?>

Kahramanmaraş'a 12 milyar dolarlık yatırım

Kültür ve turizm bakanı mahir ünal, kahramanmaraş'ın afşin-elbistan bölgesine yeni termik santrallerle birlikte 12 milyar dolarlık yatırım yapılacağını.

Ekonomi - 9 yıl önce

Kahramanmaraş, Afşin, Elbistan ve Göksun ilçelerini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kahramanmaraş ve kuzey ilçelerin turizm alanında gelişmesini sağlayacaklarını belirtti. Afşin Kaymakamlığı ziyaretinde konuşan Bakan Ünal, sadece ulaştırma alanında Kahramanmaraş'a 5 milyar TL yatırım yaptıklarını söyledi.

Bakan Ünal, "Kahramanmaraş'ta ikinci dönemin ilk ulaştırma çalıştayını yaptık. AK Parti olarak son 13 yılda çok uzun zamandır ihmal edilen ulaştırma sorununu hızlı bir şekilde çözüyoruz. İktidara geldiğimizde Kahramanmaraş'ta 27 kilometre bölünmüş yol vardı. Şuanda ilçelerimiz arasındaki yol çalışmalarını bitirmek üzereyiz. En son, Afşin, Göksun ve Elbistan arasındaki yolun yapım ihalesini gerçekleştirdik ve başlama aşamasına geldi. Ulaştırma bizim öncelikli sorunumuz. 2019 yılına kadar, ulaştırma anlamında Kahramanmaraşımız'a 5 milyar TL yatırım yapacağız ve ulaştırma sorununu çözeceğiz" dedi.

Afşin'in sorunlarının çözüldüğünü belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, "Afşin Eshab-ı Kehf'in gerektiği şekilde dünyaya tanıtılması gerekiyor. Germanicia Antik Kenti için 7.5 milyon TL bütçe ayırdık ve çalışmalarımıza başladık. Eshab-ı Kehf'i ve diğer turizm değerlerimizi bir arada düşünüp, bir arada planlayacağız" diye konuştu.

Afşin-Elbistan bölgesinde yapılacak yeni termik santral görüşmelerinin devam ettiğin belirten Bakan Ünal, "Bu bölgede istihdamı artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 12 milyar değerinde yeni termik santrallerin yapılması söz konusu. Bu da 35 bin kişinin istihdamını sağlayacak. Bunların yanı sıra Elbistan ve Kahramanmaraş'ta devam eden organize sanayi bölgesiyle değişik istihdam kapıları açılacak" dedi."Kuzey ilçelerinde oluşturacağımız iki şey çok önemli" diyen Bakan Ünal, şöyle devam etti:

"İlk sırada, Kahramanmaraş, Afşin, Elbistan, Göksun ve Malatya duble yolunun tamamlanması, bu çok önemlidir. İkinci sırada ise doğalgaz konusu var. Şuanda doğalgaz Yapalak mahallesine kadar geldi. Doğalgaz hattı, nisan ayı içerisinde Afşin ve Elbistan'a kadar girecek ve inşallah bir aksilik yaşanmazsa ekim ayı içerisinde doğalgaz kullanmaya başlayacağız. Doğalgazın bir bölgede bulunmasının bir başka önemi de, organize sanayi bölgelerini ve yatırımları daha hızlı bir şekilde kendine çekiyor. Bunların tamamlanması, bu bölgenin hızla gelişmesi anlamına geliyor. 2023 yılına kadar bölgemizdeki ince işleri bitirmemiz gerekiyor ve bu doğrultuda da çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor."

dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

945 yaşındaki ağaca Erdoğan’dan can suyu

2016-01-19 19:47 - Politika

Sosyal medyanın yeni fenomeni: Köksal Baba

2016-01-20 14:11 - Genel

Davutoğlu Ban Ki Moon ile görüştü

2016-01-21 14:02 - Dünya

İşte Bursaspor’un yeni başkanı

2016-01-20 10:32 - Spor

Gözler Vasip Şahin’de! İşte öğrencilerden yeni mesajlar

2016-01-17 20:29 - Gündem

Yaşlıların tahterevalli eğlencesi kötü bitti

2016-01-22 23:27 - Dünya

MYP lideri Yılmaz: 'Türkiye’nin önceliği terör, dış tehditler, ekonimidir'

2016-01-20 17:34 - Siyaset

Bu köpek çekirdek çitliyor !

2016-01-20 11:46 - Magazin

Genelkurmay: 17 terörist öldürüldü

2016-01-24 14:35 - Genel

Kahramanmaraş'a 12 milyar dolarlık yatırım

2016-01-24 20:04 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türkiye jeotermal enerji kapasitesini 10 katına çıkarabilir

14:43 - Ekonomi

Trabzon'da mezgit ve istavrit kilogramı 250 liradan satılıyor

14:32 - Ekonomi

Türk iş kadınlarının katılımı ile Tunus’ta iş forumu düzenlendi

12:18 - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2,9 trilyon liralık ticaret hacmini mercek altına aldı

12:12 - Ekonomi

Türkiye'den 3 ayda 673 milyon dolarlık otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı

12:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

NYT: ABD Savunma Bakanı Hegseth, bir Signal grubunda daha Yemen saldırısının ayrıntılarını paylaştı

08:02 - Dünya

Kalın, kanlı olur mu? -Ramazan Topraklı yazdı-

05:50 - En Son Yazılar

Trump, dünyanın tarifeler konusundaki ciddiyetlerini fark etmesini olumlu değerlendirdi

02:17 - Dünya

Trump, Rusya ve Ukrayna'ya anlaşmaları durumunda 'büyük ticaret' yapmayı teklif etti

01:52 - Dünya

'Narkokapan-Ankara Operasyonu' kapsamında tutuklu sayısı 566'ya yükseldi

01:02 - Asayiş