?>

Japonya’dan Kuzey Kore’ye yeni başlangıç çağrısı

Japonya ile Kuzey Kore arasındaki karşılıklı güvensizliğe son verme çağrısında bulunan Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga, ’yeni bir başlangıç’ mesajı verdi.

Dünya - 6 yıl önce

Japonya ile Kuzey Kore arasındaki karşılıklı güvensizliğe son verme çağrısında bulunan Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga, ’yeni bir başlangıç’ mesajı verdi.

Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga, önceki gün Kuzey Kore tarafından kaçırılan Japon vatandaşlarının durumu hakkındaki farkındalığı arttırmak adına Japon hükümeti ev sahipliğinde New York’ta düzenlenen bir sempozyumda konuştu. Japonya’nın, kaçırılan vatandaşlarının güvenle ülkelerine geri dönebilmesi için elinden geleni yaptığını belirten Suga, buna rağmen hükümetin nükleersizleşme ve füze denemeleri sorunlarının kapsamlı çözümünü içeren Kuzey Kore politikasının değişmediğini vurguladı.

NORMALLEŞME VURGUSU

Suga, hükümetin geçmişten bu yana süre gelen sorunları çözmeye ve Kuzey Kore ile ilişkileri normalleştirmeye çalışmaya devam edeceğini ifade etti. Kuzey Kore’nin doğru seçimi yapması halinde parlak bir geleceğe kavuşabileceğinin altını çizen Suga, "Kuzey Kore doğru yolu seçerse, kendisi için parlak bir gelecek inşa edebilir. Japonya, Kuzey Kore ile karşılıklı güvensizliğin kabuğunu kırmaya ve yeni bir başlangıç yapmaya hazır" şeklinde konuştu.

Başbakan Şinzo Abe’nin Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile ön koşul olmadan bizzat görüşmek isteğini de hatırlatan Suga, iki ülkenin önemli bir kavşakta olduğunu ve sorunların çözümü için hareket fırsatı yakalamalarının hayati önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

(Burak Ersoy/İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Süper Lig: Aytemiz Alanyaspor: 2 - Atiker Konyaspor: 4 (Maç sonucu)

2019-05-07 01:56 - Spor

'Talasemide düzenli demir bağlayıcı ilaç kullanımı önemli'

2019-05-09 14:52 - Sağlık

'Gulet Türkiye'nin bir markası haline gelmiştir'

2019-05-09 16:27 - Ekonomi

Bu araçtan sağ çıkamadılar

2019-05-09 02:47 - Asayiş

Pendik’de patenli gençlerin tehlikeli yolculuğu kamerada

2019-05-11 14:12 - Asayiş

İstanbul'un yeni 'cruise limanı' için hedef 2021

2019-05-06 13:27 - Ekonomi

İftar ve sahurda kayısı yiyin önerisi

2019-05-09 14:47 - Sağlık

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

2019-05-05 01:07 - Asayiş

Bu yemek 669 yıldır, yılda bir kez aynı yöntemle pişiyor

2019-05-08 13:17 - Gündem

Fenerbahçe Akhisarspor'u ağırlayacak

2019-05-10 14:22 - Spor

İlgili Haberler

ABD'nin isteğiyle, Zelenskiy ile Kellogg'un Kiev'deki basın toplantısı iptal edildi

20:02 - Dünya

Almanya'da camilere yönelik saldırılar devam ediyor

18:48 - Dünya

AB: Zelenskiy, demokratik yollarla seçilmiş bir liderdir

18:33 - Dünya

Fransa: ABD, Avrupa ile ticaret savaşına girerse kaybedecek çok şeyi var

18:27 - Dünya

Berlin'de yeni grev dalgası toplu ulaşımı durma noktasına getirdi

18:13 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD'nin isteğiyle, Zelenskiy ile Kellogg'un Kiev'deki basın toplantısı iptal edildi

20:02 - Dünya

Milli futbolcu Orkun Kökçü, Şampiyonlar Ligi'nde haftanın 11'ine seçildi

19:58 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Merkez Bankası rezervlerine ilişkin açıklama

19:53 - Ekonomi

İstanbul ve bazı illerde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi

19:51 - Gündem

Gaziantep'te 15. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı açıldı

19:48 - Ekonomi