?>

Karamollaoğlu'dan 'Cumhur İttifakı' açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, AK Parti ile MHP ittifakıyla ilgili, "Sadece ittifak, yani kendi kimliklerini muhafaza ederek ittifak kurabiliyorlar. Bu olumlu gelişmedir esas itibarıyla." dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

KARABÜK

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Tük Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yapılan Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili, "Biz Silahlı Kuvvetlerimizin bu problemin en kısa sürede üstesinden geleceğine, orada huzur ve barış ortamını sağlayıp hemen çekileceğine inanıyoruz." dedi.

"Türkiye'nin Meseleleri ve Çözüm Yolları" konferansı için geldiği Karabük'ün Safranbolu içesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, her ülkenin kendi sınırında, kendisini tehdit eden bir gelişmeyle karşı karşıya kaldığında oraya müdahale etme hakkına sahip olduğunu söyledi.

Temennilerinin harekatın süratle tamamlanması olduğunu belirten Karamollaoğlu, "Tabii neye ulaşılmak isteniyorsa o konuya da ulaşmak, oradaki problemi çözmek kaydıyla. Ama şunu da biliyoruz. Maalesef bölgede hem Amerika'nın hem Rusya'nın hem Suriye hükümetinin, İran'ın ve o bölgedeki farklı grupların etkileri var. Bu oldukça sıkıntılı bir durum meydana getiriyor. Biz Silahlı Kuvvetlerimizin bu problemin en kısa sürede üstesinden geleceğine, oradan huzur ve barış ortamını sağlayıp hemen çekileceğine inanıyoruz. Allah yardımcıları olsun. Tabii bu arada birçok şehit veriliyor. Şehitlere de Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerine, milletimize baş sağlığı diliyoruz." diye konuştu.

AK Parti ile MHP ittifakına da değinen Karamollaoğlu, kendilerinin de tekliflerini rapor haline getirdiklerini, siyasi parti başkanlarına ve Cumhurbaşkanı'na (Recep Tayyip Erdoğan) ilettiklerini kaydetti.

Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim talep ettiğimiz bazı hususlar belki yerine getiriliyormuş intiba var ama 'muş' diyorum çünkü temelde üzerinde durduğumuz konularda bir gelişme pek sağlanmadı. Sadece ittifak, yani kendi kimliklerini muhafaza ederek ittifak kurabiliyorlar. Bu olumlu gelişmedir esas itibarıyla. Tabii bunun da bazı iç konulara girildiğinde halledilmesi gereken konular var. Mesela biz barajın bütünüyle kaldırılmasının daha doğru olacağını, seçime giren partilerin hazineden bir yardım almalarının isabetli olacağını gündeme çeşitli vesilelerle getirmiştik, bu sefer de getirdik. Şu anda bu konuda bizim düşüncelerimiz tam olarak maalesef bu tasarıya yansımış değil. Bize bir takım bilgiler iktidar partisi tarafından iletildi. Son günlerde belki bir takım bilgiler daha gelecek. Biz Mecliste olmadığımız için görüşmelerde yer alamıyoruz. Sadece iktidarda ve muhalefette bulunan partilere kendi düşüncelerimizi aktarıyoruz. Ne kadar itibar edilir, onların takdirine kalmış bir konu."

"Seçimlerde başarılı oluruz kanaatindeyiz"

Seçim döneminde en önemli hususlardan birisinin seçim güvenliği olduğunu aktaran Karamollaoğlu, "Adalete güvenin tesisidir. Bu noktayı da biz geçmişte arz ettik. Olağanüstü halde seçime gitmek daima insanların zihninde tereddütler oluşturur. Biz bunun da izale edilmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz. Seçime giderken de şu anda bir ittifak değil, biz kendi adayımızı koyacağımızı deklare etmiştik. Zaten cumhurbaşkanlığı için, diğer partiler de aday gösterebilirler. Eğer birinci turda netice alınamazsa ikinci turda en çok oy alan kazanacak. Ama bizde şöyle bir kanaat var. Saadet Partisinin seçimde bugünkü gidişattan rahatsız olan kesimlerin hemen hemen tamamından oy alabilecek bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu potansiyel bizim düşündüğümüz gibi gerçekleşirse biz, seçimlerde başarılı oluruz kanaatindeyiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği için yapılan çalışmalarda da Allah'ın izniyle bu sefer bu barajların bizim önümüze bir engel teşkil etmeyeceğini, mutlaka Mecliste temsil edeceğimizi düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Biz de şartları sağlayacak herkes aday olabilir"

Bir gazetecinin eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aday gösterileceği yönünde söylemler olduğunu sorması üzerine Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Tabii spekülasyonlar çok. Bizde şartları sağlayacak herkes aday olabilir. Şu anda biz adayımızı belirlemedik. Bu konuyu da ne Başkanlık Divanımızda ne Genel İdare Kurulumuzda ne de il başkanları toplantılarımızda gündeme hiç getirmedik. Bunun zamanının erken olduğunun kanaatindeyiz. Biz sadece 100 bin imzayı, daha doğrusu 300 ile 500 bin arasında bir imzayı toparlayabilmek için komisyonlar kuruyoruz. Çalışmalara başladık. İnşallah cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili karar alındığında çok kısa bir zamanda bu adayı belirleyeceğiz. Biz elbette önce kendi tabanımızda bir yoklama yapacağız, onun arkasında da Türkiye sathında göstereceğimiz adayın her kesimden oy alabilecek bir aday olduğunu test edeceğiz, deneyeceğiz. İnşallah iyi bir netice alacağız, buna inanıyoruz."

Muhabir: Ersin Turan

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tokat'ta kaçakçılık operasyonunda 'hayalet silah' ele geçirildi

2018-02-23 19:02 - Asayiş

Ricky Martin'den yeni single

2018-02-24 02:14 - Magazin

Emekli askerlerden Diyarbakır'da eğitime destek

2018-02-23 21:02 - Çevre-Hayat

Vatan Şaşmaz'ın oğlu oldu | Yasemin Adalı doğum yaptı

2018-02-20 21:02 - Magazin

Islak yolda kayan midibüs devrildi: 5 yaralı

2018-02-22 02:02 - Asayiş

PYD/PKK Arap kızlarını da zorla silah altına aldı

2018-02-18 18:13 - Genel

15 Temmuz Mehmetçik Vakfı davasında müştekiler dinlendi

2018-02-20 00:32 - Gündem

FETÖ'den aranan karı-koca örgütün gaybubet evinde yakalandı

2018-02-23 21:07 - Asayiş

Bahçeli'ye 'zeytin dalı' şeklinde yaka iğnesi hediye edildi

2018-02-20 19:02 - Siyaset

Beşiktaş, Cenk Tosun'u arıyor

2018-02-21 16:32 - Spor

İlgili Haberler

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Mutlaka birlik beraberlik içerisinde ortak hedeflere doğru yönelmemiz lazım

17:22 - Siyaset

Kamu Denetçiliği Kurumu 2024 Yılı Yıllık Raporu'nu inceleyecek Karma Alt Komisyon toplandı

15:52 - Siyaset

Bakan Yumaklı'dan virüslü domates tohumuna ilişkin açıklama: Mahrecine iade edildi

14:57 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu ziyaretimizle Türk-Japon ilişkileri daha da kuvvetlendirilecektir

14:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

New York Valisi Hochul, Trump'ın kendisini "kral" olarak tanımlamasını eleştirdi

05:18 - Dünya

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya