?>

Japonların 150 yıllık av tüfeği markasını Türk ustalar yaşatıyor

Konya'da av tüfeği üretimi yapan bir silah fabrikası, Japonya'da 2011'de meydana gelen tsunamide fabrikanın sular altında kalmasıyla faaliyeti sonlanan 150 yıllık SKB'nin markasını yaşatıyor.

Ekonomi - 5 yıl önce

Konya

Konya'da av tüfeği üretimi yapan bir silah fabrikasının, ABD'li ithalatçı firma ile ürettiği Japon av tüfeği tüketicinin beğenisini kazanıyor.

Beyşehir ilçesi Huğlu Mahallesi'nde faaliyetini sürdüren silah fabrikası, dünyada yarı otomatik av tüfeği alanında 150 yıllık tecrübeye sahip Japon SKB'nin üretimini gerçekleştiriyor.

Daha önce belde statüsünde olan 2 bin 711 nüfuslu mahallede 1948 yılında kurulan tesis, yivli tüfek üretim tecrübesini savunma sanayisinde de gösteriyor.

Huğlu'daki fabrikada 71 yıldır el işçiliğiyle üretilen av tüfekleri, ABD'den Fransa'ya, İskandinav ülkelerinden Orta Doğu ve Güney Amerika ülkelerine gönderiliyor.

SKB markasının yüzde 90'ını üretiyorlar

Firmanın yönetici Ömer Akdaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüfek üretimiyle bilinen mahallede yarım asrı geçkin süredir imalat yaptıklarını söyledi.

Japon av tüfeği markası SKB'nin, fabrikada Türk ustaların ellerinden çıktığını anlatan Akdaş, şöyle konuştu:

"Bu markanın hazin bir öyküsü var. Japonya'da 2011'de yaşanan tsunamide SKB'nin fabrikası sular altında kalmış. İmalatın sonlanmasıyla firmanın ABD'deki yetkili satıcısı ve ithalatçısı, markayı satın aldı. Üretici olarak bizimle ortak çalışma yürütüyor. Firmamız 6 yıldır piyasadaki SKB markasının yüzde 90'ını üretiyor."

"150 yıllık firmanın öyküsünü devam ettiriyoruz"

Akdaş, ABD'li firma ile markayı yaşattıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"150 yıllık firmanın öyküsünü devam ettiriyoruz. Bütün dünyada sevilen ve beğenilen bir markadır. Kaliteli, az adetli politika ile SKB'nin yılda 5 bin av tüfeğini satıyoruz. Bu ürünün ihracattaki payı ise diğer ürünlerimiz arasında yüzde 25 civarında gerçekleşiyor. SKB, Türk ustaların elinde hayat buluyor. Japon markasının güzel ve kaliteli öyküsünü sürdürüyoruz. Kaliteli üretim yaptığımız için mutlu bir iş birliğimiz var. Ürettiğimiz tüfeklerde 'Türkiye' menşei yazılıdır. Bu tüfekleri kullanan dünyadaki herkes, SKB'nin Türkiye'de üretildiğini bilir. Bu başarı, satışları da artırıyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Brüksel Havayolları, filoyu küçültecek çalışanları azaltacak

2020-05-12 17:52 - Ekonomi

3 ilde daha maskesiz sokağa çıkılamayacak

2020-05-14 21:52 - Gündem

Japonların 150 yıllık av tüfeği markasını Türk ustalar yaşatıyor

2020-05-16 15:47 - Ekonomi

Logo Yazılım'dan stratejik bulut İK yatırımı

2020-05-12 15:34 - Ekonomi

Pentagon’dan Türkiye’nin siparişlerini de kapsayan fırlatma sistemi kontratı

2020-05-12 15:57 - Dünya

Türk Kızılayın toplumun tüm kesimlerine yardımları sürüyor

2020-05-15 19:22 - Gündem

Sokağa çıkmaya hazırlanan çocuk ve gençler için psikiyatrist uyarısı

2020-05-09 16:17 - Sağlık

Salgın döneminde çocuk hastalıkları için 'sanal muayene' önerisi

2020-05-13 15:16 - Sağlık

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2020-05-15 02:13 - Genel

Meteorolojiden sıcak hava dalgası uyarısı

2020-05-13 16:52 - Gündem

İlgili Haberler

MÜSİAD Sektör Kurulları Raporları açıklandı

15:42 - Ekonomi

İnşaat malzemesi ihracatı 2024'te 29,03 milyar dolar oldu

15:38 - Ekonomi

Kuru kayısı ihracatından 6 ayda 240 milyon 57 bin dolar gelir elde edildi

15:33 - Ekonomi

Avrupa'nın doğal gaz depolarındaki doluluk yüzde 50'nin altına düştü

14:57 - Ekonomi

Borsa İstanbul'da gong Vişne Madencilik için çaldı

14:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

MÜSİAD Sektör Kurulları Raporları açıklandı

15:42 - Ekonomi

İnşaat malzemesi ihracatı 2024'te 29,03 milyar dolar oldu

15:38 - Ekonomi

Kuru kayısı ihracatından 6 ayda 240 milyon 57 bin dolar gelir elde edildi

15:33 - Ekonomi

BM'ye göre KDC'deki çatışmalar, yerinden edilmiş kişileri yeniden iç göçe zorladı

15:28 - Dünya

Çankırı'nın içme suyunu karşılayan Güldürcek Barajı'nda su seviyesi yüzde 31'e düştü

15:18 - Gündem