?>

Jandarma baba oğul Hatay'da depremzedelere hizmet etmenin gururunu yaşadı

Muğla'dan Hatay'ın Hassa ilçesine gönüllü gelen Kıdemli Başçavuş Bilal Kütükoğlu, Kastamonu'dan deprem bölgesine görevlendirilen oğlu Jandarma Uzman Çavuş Berkay Kütükoğlu ile afetzedelerin yardımına koştu.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Hatay

Meslekte 30 yılı geride bırakan Muğla Dalaman Merkez Karakol Komutanı Bilal Kütükoğlu, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından daha önce 7 yıl görev yaptığı Hassa'ya gitmek için talepte bulundu.

Emekliliğine günler kala kendisine ihtiyaç duyulacağı düşüncesiyle sahada göreve başlayan Kütükoğlu, Kastamonu'dan gelen Jandarma Komando Eğitim Alayı kursiyerlerinden oğlu Berkay Kütükoğlu ile aynı ortamda afetzedelere yardımcı oldu. Hassa'da yardım çalışmalarına devam eden baba, Kastamonu'ya dönen oğlunun dün gerçekleşen ve uzman çavuşluğa başladığı törene katılamadı.

Hassa Merkez Karakol Komutanı olarak görevlendirilen Bilal Kütükoğlu, AA muhabirine, 2011-2018 yıllarında bu ilçede görev yaptığını söyledi.

Bölgeyi iyi bildiğini ve dostlarının olduğu yere gelmek istediğini anlatan Kütükoğlu, "Duramadım, hemen sabahleyin üst komutanlığımıza dilekçe yazdım, 'Gönüllü olarak gitmek istiyorum.' dedim. Sağ olsun komutanlığımız uygun gördü, geldik. Burada jandarmamızı uygun bir şekilde temsil etmek, deprem mağdurlarımızın ihtiyaçlarımızı karşılamak için gece gündüz demeden 24 saat esasına göre çalıştık." ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinde oğluyla bir ay görev yaptı

Kütükoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin, emeklilik dilekçesini vermeyi planladığı dönemde yaşandığını dile getirdi.

Bu süreçte ülkeye hizmete devam etmesi gerektiğini anladığını vurgulayan Kütükoğlu, bu nedenle emeklilikten vazgeçtiğini aktardı.

İlk depremlerin ertesi günü Hassa'ya geldiğini bildiren Kütükoğlu, şöyle konuştu:

"Uzman jandarma eğitimi gören oğlum da tesadüfen Hassa'ya geldi. Burada oğlumla bir ay beraber görev yapmak, vatandaşımıza yardım etmek nasip oldu. Bundan da ayrı bir keyif ve haz aldım. Burada beraber koştuk, yardım ettik. Yanımda oğlumun olması çok güzel bir duyguydu. Sahada 'komutanım', yalnız kaldığımızda ise 'baba' diyordu. Oğlumun yemin töreni vardı, katılmak isterdim fakat önceliğimiz deprem bölgesi olduğu için burada kaldım. Gitsem aklım burada kalacaktı. Jandarma uzman çavuş olarak mezun oldu, Mersin İl Jandarma Komutanlığı emrine atandı."

Uzman Çavuş Berkay Kütükoğlu da alay komutanlığından deprem bölgesine hizmet etmek için geldiklerini belirterek, "Vatandaşların yaralarını sarmak için verilen mücadelede babamla aynı kamuflaj altında hizmet etmek büyük bir onurdu." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD-Türkiye İş Forumu düzenlendi

2023-03-13 20:17 - Ekonomi

Kendisini bıçakla kovalayan kişiyi silahla öldüren sanığa ceza verilmedi

2023-03-17 19:14 - Gündem

Paris sokaklarında çöp yığınları gündelik hayatın bir parçası haline geldi

2023-03-16 14:57 - Dünya

Deprem bölgesinde gübre ithalatı uygunluk yazısı için başvuru yerleri değiştirilebilecek

2023-03-15 09:38 - Ekonomi

Diyarbakır'da yıkılan binanın altındaki spor salonunda kolonların inceltildiği belirlendi

2023-03-14 13:23 - Gündem

Macron'un emeklilik reformu kabul edilmezse Ulusal Meclisi feshedeceği iddiası

2023-03-16 11:22 - Dünya

Meral Konrat: İlk kez romantik komedide oynadım

2023-03-12 19:29 - Magazin

Sağlık Bakanı Koca: 9 bin 881 depremzedenin tedavisi devam ediyor

2023-03-17 10:02 - Sağlık

Depremzedelerin yaraları İzmir'deki Mehmetçik kampında sarılıyor

2023-03-12 12:18 - Gündem

Togg T10X için ön sipariş süreci başladı

2023-03-16 19:43 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ardahan'da Aşık Şenlik Tüneli'nde yılkı atları görüntülendi

18:42 - Çevre-Hayat

Palandöken ve Sarıkamış kayak merkezlerindeki bazı pistlerde kayak yapılmaya başlandı

16:27 - Çevre-Hayat

Muş'ta Yeşilay ekipleri "bağımsızlık seferberliği"yle bağımlılığı önlemeye çalışıyor

13:18 - Çevre-Hayat

Dalları aşağıya doğru uzanan ağaç, şemsiyeyi andıran görüntüsüyle dikkat çekiyor

12:22 - Çevre-Hayat

Fethiye'de öğrenciler gıda güvenilirliğini eğlenerek öğreniyor

12:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Türkiye, Suriye'deki DEAŞ terör saldırısını kınadı

01:08 - Gündem

Katar'da düzenlenen ‘2025 FIFA Kıtalararası Kupası’nda final takımları belli oldu

00:08 - Spor

Filistin: İsrail, Filistin topraklarında etnik temizliğe ve saldırıları tırmandırmaya devam ediyor

23:52 - Dünya

Galatasaray, deplasmanda Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti

22:07 - Spor

Tarım ve Orman Bakanlığından Ağyatan Lagünü'nde kumul erozyonuyla mücadele

22:02 - Ekonomi