?>

Kanseri yenen Ceylin sanal maratonda 'tedavisi süren çocuklara yardım için' piste çıktı

İzmir'de, yakalandığı kanserden verdiği mücadeleyle kurtulan 17 yaşındaki Ceylin Kubalı, hasta çocuklara bağış toplamak için N Kolay İstanbul Sanal Yarı Maratonu'na katıldı.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Izmir

Henüz 13 yaşında beyninde tümör tespit edilen ve kanser teşhisi konulan, İzmir'de ameliyat edildikten sonra ABD'deki araştırma hastanesinde ışın tedavisi gören Ceylin Kubalı, konuşma güçlüğü çektiği, yürüyemediği zorlu tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu.

Halen yaşamını yürüteç yardımıyla sürdürebilen Kubalı, tedavisi sürecinde kendisine destek olan gönüllülerden etkilenerek kendisi gibi hasta çocuklar için çalışma yapmaya başladı.

Yaptığı el işi çantaları satarak gelirini İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneğine bağışlayan Kubalı, son olarak N Kolay İstanbul Sanal Yarı Maratonu'na katılarak bağış toplamaya karar verdi.

Adım Adım Platformu aracılığıyla bu yıl sanal olarak da düzenlenen maratona İzmir'den katılan Kubalı, Ege Üniversitesinde bulunan stadyumdaki koşu pistine çıktı.

Yürüteciyle pistte tur atan Kubalı, hasta çocuklar için umut oldu.

Hem örnek hem destek olma hedefi

Kubalı, hasta çocuklar için umudu kaybetmemenin çok önem taşıdığını, onlara bu anlamda hem örnek hem de destek olmaya çabaladığını söyledi.

Piste çıkmanın kendisini çok heyecanlandırdığını ifade eden Kubalı, "Kendimi daha iyi hissettim. İyi bir amaca hizmet ediyor olmak, iyilik peşinde koşmak da çok güzel. İyilik yapmanın iyileştirici gücünü tekrar gözler önüne serdik." diye konuştu.

"İyilik her zaman maddi olmuyor"

Beden öğretmeni Mine Vural ise yaklaşık 12 yıldır Ceylin ile birlikte olduğunu, onun azmine hayranlık duyduğunu dile getirdi.

Vural, "Bugün de beraber olmak istedik. Birlikte küçük bir koşu aktivitesi yaptık. Daha nice projelerle Hasta Çocuk Evleri Derneğine destek olacağız. İyilik her zaman maddi olmuyor." dedi.

İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sevil Ozan ise bu yarışta kaybedenin olmadığını, yarı maratonda Ceylin gibi 9 sporcunun derneğe yardım amacıyla koştuğunu anlattı.

Ozan, maraton organizasyonlarında hasta çocuklar için koşmak isteyenlerin desteğini beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Tokyo Olimpiyatları'na kota kazanan milli sporcuların sayısı 65'e yükseldi

2021-03-26 14:51 - Spor

Bingöl Üniversitesi 'kuluçka merkezi' ile kanatlı hayvan yetiştiricilerine hizmet veriyor

2021-03-28 16:25 - Çevre-Hayat

Türk iş insanları Irak ile 50 milyar dolarlık ticaret yapmayı hedefliyor

2021-03-28 15:47 - Ekonomi

Kerkük sınırı yakınındaki Peşmerge güçlerine roketli saldırı

2021-03-30 02:25 - Dünya

Hint çiftçiler tarım yasalarına karşı ülke çapında ikinci kez greve gitti

2021-03-26 17:51 - Dünya

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro kabinesindeki 6 değişikliği açıkladı

2021-03-30 12:25 - Dünya

Uludağ Ekonomi Zirvesi

2021-03-25 21:46 - Yerel haber-Şirket Haber

Dünyanın en soğuk bulut kümesi Pasifik Okyanusu üzerinde tespit edildi

2021-03-31 15:39 - Dünya

Her daire için en az 1 otopark zorunluluğu uygulaması yürürlüğe girdi

2021-03-25 16:26 - Gündem

Mardin'de 'kırmızı' ve 'turuncu' kategoride iki terörist etkisiz hale getirildi

2021-03-31 02:26 - Asayiş

İlgili Haberler

Bartın ve Düzce'de şiddetli rüzgar etkili oldu

21:28 - Çevre-Hayat

Ankara'da kar etkili oluyor

19:32 - Çevre-Hayat

Mehmetçik, Kosova'da ilkokul öğrencileri için kütüphane kurdu

17:18 - Çevre-Hayat

Giresun'da 84 yaşındaki kadının böbreğinden 10 santimlik taş çıkarıldı

17:02 - Çevre-Hayat

Çankırı'da keklikler karlı arazide yiyecek ararken görüntülendi

15:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem