?>

Kadın voleybolunda "Guidetti" etkisi

İtalyan başantrenör Giovanni Guidetti döneminde A Milli Kadın Voleybol Takımı, ülke sıralamasında 15'incilikten 7'inciliğe yükseldi.

Spor - 2 yıl önce

Ankara

Türkiye Voleybol Federasyonunun (TVF), "karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verildi" sözleriyle ayrılığı açıkladığı Giovanni Guidetti, milli takımda 2017 yılında göreve başladı. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın ülke sıralamasında 15'inci basamakta yer aldığı dönemde göreve başlayan Guidetti, 5 yıllık süreçte millilerle birçok başarı yaşadı.

Mehmet Akif Üstündağ'ın TVF başkanı seçilmesinden 1 yıl sonra A Milli Kadın Voleybol Takımı başantrenörlüğü için anlaştığı İtalyan teknik adam yönetiminde ülke sıralamasında 8 sıra yükselen Türkiye, 5 yıl içinde 7'inci basamaktaki yerini aldı.

Avrupa Şampiyonası'nda 16 yıl sonra final

Filenin Sultanları, İtalyan başantrenör döneminde tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonası'nda final oynadı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2019 yılında başkent Ankara'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Organizasyonda 16 yıl sonra yeniden finale kalmayı başaran milli takım, karşılaşmayı 3-2 kaybederek gümüş madalya kazandı.

Milliler, 2003'te yine ev sahipliği yaptığı organizasyonun final maçında Polonya'ya 3-0 kaybederek ikinci olmuştu.

Olimpiyatlarda ilk kez çeyrek final

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Guidetti yönetiminde olimpiyat 5'inciliği unvanını da aldı.

Avrupa ikinciliğini 2019'da elde eden ''Filenin Sultanları'', 1 yıl sonra düzenlenen Tokyo Olimpiyatları'nda sergilediği performansla da tarihinde ilk kez çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

Tokyo'da son 8 takım arasına adını yazdıran Türkiye, çeyrek final mücadelesinde Güney Kore’ye 3-2 mağlup oldu.

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından çeyrek final karşılaşmalarından sonra açıklanan sıralamada milli takım, tüm maçların ardından set averajıyla, son şampiyon Çin başta olmak üzere İtalya ve Rusya gibi önemli ülkeleri geride bırakarak Tokyo Olimpiyat Oyunları’nı beşinci sırada tamamladı.

Avrupa'da iki bronz, VNL'de ikincilik

''Filenin Sultanları'', Guidetti yönetiminde bu başarıların yanı sıra iki Avrupa 3'üncülüğü, Milletler Ligi’nde (VNL) 1 ikincilik, 1 üçüncülük ve Dünya Şampiyonası’nda 10’unculuk ve 7’incilik elde etti.

Guidetti yönetiminde Milletler Ligi’nde bu yıl yarı finalde İtalya’ya elenen ve üçüncülük maçında da Sırbistan’a kaybeden A Milli Kadın Voleybol Takımı, Polonya'nın Lodz kentindeki Dünya Voleybol Şampiyonası’nda da çeyrek finalde ABD'ye kaybederek turnuvaya etmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

1. Lig'e 15. hafta maçlarıyla devam edilecek

2022-11-25 09:28 - Spor

Hablemitoğlu suikastçısının 'cinayet rotası' iddianamede

2022-11-24 23:29 - Gündem

İstanbul'da 500 kilo 750 gram metamfetamin ele geçirildi

2022-11-28 23:45 - Asayiş

Katar 2022 Dünya Kupası'ndaki Arap taraftarlar kazanılan zaferlerle "tek yürek" oldu

2022-11-29 13:02 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, terörü kaynağında yok etme stratejisini devam ettirmekte kararlıdır

2022-11-25 17:06 - Gündem

Kadın voleybolunda "Guidetti" etkisi

2022-11-30 11:18 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Gambiya Devlet Başkan Yardımcısı Joof'u kabul etti

2022-11-29 22:33 - Siyaset

Hollanda, Dünya Kupası'nda son 16 turu bileti için Katar ile karşılaşacak

2022-11-28 09:23 - Spor

İran Cumhurbaşkanı Reisi ile Irak Başbakanı Sudani Tahran'da ortak basın toplantısı düzenledi

2022-11-29 15:04 - Dünya

Milli teçhizat ve sistemler TSK'nın Suriye sınırındaki gücüne güç katıyor

2022-11-29 11:39 - Gündem

İlgili Haberler

Galatasaray, savunma oyuncusu Victor Nelsson'u Roma'ya kiraladı

01:32 - Spor

Michy Batshuayi, Eintracht Frankfurt'a transfer oldu

23:53 - Spor

22. hafta tamamlandı... Süper Lig'de görünüm

22:36 - Spor

Gaziantep FK'yi 1-0 yenen Galatasaray, Fenerbahçe ile 6 puanlık farkı korudu

22:28 - Spor

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın İtalya maçı biletleri satışa çıktı

22:24 - Spor

Günün Manşetleri

BM, bir haftada 545 binden fazla kişinin Gazze'nin kuzeyine geçtiğini tahmin ettiklerini bildir

03:17 - Dünya

ABD'de USAID önünde toplanan Demokratlar Musk'ı protesto etti

02:33 - Dünya

AB: ABD tarafından hedef alınırsak sert şekilde yanıt vereceğiz

02:27 - Dünya

Göç İdaresi Başkanlığı 560 sözleşmeli personel alacak

02:23 - Gündem

AFAD, Mersin Valiliği, Göç İdaresi Başkanlığı ve büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de

01:52 - Gündem