?>

Japon seyyah Mayu: Türkiye'deki insan kedi etkileşimi en güzeli

Japonya'da "Türk Kedisi" fotoğraf sergisi açan seyyah Mayu, "Diğer gezdiğim ülkelere kıyasla Türkiye'nin kedileri ve Türkiye'deki insan kedi etkileşimi en güzeli." dedi.

Dünya - 4 yıl önce

Tokyo
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Tokyo’da "Türk kedisi" fotoğraf sergisi açıldı Japonya'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Tokyo’nun katkılarıyla "Türk Kedisi" fotoğraf sergisi açıldı. Japon seyyah ve kedisever Mayu Koga, yaklaşık iki hafta süren İstanbul seyahatinde çektiği kedi fotoğraflarını Japon halkının beğenisine sundu. ( Ahmet Furkan Mercan - Anadolu Ajansı )

Japon seyyah Mayu Koga, iki hafta süren İstanbul seyahatinde çektiği kedi fotoğraflarını, Tokyo Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) katkılarıyla açtığı sergide Japon halkının beğenisine sundu.

Tokyo’da 'Türk kedisi' fotoğraf sergisi açıldı

Türklerin kedilerle etkileşimini çektiği karelere yansıtan Mayu, İstanbul'un camilerinde ve halkın uğrak noktalarında kedilerin serbestçe yaşamasından çok etkilendiğini belirtti.

"Dünyada en sevdiğim yer İstanbul"

Mayu, "Dünyada en sevdiğim yer İstanbul. Sebebi de orada çok kedinin yaşaması. İnsanları da kedilere karşı arkadaş canlısı ve yardımsever." ifadesini kullanarak Türklerin misafirperverliğini övdü.

Gezdiği yerler arasında en çok Sultanahmet, Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi, Süleymaniye, Rüstem Paşa Camisi gibi yerlerde kedilerin rahatlıkla beslendiğini ve gezebildiğini gözlemlediğini kaydeden Mayu, "Nerede çok kedi varsa, nerede kediler rahatça yaşıyorsa orayı çok seviyorum." ifadesini kullandı.

Daha çok Beyoğlu ilçesinde kaldığını anlatan Mayu, en çok dolaştığı Karaköy, Cihangir, Kuzguncuk semtlerinde kedilerin insanlarla büyük ölçüde samimi bağ kurabildiğini belirtti.

Mayu, kedilerin halk tarafından yedirilip içirildiğinin ve rahat yaşam sürdüklerinin kolaylıkla fark edildiğini kaydederek İstanbul halkı ve kedilerin ilişkisi için "muhteşem bağ" nitelendirmesi yaptı.

Türklerin kedilerle dışarıda ilgilenmesinden, sokak köşelerine mama kabı, pervaz kenarlarına içme suyu bırakmalarından etkilendiğini anlatan Mayu, benzeri bir durumun ülkesinde olmadığını belirtti.

Japonya'da da kedilerin sevildiğini ancak dışarıda beslenmesinin uygun görülmediğini söyleyen Mayu, "Japonlar dışarıda yaşayan kedilerin üremesini ve sayılarının çoğalmasını istemez. Kedi yavrulamasın diye maalesef buna izin verilmez. Sokakta kedilerin idrarını yapmasının sağlığa zararlı olduğu düşünülür ve bunu hoş görmeyen insan sayısı çoktur. Sokakları temiz tutmak açısından kedi ve köpek sokakta başıboş dolaşamaz. Evin içerisinde beslenilebilir." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin haricinde Yunanistan, Hırvatistan, Malta, Karadağ, Bosna Hersek, Fas, Tayvan'ı ziyaret ettiğini söyleyen Mayu, bu ülkelerdeki kedi ile insan bağının Türkiye ile kıyaslanamayacağını belirtti.

