?>

İzmirli ihtiyaç sahipleri 'Sibel'in çorbası' ile doyuyor

İzmir'de hayatını kaybeden Sibel Arslan ile bir arkadaşının başlattığı ihtiyaç sahiplerine çorba dağıtılması projesini daha fazla kişiye ulaştırmak için Sokak Çorbacıları Yardımlaşma Derneği kuruldu.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

İZMİR - Eşber Ayaydın

İzmir'de 6 ay önce hayatını kaybeden Sibel Arslan ile bir arkadaşının başlattığı ihtiyaç sahibi kişilere çorba dağıtılması projesini "miras" olarak gören arkadaşları ve gönüllüler, uygulamayı bir adım daha ileriye taşıyarak Sokak Çorbacıları Yardımlaşma Derneği'ni kurdu. Gönüllüler, merhum arkadaşlarının ismini verdikleri "Sibel'in Çorbası"nı haftanın iki günü kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

İzmir'de 4 yıl önce ihtiyaç sahiplerine bir kase sıcak çorba ulaştırmayı hedefleyen üniversite öğrencisi Sibel Arslan ve Ece Altınörs, evlerinde hazırladıkları çorbayı kentin değişik bölgelerinde sokakta satış yapan ve yaşayan insanlara dağıttı.

İnsanların yüreğine dokunan çorba hareketine daha fazla gönüllüye ulaşmak için sosyal medyadan çağrı yapan Arslan ve Altınörs'ün talebine başta üniversite öğrencileri olmak üzere birçok gönüllüden destek geldi. Yardımseverlerin desteğinin artması üzerine kimi zaman evlerinde yaptıkları kimi zaman ise bir restorandan aldıkları çorbaları İzmir'deki daha fazla ihtiyaç sahibine ulaştırıldı.

Başlayan sağlık sorunları nedeniyle başlattığı sıcak çorba dağıtımına zaman zaman katılan Sibel Arslan, arkadaşlarının devam ettirdiği harekete desteğini hiç kesmedi. Yakalandığı hastalık nedeniyle geçen yıl eylül ayında hayatını kaybeden Sibel'den kalan mirası devam ettirip ismini yaşatmak isteyen arkadaşları yardım hareketini "Sokak Çorbacıları Yardımlaşma Derneği" ile bir adım öteye taşıdı.

Kimi okulundan kimi iş yerinden çıkarak dernek binasına gelen gönüllüler, hep birlikte çorba yapmak için harekete geçiyor. El birliğiyle soyulan patates, soğan, havuç ocak üzerindeki kazanda mercimekle buluşarak çorba haline getiriliyor. Termoslara konan çorbalar gönüllülerin elinde kaplar içerisinde Basmane ve Alsancak bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ekmek ile birlikte dağıtılıyor.

Mirasını arkadaşları ile gönüllüler devam ettiriyor

Sokak Çorbacıları Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Can Yurdasever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sibel ve Ece'nin başlattığı sıcak çorba projesine sosyal medyadan duyduğu paylaşımlar ile katıldığını ve 4 yıldır sokaklarda dolaşarak ihtiyaç sahiplerine sıcak çorba ile ekmek ikram ettiklerini söyledi.

Çok sevdikleri arkadaşlarının anısını yaşatmak için yaptıkları çorba dağıtımını dernek çatısı altında yürütmeye karar verdiklerini anlatan Yurdasever, "2 yıl önce Sibel sağlık sorunları Ece ise eğitim hayatındaki değişiklikler nedeniyle dağıtımlara aralıklarla katılabiliyorlardı. Biz de buradaki arkadaşlarımızla onların yokluğunda çorba dağıtımlarımıza devam ettik. Eylül ayında Sibel'i kaybettik. Sibel'i kaybedince onun başlattığı bu hareketi miras olarak benimsedik bir adım öteye götürmek istedik. Sibel'in ailesinin de katkılarıyla önce bir mekan tuttuk, daha sonra dernekler masasına başvuralar bir tüzel kişilik kazandık. Şu an resmi olarak Sokak Çorbacıları Yardımlaşma Derneği olarak faaliyet gösteriyoruz." dedi.

Yurdasever, dağıttıkları mercimek çorbası ve ekmekleri gönüllülerin ve üyelerin destekleriyle kaynattıklarını aktararak, çorbanın yapımından dağıtımına kadar her aşamasının ise gönüllüler tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Gönüllüler arasında Finlandiya vatandaşı da var

Sokak Çorbacıları Yardımlaşma Derneği'nin faaliyetini duyup gönüllü olan Finlandiya vatandaşı Anni Vihera da yer alıyor.

Öğrenci değişimi programı kapsamında İzmir Ekonomi Üniversitesi sosyoloji bölümünde eğitimine 9 aydır devam eden Vihera, derneğin çalışmasını ev arkadaşından duyduğunu anlatarak, kendisinin de böyle bir etkinlikte bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Projeyi mimarı olan ve sağlık sorunu nedeniyle hayatını kaybeden Sibel için arkadaşlarının yaptıklarının kendisini çok etkilediğini anlatan Vihera, "Sibel hakkında yapılanları ve devam edilmek istenileni duyduğumda kalbim tamamen bu konuya ısındı daha çok katkıda bulunmak istedim. Yapılan şey mükemmel, insanlara dokunmak bir karşılık beklemeden başlı başına böyle bir hareket etmek çok güzel. Bu durum beni çok etkiledi." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Avrupa'nın Uber'le mücadelesi

2018-03-16 16:02 - Dünya

Facebook, İngiliz aşırı sağcı grubun hesaplarını kapattı

2018-03-14 21:02 - Medya

Bitlis'te terör örgütüne ait 3 sığınak imha edildi

2018-03-18 05:02 - Asayiş

Rusya’dan İngiltere'ye medya tehdidi

2018-03-15 00:37 - Medya

Başbakan Yıldırım: Türkiye-Amerika ilişkileri kişilere bağlı değildir

2018-03-14 14:00 - Politika

İlk yerli 8x8 şasili itfaiye aracı dünyanın yangınını söndürecek

2018-03-13 15:27 - Genel

Aslanov AZERTAC Yönetim Kurulu Başkanı oldu

2018-03-16 17:02 - Dünya

ABD'de cami bombalayan 4 kişi tutuklandı

2018-03-14 05:02 - Dünya

KDV Kanunu tasarısının 10 maddesi kabul edildi

2018-03-15 07:02 - Siyaset

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Beş on yıl önceki bazı konuşmalar çıkarılıp çarpıtılıyor

2018-03-16 20:20 - Genel

İlgili Haberler

Minare şerefesinde dolaşan tilki cep telefonu kamerasına yansıdı

23:28 - Çevre-Hayat

Çevresi karla kaplı Hazar Gölü dronla görüntülendi

19:18 - Çevre-Hayat

Erzurum'da EİT 2025 kapsamında düzenlenen yarışmada atlar kar üstünde yarıştı

19:12 - Çevre-Hayat

Rize'de "17. Çamlıhemşin Kardan Adam Kış Festivali" sona erdi

16:17 - Çevre-Hayat

Erciyes'teki kar sanata dönüşecek

15:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor