?>

Kanada polisi, kamyoncuların protestosuna karşı müdahale arayışında

Kanada polisinin, başkent Ottawa'da 29 Ocak'ta başlayan ve halen devam eden aşı karşıtı kamyoncuların protestosu için müdahale arayışında olduğu bildirildi.

Ekonomi - 3 yıl önce

Toronto

Ottawa Polis Şefi Peter Sloly, Belediye Meclisinin "eylem" gündemli toplantısında bir brifing verdi.

Şehir merkezinde yaklaşık bir haftadır süregelen eylemi "istikrarsız işgal" olarak değerlendiren Sloly, sorunu, polisin tek başına çözemeyebileceğini ve askeri yardımın gerekli olabileceğini söyledi.

Sloly, brifingde, "Bu bir Ottawa meselesi değil, ulusal bir mesele. Bunun için polislik bir çözüm olmadığından giderek daha fazla endişeleniyorum." dedi.

Askeri yardım, müzakere, siyasi müdahale, mahkeme emri veya protestocuların zorla uzaklaştırılması gibi seçeneklerin değerlendirildiğini aktaran Sloly, ancak tüm yaklaşımların ayaklanma, yaralanma ve ölüm dahil olmak üzere önemli endişeler içerdiğini ifade etti.

Sloly, gösteri devam ettikçe risklerin artacağını ve polisin de şehre erişimi engelleyemeyeceğini belirttiği brifinginde, "Bir şehri mühürlemek için yasal bir otorite yok. Bu büyüklükteki bir şehri mühürlemek için pratik bir yetenek yok. Buna teşebbüs etmek için bile 50 bin polis gücüne ihtiyaç var." değerlendirmesinde bulundu.

Bağış kampanyası durduruldu

Bu arada kitle fonlaması platformu olan gofundme.com internet sitesi, kamyoncuların eylemine destek olmak için açılan bağış kampanyasını durdurduğunu açıkladı.

Kampanyaya 120 binin üzerinde bağışçının, 10 milyon Kanada dolarından fazla bağışta bulunduğunu duyuran internet sitesinin yönetimi, söz konusu kampanya sayfasına da "Bu bağış kampanyası şu anda duraklatıldı. Hizmet şartlarımıza, geçerli yasa ve yönetmeliklere uygun olduğundan emin olmak için inceleniyor" ifadesini koydu.

Toplanan bağışlardan bugüne kadar sadece 1 milyon Kanada dolarını organizatörlerin kullanımına açan gofundme.com yetkilileri, "Şiddeti destekleyen davranışları yansıtan veya teşvik eden kullanıcı içeriğini kesinlikle yasaklıyoruz’’ duyurusunda bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Geleneksel hiciv edebiyatının son temsilcilerinden: Neyzen Tevfik

2022-01-27 14:59 - Kültür Sanat

Giresun'un emektar yorgan ustaları zamana direniyor

2022-01-29 15:06 - Çevre-Hayat

'Dünyanın en saçma binası'nda söküm çalışmaları sürüyor

2022-02-01 15:36 - Gündem

Tunus Cumhurbaşkanı Said ülkede 'istisnai durum' oluşturan kararlarını savundu

2022-01-28 07:21 - Dünya

ABD büyük bir kış fırtınasına hazırlanıyor

2022-02-02 11:35 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Temennimiz istikrarlı bir hükümet kurulmasıdır

2022-01-30 23:41 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faizi indireceğiz ve indiriyoruz

2022-01-29 16:16 - Gündem

Bakan Soylu, Yunanistan'ın 3 göçmeni denize attığını duyurdu

2022-02-01 00:45 - Gündem

Milli atletler uluslararası organizasyonlar öncesi Şanlıurfa'da form tutuyor

2022-01-29 11:46 - Spor

Biden yönetimi, ABD bankalarını Rusya'ya olası yaptırımlara hazırlıyor

2022-01-28 22:04 - Dünya

İlgili Haberler

Otomotiv Sanayii Derneği ocak ayı üretim ve ihracat verilerini açıkladı

09:23 - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Münih'te 'Teröre Finansman Yok Konferansı'na katıldı

16:57 - Ekonomi

TMSF'den "kayyımlık yetkileri ile ilgili iddialara" ilişkin açıklama

12:48 - Ekonomi

Gelişen ikili ilişkiler ışığında Slovenya'ya ihracat rekoru kırıldı

12:33 - Ekonomi

THK 100. yaşında yeniden yapılanmaya odaklanacak

12:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Otomotiv Sanayii Derneği ocak ayı üretim ve ihracat verilerini açıkladı

09:23 - Ekonomi

Osmanlı’dan Macaristan’a -Kul Aşı- Gulaş’ın lezzet yolculuğu -Hülya Ayhan yazdı-

09:19 - En Son Yazılar

Organize suç örgütüne yönelik 'Hücre-12' operasyonunda 15 şüpheli tutuklandı

09:18 - Asayiş

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile görüştü

09:12 - Siyaset

Çin, Kanada savaş gemisinin Tayvan Boğazı'ndan geçişine tepki gösterdi

08:57 - Dünya