlık ekipleri iftarda buluştu

23:38 - Sağlık

AB kritik ilaç üretimini artırmak istiyor

18:33 - Sağlık

Türk Kızılaydan Ege'deki rekortmen kan bağışçılarına plaket

13:18 - Sağlık

Sağlıklı beslenmeyle 19 kilo verdi, ameliyattan kurtuldu

12:13 - Sağlık

Kovid-19 salgınında acil durum 2023'te kalkmasına rağmen ölümler dünya genelinde sürüyor

12:07 - Sağlık

Günün Manşetleri

ABD Eğitim Bakanlığı, 1300 çalışanının işine son vermeyi planlıyor

03:17 - Dünya

ABD'de, uzayda mahsur kalan astronotlarla ilgili Biden'a yönelik eleştiriler sürüyor

02:43 - Dünya

Trump, Elon Musk'a desteğini göstermek için bir Tesla satın aldı

02:37 - Dünya

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, ateşkes önerisinin savaşı sona erdirme yolunu açacağını belirtti

02:32 - Dünya

Devler Ligi'nde ilk çeyrek finalistler belli oldu

02:28 - Spor