?>

Kadın taksici, Yozgat sokaklarında direksiyon sallayarak ailesinin geçimini sağlıyor

3 çocuk annesi Songül Kablan, "Sadece kadınlar değil, erkek yolcular da takdir ediyor. Özellikle kadınlar 'taksi çağırmak bizim için zor oluyor, seni görünce biz daha mutlu oluyoruz' diyor." ifadelerini kullandı.

Çevre-Hayat - 1 ay önce

Yozgat

Mersin'de bir lojistik firmasında çalıştıktan sonra 3 yıl önce memleketi Yozgat'a dönen 3 çocuk annesi Songül Kablan, taksi şoförlüğü yaparak ekmeğini kazanıyor.

Memleketine döndükten sonra bir süre Bozok Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinin çay ocağında çalışan 45 yaşındaki Kablan, daha sonra otobüs şoförü olmaya karar verdi.

Kablan, girişimleri sonuç vermeyince bir taksi durağından gelen şoförlük teklifini kabul etti ve belgelerini tamamlayarak 2 hafta önce taksicilik yapmaya başladı.

Duraktaki gününe meslektaşlarıyla sohbet ederek başlayan Kablan, aracının temizlik ve bakımı sonrası müşterilerine hizmet veriyor.

Kablan, AA muhabirine, taksiciliği çok sevdiğini söyledi.

Müşterilerinin kadın şoför gördüklerinde şaşırdığını dile getiren Kablan, "Buraya geldiğimde kadın taksici eksiği olduğunu gördüm ve bunu tamamlamak istedim. Bu iş hayalimdi. Yozgat'a bir şeyler katabilir miyim diye düşündüm ve şoför olmaya karar verdim. Gerekli belgelerimi tamamladım. Aslında otobüs sürmek istiyordum ama kabul görmedim, çok uğraşmıştım. Sonra taksi durağından teklif gelince ben de değerlendirmek istedim." diye konuştu.

"Kadınların da taksiciliği çok rahat yapabileceklerini gördüm"

Yozgat'ta ilk kadın taksi şoförünün kendisi olduğunu ifade eden Kablan, şöyle konuştu:

"İşe başlayalı çok fazla olmadı ama güzel geri dönüşler alıyorum. İnsanlar beni görünce çok şaşırıyor. Sadece kadınlar değil, erkek yolcular da takdir ediyor. Özellikle kadınlar 'taksi çağırmak bizim için zor oluyor, seni görünce biz daha mutlu oluyoruz' diyor. Kadın taksicileri görmek istiyor. İnşallah ben buna öncü olurum ve devamı gelir. Şu an çok keyifli gidiyor, duraktaki arkadaşlar da sağ olsunlar hiç yadırgamadılar. Erkek mesleği gibi görünse de kadınların da taksiciliği çok rahat bir şekilde yapabileceğini gördüm. Buna örnek olayım ve devamı da gelsin diye temenni ediyorum."

Kablan, 08.00-18.00 saatlerinde çalıştığını belirterek, geri kalan zamanında çocuklarının ihtiyaçlarıyla ilgilendiğini kaydetti.

Müşterilerden Yaşar Özer ise Yozgat'ta kadın taksi şoförü görmenin kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, "Sonuçta erkeklerin yaptığı zor bir mesleği seçmiş, kendisini tebrik ediyorum. Zor olanı başarmış." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Normal doğumu teşvik için ebelere yönelik eğitimlere başlandı

2025-01-14 14:18 - Sağlık

Avustralya Açık'ta Sabalenka, Gauff ve Alcaraz çeyrek finalde

2025-01-19 10:58 - Spor

Avustralya Açık'ta Zverev ve Gauff üçüncü tura çıktı

2025-01-15 17:33 - Spor

Ateşkesin duyurulmasının ardından İsrail Gazze'deki saldırılarını sürdürüyor

2025-01-16 01:02 - Dünya

Etil alkol ve metanol depolamaya düzenleme

2025-01-16 09:58 - Ekonomi

Çanakkale'de fırtına sebebiyle bazı feribot seferleri iptal edildi

2025-01-14 18:13 - Çevre & Seyahat

Dışişleri Bakanı Fidan'ın ‘Ukrayna’ açıklaması Rus medyasında geniş yer aldı

2025-01-19 00:04 - Özel Haber

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde derbi heyecanı yaşanacak

2025-01-18 13:33 - Spor

Hamas, 3 İsrailli kadın esiri Kızılhaç'a teslim etti

2025-01-19 18:32 - Dünya

Mersin'de geliştirilen insansız deniz aracı OKHAN tanıtıldı

2025-01-17 19:43 - Teknoloji

İlgili Haberler

Samsun'da esnaf 3 metrelik kardan adam yaptı

01:37 - Çevre-Hayat

Samsun'da üniversite öğrencileri sahipsiz hayvanlar için kampüse mama bıraktı

18:33 - Çevre-Hayat

Bolu'da müdürün anonsuyla okul bahçesine çıkan öğrenciler öğretmenleriyle kartopu oynadı

18:08 - Çevre-Hayat

Samsun'un "renkli evleri" karla kaplandı

18:02 - Çevre-Hayat

İstanbul'da tatili fırsat bilen çocuklar karın keyfini çıkardı

16:57 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Trump, ABD Genelkurmay Başkanı Brown'ı görevden aldı

06:48 - Dünya

Trump, dijital hizmet vergilerine karşı tarifelerin değerlendirilmesine yönelik kararı imzaladı

06:38 - Dünya

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Uslu'nun cenazesi Amasya'ya getirildi

04:33 - Gündem

Hamas: İsrail ordusu sorumluluktan kaçmak için direnişin Bibas ailesini öldürdüğünü iddia ediyor

04:28 - Dünya

Başkentte mobilya atölyesinde çıkan yangın söndürüldü

03:48 - Gündem