"Türkler kedinin tabiatıyla uyumlu yaşıyor"

Kentte gezerken karşılaştığı "Dikkat kedi çıkabilir" tabelasından çok etkilendiğini anlatan Mayu, şöyle devam etti:

"Diğer gezdiğim ülkelere kıyasla Türkiye'nin kedileri ve Türkiye'deki insan kedi etkileşimi en güzeli. İstanbul'da kedilerin endişesiz hayat yaşadıklarını gözlemledim, hem en özgür hem de en tatlı kedilerdi. Türkler, kedi ile iyi ilişkiler kurarak kedinin tabiatıyla uyumlu yaşıyor. Kediler evlerin pencerelerinden özgürce girip çıkıyor, acıkınca yeniden sevdiği yere dönüyor. Ayrıca Türk kedisi karnını çok doyurduğu için daha şişman oluyor ve daha da güzel görünüyor."

Beslediği kedi sevgisiyle ilgili Mayu, "Kediler sevimlidir, insan hayatına huzur verici etkisi vardır. Kedilerde, kedilerden başka bir şeyde olmayan güzellik var. İnsan hayatını iyileştiren bir etkisi var, her nasılsa sevimliler, köpekler ise öyle değil." şeklinde konuştu.

Seyahatinde İstanbul'un birçok bölgesini de gezme fırsatı bulduğunu ve biraz Türkçe öğrendiğini aktaran Mayu, "Şehrin manzarası çok güzel. Neresine gittiysem ayrı bir zevk verdi. Hep yalnız başıma gezdim ancak insanların misafirperverliği sayesinde hiç yalnızlık çekmedim." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş'ın gol yükü Larin, Aboubakar ve Atiba'da

2020-11-22 15:01 - Spor

AB stratejik pusulasını arıyor

2020-11-20 20:36 - Dünya

Yahya Ülker’in Yıldız Ventures’ı girişimcileri bekliyor

2020-11-18 13:36 - Genel

Uzmanlar, WhatsApp'ta uçtan uca şifreleme yasağına sıcak bakmıyor

2020-11-17 14:21 - Medya

ÖSYM'nin sınavlarına girecek adaylar için nüfus müdürlükleri hafta sonu açık olacak

2020-11-19 19:22 - Eğitim

AB bütçesinde veto krizi

2020-11-18 15:48 - Gündem

Türk sanat müziği ve opera sanatçısı Efruze: Yorumculuğun altında çok derin bir araştırmacı yatıyor

2020-11-16 17:36 - Magazin

Sinemanın Çınarı: Ömer Lütfi Akad

2020-11-18 18:59 - Gündem

Prof. Dr. Sadettin Ökten merhum babası 'Celal Hoca'yı' anlattı

2020-11-21 15:36 - Kültür Sanat

Yaklaşık 150 yıldır yaptıkları Kilis katmeriyle damakları şenlendiriyorlar

2020-11-18 14:46 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Ukrayna: En sıcak çatışmalar Pokrovsk, Kurakhovsk ve Kupyansk yönünde yaşanıyor

13:17 - Dünya

Beyrut'u yoğun bombardımana tutan İsrail, Gazze'nin kuzeyine yeniden kara saldırısı başlat

13:13 - Dünya

Özbekistan'da partiler, 27 Ekim’de yapılacak seçim öncesinde programlarını açıkladı

13:02 - Dünya

İsrail'in Gazze'deki soykırımının birinci yılında İngiltere'nin Filistin politikası d

12:58 - Dünya

İsrail, on binleri hayattan koparırken Gazze'yi hayalet bölgeye çevirdi

12:48 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tüfekli Gösteri Bölüğü, TEKNOFEST'te gösteri yaptı

14:17 - Gündem

Muğla'da çıkan yangında 2 hektar makilik ve tarım alanı zarar gördü

14:08 - Gündem

Van'da kaybolan üniversite öğrencisini arama çalışmaları devam ediyor

13:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un işgalden kurtuluşunun 101. yıl dönümü törenine mesaj gönderd

13:48 - Gündem

PKK yandaşlarının 10 yıl önce vahşice katlettiği gençlerin ailelerinin acısı tazeliğini koruyor

13:33 - Gündem