?>

Karadeniz 5. Kitap Fuarı başladı

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından düzenlenen Karadeniz 5'inci Kitap Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Kültür Sanat - 6 yıl önce

SAMSUN (AA) - Samsun Valisi Osman Kaymak, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarın açılışında, Samsun'un bir fuarlar şehri olduğunu belirterek, kitap fuarı düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Samsun'un hem şehir hem de öğrenci potansiyeliyle bu tip organizasyonları kaldırabilecek kapasitesi bulunduğuna işaret eden Kaymak, konumu itibarıyla da çevre illerden gelen ziyaretçilerin kolayca fuarı ziyaret edebileceğini söyledi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk de yayıncılık sektörünün bir kamu hizmeti gibi görülmesi ve desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, kitap ve süreli yayınlarda KDV oranını sıfırlayan müjdeye de değinen Kocatürk, bu muafiyetin yayıncılık sektörü için oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

Kenan Kocatürk, "Sektörümüz pek çok sorunla boğuşurken, Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği KDV muafiyeti sektörümüze nefes aldıracak ve kültür hayatımıza büyük katkı sağlayacaktır. Yaratıcı endüstrilerin geliştirilmesi ve çeşitliliğin artırılması için yaratıcılığın önündeki vergi yüklerini kaldırmalıyız." dedi.

Karadeniz'de kitap dolu günler

Bu yıl 9 gün sürecek fuarda, aralarında İlber Ortaylı, Yılmaz Özdil, Ercan Kesal, Şükrü Erbaş, İpek Çalışlar, Ahmet Şimşirgil ve İsmail Saymaz gibi pek çok yazar, akademisyen ve şair okurlarıyla buluşacak.

220 yayınevinin katıldığı fuarda, panel, söyleşi, atölye çalışması ve çocuk etkinliklerinden oluşan 70 kültür etkinliği düzenlenecek.

Girişin ve tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu Karadeniz Kitap Fuarı, her gün 10.00-19.30 saatleri arasında ziyarete açık kalacak.

Tramvayla fuar alanına ulaşmak isteyen kitapseverler de Tekkeköy durağında inerek fuarı gezme imkanı bulabilecek.

Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği, Samsun Valiliği ile Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle düzenlenen fuar, 24 Şubat'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık: Geçen yıl 23 milyon insana yardım ulaştırdık

2019-02-10 23:22 - Gündem

El-Baradey'den Mursi'yi ziyaret engeline retweetli tepki

2019-02-11 13:42 - Dünya

Tunceli'de 'Hızır orucu' etkinliği

2019-02-15 01:22 - Gündem

'Ulusal güvenliğimiz neyi gerektirirse onu da yapacağız'

2019-02-16 02:27 - Gündem

Ahilik geleneği el sanatı: Telkari

2019-02-14 17:02 - Kültür Sanat

"Bina yapım ve denetimine üniversiteler dahil edilmeli"

2019-02-12 15:15 - Genel

'Organize İşler 2 Sazan Sarmalı' filmi gerçek oldu

2019-02-13 21:12 - Asayiş

Karadeniz 5. Kitap Fuarı başladı

2019-02-16 20:03 - Kültür Sanat

'Manzum ve Minyatürlerle Türk Dünyasındaki Nasrettin Hoca' paneli düzenlendi

2019-02-16 19:32 - Kültür Sanat

Bakan Gül’den Mansur Yavaş’ın o açıklamasına tepki

2019-02-16 19:52 - Siyaset

İlgili Haberler

'Bir Ömrün Sonbaharı' filminin galası yapıldı

00:05 - Kültür Sanat

Asrın felaketinde madencilerin kahramanlıklarının anlatıldığı 'K-Ömür' belgeselinin gösterimi yapıldı

22:14 - Kültür Sanat

Hadrianopolis Antik Kenti ören yeri ilan edildi

18:45 - Kültür Sanat

Türkiye ile Mısır arasındaki kültür ve turizm işbirliği güçleniyor

17:22 - Kültür Sanat

Ressam İlhami Atalay öncülüğünde 80 sanatçı Gazze için resim çizdi

21:32 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Sivas'ta otobüsün tıra arkadan çarptığı kazada 25 kişi yaralandı

09:17 - Gündem

ABD Hazine Bakanı Bessent, hükümetin vergi indirimlerini kalıcı yapmak istediğini belirtti

09:13 - Ekonomi

Arjantin'de Milei hükümeti, DSÖ'den çekilme kararı aldı

09:07 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Güney Afrika'da düzenlenecek G20 Zirvesi'ne katılmayacağını açıkladı

09:02 - Dünya

Biz balığız -Arzu Leyal yazdı-

07:28 - En Son Yazılar