?>

‘JİTEM’ci albayım’ dedi, 570 bin lira dolandırdı

Amasya'da kendisini ‘JİTEM'ci albay' olarak tanıtıp sorunlarını çözeceğini söylediği 4 kişiden 570 bin lira dolandıran şahıs, sekreter olarak işe aldığı kadınla tartışması sonucu karakolluk oldu.

Asayiş - 6 yıl önce

Sekreterinin ifadeleriyle derinleşen sorgusu sonrası 4 kişiyi dolandırdığı saptanan ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Pehlül A., adliyeye götürülürken gazetecilerin “Eski albay mısınız” sorusuna “Genelkurmay Başkanına sorun. Bana niye soruyorsunuz? Jandarma istihbaratım” cevabını verdi.

Edinilen bilgiye göre, Pehlül A. ile sekreter olarak işe aldığı H.E. (20) adlı kadının kaldıkları otelde tartışmaları üzerine otel görevlileri polis çağırdı.

Polisler her ikisinin üzerinde arama yaptı. Yozgat nüfusuna kayıtlı Pehlül A.'nın üzerinden telsiz, polis kokartı, tabanca, gazete ve bir derneğe ait kimlik, kameralı gözlük ve mermiler ele geçirildi.

Karakola götürülen şahıslardan H.E. ifadesinde kendisini alıkoyduğunu öne sürdüğü Pehlül A.'nın (47) FETÖ/PDY üyeliği suçlamasıyla cezaevinde bulunan 3 tutukluyu serbest bıraktırabileceği vaadiyle yakınlarından 280 bin, 160 bin lira ve 110 bin lira aldığı, ayrıca işe yerleştirebileceğini söylediği bir kişiden de 20 bin lira aldığını anlattı.

Durumu araştıran Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri adları geçenlerle irtibata geçti. Şahıslar para verdikleri kişinin kendisini ‘JİTEM'ci albay' olarak tanıtan Pehlül A. olduğunu doğruladı.

Sorgusunun tamamlanması sonrası adliyeye sevk edilirken gazetecilerin “Eski albay mısınız” sorusuna “Genelkurmay Başkanına sorun. Bana niye soruyorsunuz? Jandarma istihbaratım” cevabını verip dolandırıcılık suçlamasını ise kabul etmeyen Pehlül A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Akşener İmamoğlu'nu tanıtım toplantısına katıldı

2019-02-24 21:32 - Siyaset

Bolton’dan Maduro’ya Bob Dylan şarkısıyla tehdit

2019-02-20 13:37 - Dünya

"Kayyum atamalarında geç kaldık"

2019-02-24 02:01 - Politika

Rasim Ozan Kütahyalı’ya 2 yıl hapis

2019-02-20 14:30 - Medya

İznik'te Uludağ'ı aratmayan görüntüler

2019-02-18 14:22 - Çevre-Hayat

'Zillet ittifakı gücünü FETÖ ve Kandil'den alıyor'

2019-02-23 21:32 - Siyaset

Otomobiller çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

2019-02-20 02:11 - Asayiş

FOXplay ve Hepsiburada'dan iş birliği

2019-02-19 14:22 - Genel

Fenerbahçe-Galatasaray maçı perşembe günü oynanacak

2019-02-19 14:32 - Spor

Günün özeti

2019-02-21 21:00 - Gündem

İlgili Haberler

Trafikte 'makas atanlar'a yeni yaptırımlar gelecek

10:32 - Asayiş

Eyüpsultan'da yanan araç kullanılmaz hale geldi

09:34 - Asayiş

Giresun'da kamyon ile otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi öldü

23:22 - Asayiş

Tekirdağ'da işçi taşıyan midibüsün devrildiği kazada 25 kişi yaralandı

21:38 - Asayiş

İstanbul'da sahipsiz köpekten kaçan çocuğa İETT otobüsünün çarpması kamerada

17:23 - Asayiş

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor