?>

Kapıkule'den girişlerde 30 dakikada sonuçlanan PCR testi uygulaması gelecek ay başlayacak

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Kapıkule Sınır Kapısı'nda kurulacak laboratuvarda 110 lira ücretle 30 dakikada sonuçlanan PCR testi uygulamasının 1 Haziran itibarıyla başlayacağını duyurdu.

Gündem - 4 yıl önce

Edirne

Zıpkınkurt, odada düzenlediği basın toplantısında, Bulgar turistlerin Edirne'ye gelişlerini kolaylaştırmak adına hızlı testlerin olabilirliği konusunda Sağlık Bakanlığı ve yetkili kurumlarla görüşmeler yaptıklarını ancak sonuç alamadıklarını belirtti.

Daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüştüklerini ifade eden Zıpkınkurt, "Edirne Kapıkule'de bir laboratuvarla anlaşılıp 110 lira karşılığı 30 dakikada PCR testi alabilme imkanımız doğdu.

Tabii bununla ilgili TOBB'un yaptığı çalışmalardan dolayı sayın Hisarcıklıoğlu'na çok teşekkür ediyorum.

1 Haziran itibarıyla Kapıkule girişlerinde uyruğu ne olursa olsun, giriş yapan, yapacak olan, PCR testini çıktığı ülkeden almamış olan kim olursa olsun 110 lira karşılığı Kapıkule'de bu testini yaptırabilecek." dedi.

Zıpkınkurt, uygulamanın hizmet amacıyla yapıldığını, yer temini ve gerekli ufak tefek masrafları da Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş'nin üstlendiğini aktardı.

"Esnaf açısından önemli"

Uygulamanın başlamasının Edirne esnafı açısından önemli olduğunu aktaran Zıpkınkurt, şöyle konuştu:

"Şehrimizin ekonomisine çok önem verdiğimiz, çok önemli bulduğumuz Bulgar arkadaşlarımızın gelmesi ve şehrimizin alışverişinin artması, ticaretinin artması konusunun önemi üzerinde hepimiz duruyoruz.

Şehrimizdeki hareketlenmeyi getirecek olan misafirler 1 Haziran'dan itibaren 110 lira karşılığında bu testleri yaptırarak girecekler.

Biliyorsunuz Bulgaristan'da bu testler 90 levaya yapılıyor, yaklaşık 500 lira civarında.

Edirne'den yurt dışına gidenler de Kapıkule'de veya hastanelerde bu testleri yaptırabiliyor, 240 lira ödeyerek.

Ancak bu hiçbir kar amacı düşünülmeden yapılan bir işlem.

Dolayısıyla şehrimizin ekonomisine ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Aldığımız sonuçlara göre tekrar Hamzabeyli'de de aynı istasyonu kurma kararımız var."

Zıpkınkurt, Bulgaristan'dan gelenlerin aşı kartı ibraz etmesi veya Kovid-19 geçirdiğini belgelemesi durumunda da Türkiye'ye gerebilmeleri için girişimlerinin olduğunu, bununla ilgili birkaç gün içinde dönüş beklediklerini söyledi.

Pazarkule Gümrük Kapısı'nın yenileme ihalesi bitiyor

Zıpkınkurt, Pazarkule Gümrük Kapısı'nın yenilenmesi ihalesinde projelerin son aşamaya geldiğini belirtti.

Bakanlık onayında olan projenin tadilatlarının yapıldığını ifade eden Zıpkınkurt, şöyle devam etti:

"7'nci ay sonu itibarıyla Pazarkule Gümrük Kapısı'nın yapım ihalesi bitmiş olacak.

Bu da demektir ki Pazarkule Gümrük Kapısı bizim için çok önemli. İki otomobil peronu, bir otobüs peronu olacak projede ve daha hızlı, daha konforlu geçiş imkanı sağlayacak.

Bildiğiniz gibi Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nın yenilenmesi bitti. Kapıkule bitti.

Büyük ihtimalle haziran sonu veya 20'si itibarıyla da İpsala Gümrük Kapımızın inşaatı tamamlanmış olacak. Misafirlerimizi bu yaz karşılamaya hazırız inşallah.

Pandemide vakalar da azaldı. Aşılanma arttı. İyi bir sezon geçiririz diye düşünüyorum. Tüm Edirnelilere hayırlı olsun diyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rusya'ya en çok turist Türkiye'den geldi

2021-05-18 08:04 - Özel Haber

Suriye'de YPG/PKK'nın işgalindeki bölgelerde yakıt fiyatlarının artması protesto edildi

2021-05-18 19:31 - Dünya

Unkapanı Kavşağı Köprüsünün yıkılması trafik yoğunluğuna yol açtı

2021-05-17 19:51 - Gündem

ABD'li Senatör Sanders Senato'ya Filistin'de ateşkes çağrısı için karar tasarısı sunacak

2021-05-20 02:36 - Dünya

TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan: Destekler esnafımıza can suyu sağlayacak nitelikte

2021-05-18 01:06 - Ekonomi

İngiltere'de siyahi hakları savunucusu kadın başından silahla vuruldu

2021-05-24 03:17 - Dünya

İSTESOB Başkanı Yılmaz: Bugüne kadar verilmiş en geniş kapsamlı destek paketi açıklandı

2021-05-18 16:31 - Ekonomi

İGSAŞ'ın yeni genel müdürü İlkay Ünal oldu

2021-05-20 13:37 - Yerel haber-Şirket Haber

Diyarbakır annelerinden Arslan: Evladımı istiyorum

2021-05-20 17:20 - Genel

New York'taki İsrail Başkonsolosluğu önünde Filistin'e destek gösterisi

2021-05-19 12:17 - Dünya

İlgili Haberler

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Gazze'ye acil yardım girişi için çağrıda bulundu

14:03 - Gündem

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan aktif iş gücü programına ilişkin paylaşım

13:58 - Gündem

Ankara merkezli dolandırıcılık operasyonunda 17 şüpheli tutuklandı

13:27 - Gündem

RTÜK Başkanı Şahin'den TRT'yi hedef alan açıklamalara tepki

13:12 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Paskalya Bayramı mesajı

12:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Gazze'ye acil yardım girişi için çağrıda bulundu

14:03 - Gündem

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan aktif iş gücü programına ilişkin paylaşım

13:58 - Gündem

İsrail'in Gazze'nin çeşitli yerlerine düzenlediği saldırılarda 29 Filistinli hayatını kayb

13:42 - Dünya

Ankara merkezli dolandırıcılık operasyonunda 17 şüpheli tutuklandı

13:27 - Gündem

Rusya: Ukrayna, geçici ateşkese rağmen saldırılar düzenledi

13:17 - Dünya