?>

Kadınları kontrol altında tutmak için ’Dullar Vakfı’ kurmuşlar

Interpol tarafından aranan ve Bursa polisi tarafından yakalanan DEAŞ mensubu Fransız vatandaşı 3 kadının ifadeleri ortaya çıktı. Suriye’de yaşadıklarını anlatan örgüt mensubu 3 kadın DEAŞ’ın, eşleri ölen kadınları kontrol altında tutmak için ’Dullar Vakfı’ kurduğunu itiraf etti.

Asayiş - 6 yıl önce

Interpol tarafından aranan ve Bursa polisi tarafından yakalanan DEAŞ mensubu Fransız vatandaşı 3 kadının ifadeleri ortaya çıktı. Suriye’de yaşadıklarını anlatan örgüt mensubu 3 kadın DEAŞ’ın, eşleri ölen kadınları kontrol altında tutmak için ’Dullar Vakfı’ kurduğunu itiraf etti.

Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri Suriye’de DEAŞ içerisinde faaliyetlerde bulunmuş bir grup örgüt mensubunun, Bursa’da farklı adreslerde ikamet ettiğine dair ihbar aldı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Bursa merkez ve ilçelerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda Fransız vatandaşı oldukları, Interpol tarafından kırmızı ve mavi bültenle arandıkları tespit edilen 3 kadının da aralarında bulunduğu toplam 12 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 kadın tutuklandı.

"İNSAN KAÇAKÇILARIYLA ANLAŞIP TÜRKİYE’YE GİRMİŞLER"

Kırmızı bültenle aranan DEAŞ mensubu H.D.Z. isimli kadın 3 çocuğuyla birlikte Bursa’ya kaçtığını anlatarak örgüt içerisinde kadınlara yönelik yapılanları anlattı.

Örgütün kadınları kontrol altında tutmak için çeşitli yollar denediğini kaydeden H.D.Z. ifadesinde, "DEAŞ’ın kurallarına göre, 3 çocuğu olan kadınlar bir eve yerleştiriliyor. Benim param vardı. Çocuklarımla birlikte kaçmak istedim. Bir kaçakçı ile anlaştım kandırıldım. Daha sonra DEAŞ tarafından Rakka’da ’Dullar Vakfı’ kuruldu. Esad askerleri gelince vakfı Meyadin’e taşıdılar. Ben de burada kaldım. Bu vakfın İnterneti vardı. İnternet üzerinden eşimin, kardeşinin eşine ulaştım. Ondan güvenilir bir insan kaçakçısı bulmasını istedim. Buldu ve ben de insan kaçakçısına 6 bin 400 dolar vererek Türkiye’ye kaçtım" dedi.

"AMAÇ YARDIM ETMEK DEĞİL KONTROL ALTINDA TUTMAK"

Mavi bültenle aranan M.B. isimli kadın da ifadesinde aynı vakıftan bahsederek, "DEAŞ içerisinde faaliyet gösteren Suriyeli bir grubun ’Dullar Vakfı’ kurduğunu duydum. Bunlar yardımdan çok kadınları kontrol altında tutmak için çalışan bir gruptu"diye konuştu. Fransa’dan Suriye’ye nasıl gittiğini anlatan kadın örgütün Suriye faaliyetlerine de değindi. Bursa TEM ekiplerince yapılan operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 6’sı güvenliği tehdit ettiği gerekçesi ile sınır dışı edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve aralarında 3 kadının bulunduğu 6 kişi ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. TEM ekiplerinin örgüt mensuplarına yönelik rakiplerinin devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: İHA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçeli futbolculara Cuma namazı çıkışı yoğun ilgi

2019-01-04 17:23 - Spor

Piyasaya sahte para sürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı

2019-01-03 23:32 - Asayiş

Kadın polisler erkek meslektaşlarına taş çıkartıyor

2018-12-30 19:42 - Genel

ABD’de feci kaza: 5’i çocuk 7 ölü

2019-01-05 02:42 - Dünya

Kanser nefesten teşhis edilebilecek

2019-01-03 16:02 - Sağlık

Gazze’de ezan okununca hakem maçı durdurdu

2018-12-31 01:47 - Dünya

Şiddetli rüzgar nedeniyle araçların üzerine duvar devrildi

2019-01-04 13:02 - Asayiş

Kilis’ten Fırat’ın doğusuna fırtına obüs ile tank sevkıyatı

2019-01-04 19:02 - Asayiş

Beynimiz göçüyor

2019-01-05 10:02 - Teknoloji

Rusya’dan Ukrayna’ya tarihin en büyük yaptırımı

2018-12-29 20:32 - Dünya

İlgili Haberler

İzmir'de belediye otobüsündeki yangın kamerada

22:37 - Asayiş

Tunceli'de ocak ve şubat aylarında terör örgütü PKK'ya 756 operasyon düzenlendi

17:43 - Asayiş

Gümüşhane'de mahalle yolundaki heyelan kamera tarafından kaydedildi

16:37 - Asayiş

Karaman'da sahipli köpeğin saldırısından oğlunu kurtarmak isteyen baba yaralandı

12:18 - Asayiş

Ankara'da firari FETÖ'cü saklandığı gizli bölmede yakalandı

09:03 - Asayiş

Günün Manşetleri

ABD'li hava yolu şirketi Delta, kar beklentisini düşürdü

03:17 - Çevre & Seyahat

New York borsası resesyon endişeleriyle düşüşle kapandı

00:23 - Ekonomi

Türkiye, Jeopolitik Fırtınada dik duruyor! -Mehmet Yıldırım yazdı-

00:22 - En Son Yazılar

Rusya'da sebze fiyatlarındaki artış yaptırımlar ve tarifelerle bağlantılı

00:21 - Özel Haber

ABD'li Kongre üyelerinden Filistinli aktivist Mahmud Halil'in tutuklanmasına tepki

00:17 - Dünya