?>

Karateye başlayan Down sendromlu Buse ve Muhammed'in gelişimlerinden aileleri mutlu

Gümüşhane'de bir süre önce karateye başlayan Down sendromlu Muhammed Eymen Tuncel ve Buse Topuz, antrenörleri tarafından verilen eğitimle para-karate branşında madalya alabilmeyi hedefliyor.

Spor - 2 gün önce

Gümüşhane

Gümüşhane Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencilerinden 13 yaşındaki Muhammed Eymen Tuncel ile aynı okuldan geçen sene mezun olan 18 yaşındaki Buse Topuz, ailelerinin girişimleriyle Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde düzenlenen karate kursuna başladı.

Antrenör Sevim Burcu Çetin yönetiminde haftanın 3 günü antrenmanlara katılan Tuncel ve Topuz, 30'u aşkın sporcu ile bir araya gelip spor yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Karate antrenörü Çetin, AA muhabirine, Down sendromlu Buse ve Muhammed'i ilk olarak ayrı çalıştırdığını, daha sonra adapte olmaları için tüm sporcularıyla birlikte antrenman yaptırdığını söyledi.

Çetin, her ikisinin de zamanla karateyi severek çalışmaya başladıklarını dile getirerek, "Spor yaptıkları için daha fazla uyum sağlıyorlar. Sosyal açıdan çok fazla keyifli oluyor ve gelişimlerine katkı sağladığını düşünüyorum. Onlar da çok mutlular, çok seviyorlar karateyi." ifadelerini kullandı.

Sporcularıyla birlikte başarılar elde etmek istediğini belirten Çetin, "Amacım Down sendromlu sporcularımın para-karate branş müsabakalarına hazırlamak, bu branşta madalyalar elde etmek. Umarım bu hedefleri gerçekleştirebiliriz. Daha iyi olacağımıza inanıyorum. İyi gidiyoruz." dedi.

Aileler gelişimden memnun

Buse Topuz'un annesi Hacer Topuz ise çocuğunun sporla ilgilenmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Topuz, karateye başlayan kızının hareketlerinde olumlu değişiklikler gördüğünü vurgulayarak, "Buse spordan önce hep oturuyordu. Spor yapmaya hevesli, buraya gelmek için sabırsızlanıyor. Antrenörünü sevince spora karşı daha istekli oluyor. Karateye başlayınca kurallara daha çok uymaya başladı. Antrenmana gelmeden hazırlanıyor, görevlerini biliyor." diye konuştu.

Muhammed Eymen Tuncel'in babası İsmail Hakkı Tuncel de çocuğunun ilk defa bir spor branşıyla uğraştığına dikkati çekerek, "Bir ay önce karateye başladı. Hareketlerinde değişiklik oldu. Bize karşı daha iyi davranıyor. Burada enerjisini atıyor, faydasını görüyoruz. Antrenörünü çok seviyor." şeklinde konuştu.

Aynı kursta karate eğitimi alan sporcu Ali Hamza Sevim ise özel bireyler ile spor yapmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Sevim, sporun birleştirici bir etkinlik olduğunu belirterek, "Spor kimsenin, kimseyle ayrılmayacağı, herkesin birbiriyle dost olacağı güzel bir şey. Özel bireylerin spor yapması çok hoş. Onlara çok saygı duyuyorum." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Emekli öğretmen çift 57 yıllık mutlu evlilikleriyle gençlere örnek oluyor

2025-02-13 16:37 - Çevre-Hayat

Türkiye Diyanet Vakfı ateşkesten bu yana Gazze'de 200 bin kişiye yardım ulaştırdı

2025-02-15 11:48 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili idrak edildi

2025-02-13 22:25 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Akdeniz'de ticari yük gemisiyle çarpışan ABD Donanmasına ait uçak gemisinin görüntüsü paylaşıld

2025-02-15 00:23 - Dünya

Meke Gölü kar yağışının ardından beyaza büründü

2025-02-15 10:52 - Çevre-Hayat

Kilis'te deprem sonrası restorasyonu tamamlanan 2 cami ibadete açıldı

2025-02-13 17:12 - İslam-Hayat - Şaban 1446

BM, Ukrayna'da sivil kayıplara dikkati çekerek savaşın sonlandırılması çabalarına desteği yineledi

2025-02-17 21:02 - Dünya

Eski Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında iddianame düzenlendi

2025-02-19 18:32 - Gündem

İsrail Hükümet Sözcüsü, Hamas cumartesi 3 esiri serbest bırakmazsa ateşkesin sona ereceğini söyledi

2025-02-13 19:32 - Dünya

Almanya'nın Münih kentinde bir aracın kalabalığın arasına dalması sonucu 28 kişi yaralandı

2025-02-13 16:07 - Dünya

İlgili Haberler

Toprak Razgatlıoğlu, Avustralya'da sezonun ilk yarışında ikinci oldu

09:53 - Spor

Milli motosikletçi Can Öncü, Avustralya'da Dünya Supersport Şampiyonası'nda 5. oldu

08:42 - Spor

Anderlecht'ten Fenerbahçe maçındaki olaylara karışan taraftarlar için men kararı

23:58 - Spor

Avrupa hedefindeki Beşiktaş 4. sıraya yükseldi

23:11 - Spor

Sipay Bodrum FK sahasında Atakaş Hatayspor'u 1-0 yendi

23:03 - Spor

Günün Manşetleri

Diyarbakır merkezli 3 ilde organize suç örgütüne yönelik operasyonda 12 zanlı tutuklandı

08:33 - Asayiş

TÜSİAD eski dönemlerin özlemiyle yanıyor!.. - Emekli ve asgari ücretliye fitre verilebilir!.. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

08:08 - En Son Yazılar

Trump, ABD Genelkurmay Başkanı Brown'ı görevden aldı

06:48 - Dünya

Trump, dijital hizmet vergilerine karşı tarifelerin değerlendirilmesine yönelik kararı imzaladı

06:38 - Dünya

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Uslu'nun cenazesi Amasya'ya getirildi

04:33 - Gündem