?>

Kadın basketbolunda Avrupa'nın bir numarası belli oluyor

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final heyecanı, yarın Mersin'de başlayacak

Spor - 11 ay önce

İstanbul

Mersin'in ev sahipliği yapacağı kadın basketbolunda Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki bir numarasının belli olacağı organizasyonda Türk temsilcileri Fenerbahçe Alagöz Holding ile ÇBK Mersin, Çekya temsilcisi ZVVZ USK Prag ve Fransa ekibi Villeneuve d'Ascq LM mücadele edecek.

Servet Tazegül Spor Salonu'nun ev sahipliği yapacağı Dörtlü Final'in ilk maçında yarın saat 16.00'da Villeneuve d'Ascq LM ile ZVVZ USK Prag karşı karşıya gelecek. Bu müsabakanın galibi, adını finale yazdıran ilk takım olacak.

Diğer karşılaşma ise iki Türk temsilcisinin mücadelesine sahne olacak. Geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding ile ikincisi ÇBK Mersin, saat 19.00'da finale yükselebilmek için sahaya çıkacak.

Yarı final müsabakalarını kazanan ekipler, 14 Nisan Pazar günü şampiyonluk ipini göğüslemek için sahaya çıkacak. Kaybeden takımlar ise aynı gün üçüncülük mücadelesi verecek. Final, saat 19.00'da, üçüncülük müsabakası ise saat 16.00'da başlayacak.

Fenerbahçe, turnuvada bir şampiyonluk yaşadı

Sarı-lacivertli takım, 5 kez final oynadığı FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde bir şampiyonluk elde etti.

Organizasyonda 4'ü üst üste olmak üzere 10. kez son 4 takım arasında yer alan Fenerbahçe Alagöz Holding, ilk ve tek şampiyonluğuna geçen sezon ulaştı.

Finalde ÇBK Mersin'i 99-60 mağlup eden sarı-lacivertliler, kupayı müzesine götürdü.

Fenerbahçe, 2013, 2014, 2017 ve 2022'de ise ikincilikle yetinmişti.

ÇBK Mersin, ikinci kez Dörtlü Final'de

Mersin temsilcisi, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunda ikinci kez mücadele edecek.

Geçen sezon finalde Fenerbahçe'ye mağlup olarak ikincilikle yetinen ÇBK Mersin, kuruluşundan 7 yıl sonra Avrupa'nın en büyük takımı olmaya çalışacak.

USK Prag, 2015'te kupayı kazandı

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunda mücadele edecek takımlardan ZVVZ USK Prag, bir kez şampiyonluk yaşadı.

Çekya temsilcisi, 2015'te ev sahipliğini yaptığı ve yarı finalde Fenerbahçe'yi saf dışı bıraktığı organizasyonda kupanın sahibi oldu.

Villeneuve d'Ascq LM ise ilk kez Dörtlü Final'de sahne alacak.

Kupanın tarihçesi

Kadın basketbolunun kulüpler düzeyinde bir numaralı kupası niteliğindeki organizasyon, ilk kez 1958-1959 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla başladı. Turnuvanın ismi, 1996'dan itibaren FIBA Avrupa Ligi olarak değiştirildi.

Organizasyonun 1959 yılında yapılan finalinde, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) ekibi Dinamo Moskova'yı hem sahasında hem de deplasmanda yenmeyi başaran Bulgaristan temsilcisi Slavia Sofya, ilk şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

Rekor Daugava Riga'da

Bu sezon 66. kez düzenlenen organizasyonda SSCB dönemi ekiplerinden Daugava Riga, kırılması güç bir rekoru elinde bulunduruyor.

Letonya temsilcisi, Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla düzenlenen yıllarda SSCB bayrağı altında 12'si üst üste olmak üzere toplam 18 kez kupayı kazandı.

Daugava Riga'nın ardından organizasyonda en çok şampiyonluğu, toplam 6 kez kupayı müzesine götüren Rusya temsilcisi UMMC Ekaterinburg elde etti.

Bu turnuvada 2014'te Galatasaray ve 2023'te Fenerbahçe şampiyonluk elde etti.

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde 2019-2020 sezonu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle iptal edilmişti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Almanya: Ukrayna kendini savunamazsa Rusya, savaşı NATO sınırlarına ilerletme tehdidinde bulunur

2024-04-04 17:25 - Dünya

Ukrayna: Rusya, Harkiv ve Zaporijya şehirlerine güdümlü hava bombaları ve füzelerle saldırdı

2024-04-05 20:43 - Dünya

İsrail'in ramazan ayında Gazze'de gerçekleştirdiği 182 katliamda 2315 Filistinli öldü

2024-04-09 19:57 - Dünya

Bayram tatili boyunca 81 ilde 760 bin 449 sağlık personeli görev yapacak

2024-04-09 15:17 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile telefonda görüştü

2024-04-09 17:42 - Gündem

Beşiktaş'ta gece kulübü yangınına ilişkin soruşturmada alınan ön bilirkişi raporundan detaylar

2024-04-05 22:42 - Gündem

AB'nin karbon vergisi 6 sektörün ihracatının yüzde 42'sini etkileyecek

2024-04-08 11:18 - Ekonomi

AİHM, İsviçre'nin iklim değişikliğiyle mücadelede yeterince çaba göstermediğine karar kıldı

2024-04-09 16:13 - Dünya

Nemrut Krater Gölü'ne ulaşımın sağlandığı yolda karla mücadele çalışması başlatıldı

2024-04-09 13:17 - Gündem

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

2024-04-09 10:22 - Gündem

İlgili Haberler

Altekma voleybol takımında Avrupa hesapları

11:57 - Spor

Genç kadın hakem "mesleğinde zirve" hedefliyor

11:47 - Spor

Ortahisar Belediyespor, Avrupa kupalarına katılmayı hedefliyor

11:42 - Spor

Milli halterci Özbek "3 altınla Avrupa şampiyonluğu" hedefliyor

11:38 - Spor

Real Madrid altyapısında yetişen Pendiksporlu Samu Saiz'den Arda Güler'e tavsiye

11:27 - Spor

Günün Manşetleri

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler polis korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın yaptı

12:22 - Dünya

Kaza kara noktaları birer birer güvenli hale getiriliyor

12:18 - Gündem

Düzce'de KOSGEB desteğiyle kurulan fabrika Avrupa'ya kalıp ve makine parçaları gönderiyor

12:12 - Ekonomi

Doğu Karadeniz'in yılın ilk 2 ayında su ürünleri ihracat geliri 15 milyon doları aştı

12:07 - Ekonomi

Almanya, Ukrayna ile ABD arasında Cidde'de yapılan görüşmeden çıkan önerilerden memnun

12:02 - Dünya