?>

Karsan CEO'su Okan Baş: “Megane Sedan'ın üretimini üstlenecek olmaktan mutluyuz“

- "Bugüne kadar ticari araçta uzmanlaşmış olan şirketimizin Oyak Renault için bir binek otomobil üretecek olması da esnek ve çevik üretim kabiliyetimizi kanıtlıyor"

Yerel haber-Şirket Haber - 4 yıl önce

İSTANBUL

Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş, " Oyak Renault ile yaptığımız iş birliği sayesinde, üretim yelpazemize binek otomobil de ekleniyor. Ülkemiz açısından önemli bir model olan Renault Megane Sedan'ın üretimini üstlenecek olmaktan dolayı çok mutluyuz" değerlendirmesinde bulundu.

Karsan açıklamasına göre, Bursa'da yer alan fabrikasında dünyaca tanınan yüksek teknolojiye sahip toplu taşıma araçlarının üretimini gerçekleştiren yerli üretici Karsan, aynı zamanda Türkiye’nin tek bağımsız çok markalı araç üreticisi olarak iş birliği yaptığı markalara ait modelleri de üretmeye devam ediyor.

Bu stratejisi doğrultusunda iş ortakları ve lisansörleriyle otomotivin tüm segmentlerinde yer almayı hedefleyen Karsan, son olarak Oyak Renault ile 2022’nin sonundan itibaren geçerli olmak üzere mevcut Renault Megane Sedan üretimi için 5 yıllık anlaşma imzaladı. İki şirket arasında yapılan işbirliği ile yıllık 55 bin adetlik üretim hacminin oluşması bekleniyor. Yerli üretici Karsan, Renault Megane Sedan üretimi için Oyak Renault adına 210 milyon TL yatırım yapacak ve üretilen araç başına da bir gelir elde edecek. Bu anlaşmanın bir katkısı da 800 civarında ilave çalışan istihdamı olacak.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş, "Kurulduğumuz günden bu yana gerek hafif ve ağır ticari araç, gerekse toplu ulaşım alanında birçok global marka için üretim yapmış, kendi markasıyla ürettiği yüksek teknolojili araçları da dünyanın birçok ülkesine de ihraç etmiş bağımsız bir üreticiyiz.

Oyak Renault ile yaptığımız iş birliği sayesinde, üretim yelpazemize binek otomobil de ekleniyor. Ülkemiz açısından önemli bir model olan Renault Megane Sedan'ın üretimini üstlenecek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu güçlü iş birliği, uluslararası otomotiv firmalarının hem ülkemize olan yatırım kararlılığını hem de Karsan'ın üretim yetkinliği ve becerisine olan güvenini açıkça bir kez daha gösteriyor. Ayrıca, bugüne kadar ticari araçta uzmanlaşmış olan şirketimizin Oyak Renault için bir binek otomobil üretecek olması da esnek ve çevik üretim kabiliyetimizi kanıtlıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kamu alacaklarına ilişkin yapılandırmanın ayrıntıları açıklandı

2021-08-03 18:31 - Ekonomi

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türk halkı serhat bekçileridir

2021-08-03 19:26 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Maraş'ı bir 46 yıl daha kapalı tutamayız

2021-08-02 20:11 - Dünya

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Son 9 günde 44 ilde 191 orman yangınını kontrol altına aldık

2021-08-06 02:56 - Gündem

Yeni Zelanda'da hükümetin 'özür' dilediği 'şafak baskınları' yeniden gündem

2021-08-02 19:26 - Dünya

BM: Afganistan'daki çatışmalarda son bir ayda 1000'den fazla sivil öldü

2021-08-06 22:02 - Dünya

Milli güreşçi Yasemin Adar, Kazak Aiperi Medet Kyzy'i yenerek bronz madalyanın sahibi oldu

2021-08-02 18:17 - Spor

Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Havacılık Yönetimi ve Pilotaj programları akredite oldu

2021-08-02 13:41 - Genel

Olimpik sporcular yurda döndü

2021-08-09 12:26 - Spor

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Türk firması Teklas'ın Vladicin Han'daki fabrikasını ziyaret etti

2021-08-06 01:58 - Dünya

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor