?>

Kalp hastası Cihan karnesini hastane sınıfında aldı

Kalp kapakçığındaki açıklık nedeniyle Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde tedavi gören 9 yaşındaki Cihan Karabacak, karnesini eğitimini sürdürdüğü hastane sınıfında aldı.

Çevre-Hayat - 2 ay önce

Trabzon

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde yaşayan Cihan Karabacak, rahatsızlığı nedeniyle bir ay önce KTÜ Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Şiran Gazipaşa İlkokulu üçüncü sınıf öğrencisi Karabacak, tedavi olurken bir yandan da Ortahisar Ticaret İlkokulu KTÜ Farabi Hastanesi sınıfında eğitimini sürdürdü.

Sınıf öğretmeni Sefahat Sever, Karabacak'a enfeksiyon riski taşıdığı süreçte dersleri akıllı tahta aracılığıyla uzaktan anlattı.

Tedavisi sırasında derslerinden geri kalmayan Karabacak, karnesini Ortahisar Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş'ın elinden aldı.

Karakaş, AA muhabirine, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Genel Müdürlüğünce uygulanan projeler kapsamında gerek hastane sınıfında gerekse evde öğrencilere yönelik eğitimlerin devam ettiğini söyledi.

Hastanede tedavi gören öğrencilerin karne sevincine ortak olmak istediklerini belirten Karakaş, "İlçemizde eğitimi hastanede devam eden 5 öğrencimiz var. 55 öğrencimize de evde eğitim veriyoruz." dedi.

Öğretmen Sefahat Sever de tedavi gören öğrencilerle öncelikle oyun ve moral etkinlikleriyle iletişim kurduklarını, ardından derslere başladıklarını anlattı.

Yıllık ders programına uyduklarını ifade eden Sever, "Çocuklar derslerinden geri kalmıyorlar. Hangi seviyedelerse programa uygun o dersler işleniyor." diye konuştu.

"Hem canı sıkılmadı hem de hastaneye adapte oldu"

Baba Veysel Karani Karabacak da oğlunun sağlık durumunun tedaviyle iyiye doğru gittiğini söyledi.

Oğlunun kalp kapakçığındaki sorun düzelmeye başlayınca hastanenin eğitim birimi görevlilerinin kendileriyle iletişime geçtiğini dile getiren Karabacak, şunları kaydetti:

"Öğretmeni derslerle ilgili tekrarlama üniteleriyle yardımcı oldu. Etkinliklerle, eğlenceli sunumlarla hem canı sıkılmadı hem de hastaneye adapte oldu. Pozitif bir şekilde sağlık sürecimizi sonlandırarak taburcu edilmeyi bekliyoruz. Öğretmenimize, bu hizmeti veren devletimize, ilçe milli eğitim müdürlüğümüze, hastanemize teşekkür ediyorum. Karne sevincini de yaşadık."

Karnesini alan Cihan Karabacak da okulunu çok sevdiğini, aynı etkinlikleri hastanede de yaptığını söyledi.

Karabacak, "Buraya geldiğimizden beri öğretmenim beni okutuyor, kitap da veriyordu. Şiran'a gideceğiz. Şiran'da da öğretmenim ve arkadaşlarımla oynayacağım." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

MSB, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı vefatının 102. yılında andı

2025-01-14 17:03 - Gündem

Almanya'da nihai veriler enflasyonun Aralık 2024'te yüzde 2,6'ya yükseldiğini teyit e

2025-01-16 15:08 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ açıklaması Rus medyasında geniş yer aldı

2025-01-13 09:09 - Özel Haber

NBA'de bu geceki Spurs-Lakers ve Hornets-Clippers maçları ertelendi

2025-01-11 13:53 - Spor

Emine Erdoğan: Ateşkes kararı Filistin halkının onurlu direnişinin bir nefes aralığıdır

2025-01-16 00:22 - Gündem

Şanlıurfa'nın engelli futbol takımında hedef Türkiye Kupası'nı kazanmak

2025-01-13 13:23 - Spor

Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini arttırdı

2025-01-14 03:23 - Çevre-Hayat

Antalya'da 570 gram doğan "Asena Hatice" bebek, 94 gün sonra evine kavuştu

2025-01-15 12:43 - Çevre-Hayat

AA, Sudan'da ordu ile HDK arasındaki çatışmaları görüntüledi

2025-01-12 12:58 - Dünya

Dünya Bankası, 2025'te deprem bölgesine 1 milyar dolarlık ilave finansman sağlayacak

2025-01-16 10:23 - Ekonomi

İlgili Haberler

Başkentte bayram alışverişi yoğunluğu sürüyor

18:08 - Çevre-Hayat

Giresun'da kadınlar kilim dokuyarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor

18:02 - Çevre-Hayat

Arife gününde şehitlik ve mezarlıkları ziyaret edenler yakınları için dua okudu

17:57 - Çevre-Hayat

Bursa'da yüksek ateş tedavisi gördüğü hastaneden eve getirilen 2 aylık bebek hayatını kaybetti

17:18 - Çevre-Hayat

Serebral palsili Reyyan ile Melis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hediyeleriyle çifte bayram yaşıyor

16:28 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlerle telefonda görüştü

18:22 - Siyaset

Trabzonspor ile Göztepe berabere kaldı

18:17 - Spor

İstanbul'da metro seferlerine bayram düzenlemesi

17:58 - Gündem

RTÜK Başkanı Şahin: Kanalları boykot çağrılarıyla tehdit edenler basın özgürlüğünden söz edemez

17:18 - Gündem

Jandarma bayram trafiğini havadan ve karadan denetliyor

17:07 - Gündem