?>

Kamu inşaatlarındaki kalite çiple takip edilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında imzalanan protokolle kamudaki inşaatlarda Elektronik Beton İzleme Sistemi zorunlu olacak.

Gündem - 6 yıl önce

Ankara

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında imzalanan protokolle kamudaki inşaatlarda Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) zorunlu olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, Bakanlığa bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce inşaat sürecinde beton ile ilgili yaşanacak olumsuzluklara karşı önlem almak amacıyla EBİS kuruldu.

Bakanlıkça özel sektörde yüzde 99 başarı sağlanan bu uygulamadan yılın ilk 9 ayında ülke genelinde 2 milyon 357 bin adet numune alındı. 41 bin 366 yapı denetimi gerçekleştirildi.

Sistemin kamuya ait üst yapılarda da kullanımıyla ilgili Yenimahalle Yakacık Afet Konutlarında pilot uygulama gerçekleştirildi. Pilot uygulamada edinilen veriler ışığında, iş süreçleri ve sistem kurgusu hazırlanarak, 81 Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde beton kırım cihazı kuruldu.

Pilot uygulamanın başarı ile sonuçlanmasının ardından bakanlık, kamudaki inşaat yapım süreçlerinde etkin olması amacıyla Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile EBİS üzerine protokol imzaladı. Protokol sonrasında özel sektörde kullanılan çipli beton uygulaması artık kamudaki inşaatlarda da kullanılacak.

Mevcut uygulama ile kamu ve özel sektördeki uygulamada birliktelik sağlanacak ve inşa edilecek üst yapılarda kullanılacak betonun hazırlanması, sahaya getirilmesi, beton numunelerinin uygun kür koşullarında saklanması süreçlerindeki tüm aşamalarda dışarıdan gelebilecek müdahaleler en aza indirgenecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Liseliler roketleriyle üniversiteleri geride bıraktı

2019-10-04 17:09 - Eğitim

Boğazına çapari iğnesi takılan martı ameliyat edildi

2019-10-05 13:47 - Çevre-Hayat

Ankara-Londra hattında 23 milyar dolarlık 'çözüm' arayışı

2019-10-08 14:52 - Ekonomi

Milli judocular Brezilya yolcusu

2019-10-03 14:12 - Spor

İstanbul'da okullardaki teknik inceleme sürüyor

2019-10-04 17:07 - Eğitim

'Yazıcıoğlu'nun adının Gazze'de yaşatılması bizleri memnun etti'

2019-10-02 19:57 - Siyaset

Açıköğretimde kayıt yenileme işlemleri başladı

2019-10-08 13:09 - Eğitim

İstanbul'da 5 bin 253 riskli bina ihbar edildi

2019-10-03 14:49 - Genel

Unilever'den plastik ambalaj kullanımını 100 bin ton azaltma taahhüdü

2019-10-07 20:28 - Ekonomi

Mercedes-Benz Türk, TFF ile iş birliğini uzattı

2019-10-07 18:17 - Spor

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cezayir'i ziyaret edecek

13:08 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini açacak

13:02 - Gündem

Oyuncu Berk Atan, Eskişehir'de geçirdiği trafik kazasında yaralandı

12:48 - Gündem

Doğum yardımı ödemeleri mayısta annelerin hesaplarına yatırılacak

12:42 - Gündem

"Havlu parası" adı altında toplanıp DEAŞ'a aktarılan para akışı deşifre edildi

12:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye Avrupa'ya "yeşil hidrojen" ihraç edebilir konuma yakın

13:32 - Ekonomi

Rusya, Norveç, İsveç ve Finlandiya ile Barents Denizi'nde işbirliği anlaşmasını feshetti

13:28 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Malezya Temsilciler Meclisi Başkanı Abdul ile görüştü

13:22 - Siyaset

Galatasaray'a Süper Lig şampiyonluğu için 5 galibiyet yetecek

13:18 - Spor

ABD Başkanı Trump, federal çalışanlar için yeni bir düzenlemeye gidileceğini belirtti

13:12 - Dünya