?>

'Kadına şiddeti reva gören bir düşüncenin İslam ahlakından kendisine dayanak bulması mümkün değ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Kadına şiddeti reva gören bir düşüncenin, İslam ahlakından ve tefekküründen kendisine dayanak bulması mümkün değildir." değerlendirmesini yaptı.

Gündem - 5 yıl önce

Ankara

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, şiddetin eskiden beri tekrarlanan olgu olarak cahiliye toplumlarına ve zihniyetine mahsus bir insanlık suçu olduğunu belirtti.

İslam'da kadına, erkeğe, çocuğa, yaşlıya ve doğadaki her türlü varlığa karşı uygulanan şiddetin, menfur bir davranış kabul edildiğine dikkati çeken Erbaş, bugün din, dil, ırk, coğrafya, eğitim düzeyi ve sosyal statü gözetmeksizin insanlığı tehdit edecek boyuta ulaşan şiddetin, kadınları da acımasızca hedef aldığını kaydetti.

Hangi gerekçe ve ne sebeple olursa olsun bir insanı aşağılamanın ve onurunu incitmenin hastalıklı bir ruh halinin ve cahiliye düşüncesinin tezahürü olduğunu bildiren Erbaş, "Kadına şiddeti reva gören bir düşüncenin, İslam ahlakından ve tefekküründen kendisine dayanak bulması mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

"Etkinliklerin mutedil bir bakış açısı sunmasını ümit ediyorum"

Erbaş, İslam peygamberi Hazreti Muhammed'in Veda Haccı'nda, kadınların haklarına riayet edilmesi, onlara şefkat ve sevgiyle muamele edilmesi vasiyetinde bulunduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bugün kadının hayatını karartan ve aileyi zehirleyen şiddet sarmalından bizi kurtaracak yegane yol, Peygamberimizin bu tavsiyesine kulak vermektir. Her Müslüman, Peygamberimizin hayat modelini özümseyerek, ilişkilerimizin temeline insaf, adalet, şefkat ve merhameti yerleştirmek zorundadır. Zira bu değerler katı kalplerin yumuşamasına, düşmanlığın erimesine, kin ve nefretin yerine ülfet ve muhabbetin yerleşmesine, insanların birbirini tanımasına ve anlamasına vesile olacaktır."

Bugün dolayısıyla yapılacak etkinliklerin, insanlara mutedil bir bakış kazandırmasını ümit ettiğini belirten Erbaş, "Ülkemizde ve tüm dünyada çocukların ve kadınların her türlü ihmal ve istismardan uzak, huzurlu günlere kavuşmasını, şefkat ve merhamete dayanan adalet anlayışının hayatımıza egemen olmasını temenni ediyorum." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Odeabank, Türkiye'nin önemli bir dış ticaret bankası olmayı hedefliyor

2019-11-18 14:04 - Genel

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın katledildiği yerde anıldı

2019-11-24 19:52 - Gündem

Karaciğer hastası üniversiteli genç kızın yüzü dördüncü organ bağışıyla güldü

2019-11-19 16:02 - Çevre-Hayat

İran'da Türk Okulundaki öğretmenler çocuklara gurbet hissi yaşatmıyor

2019-11-24 17:42 - Dünya

İletişim Başkanı Altun: Türkiye terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele yürütüyor

2019-11-21 04:52 - Siyaset

Darbeye katılacak personeli belirleyen albaya 141 kez ağırlaştırılmış müebbet

2019-11-18 14:52 - Gündem

'Çocuğumu almadan gitmiyorum 77 yıl da geçse buradayım'

2019-11-18 16:47 - Gündem

'Türkiye NATO için çok önemli'

2019-11-22 01:27 - Dünya

Yerin 400 metre altından gelen lezzet

2019-11-19 15:27 - Çevre-Hayat

İstanbul'da kışa hazırlık toplantısı yapıldı

2019-11-22 14:47 - Gündem

İlgili Haberler

İstanbul Valisi Gül: Ocak ayında 86 bin 274 litre sahte ve kaçak alkol ele geçirildi

14:42 - Gündem

Uludağ'da kar kalınlığı yaklaşık 1 metre ölçüldü

14:38 - Gündem

Deniz biyoloğu Prof. Dr. Taşkın, Marmara'da görülmeye başlanan müsilajı değerlendirdi:

13:52 - Gündem

Suriye'ye un ihracatının bu yıl 400 bin tona çıkması bekleniyor

12:37 - Gündem

Depremden etkilenen illerde nüfus yeniden artmaya başladı

11:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Kacır: Bu ay 2,5 milyar doların üzerinde yeni yatırım ilanını paylaşacağız

17:57 - Ekonomi

Ticaret borsalarında 5 ayda 447 bin tonu aşkın fındık işlem gördü

17:53 - Ekonomi

Alman Başbakan Scholz, Şara'ya Suriye'nin yeniden inşasını destekleme güvencesi verdi

17:48 - Dünya

ABD'de tarım dışı istihdam ocakta beklentilerin altında kaldı

17:42 - Ekonomi

60 saniyede ekonomide bugün (07 Şubat 2025)

17:37 - Ekonomi