?>

İzmirli 'canlı heykel' asker selamıyla dünya rekoruna gidiyor

Performans sanatçısı Yunus İşçi, Barış Pınar Harekatı'nda şehit olan askerler için sergilediği "asker selamlı" canlı heykel performansı ile "dünya rekoru" denemesini sürdürüyor.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

İzmir

Performans sanatçısı Yunus İşçi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Barış Pınar Harekatı'nda şehit olan askerler için İzmir'de "asker selamlı" canlı heykel performansı denemesini sürdürüyor.

Asker kamuflajı ve Türk bayrağıyla İzmir Gündoğdu Meydanı'nda dün saat 19.00'dan bu yana adeta bir heykel gibi duran Mimus Performans Sanatları Atölyesi sanatçısı 26 yaşındaki İşçi'nin performansı, yaklaşık 18 saattir devam ediyor.

İzmirli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği performansta genç yaşlı yüzlerce kişi Yunus İşçi'yle fotoğraf çektiriyor, öz çekim yapıyor.

İşçi, performansını saat 19.00'da sonlandırmayı planlıyor.

"Başaracağına inanıyoruz"

Atölye üyesi ve Yunus İşçi gibi sokak sanatı icra eden Melik Enes, sanatın insanlarla buluşmasını amaçladıklarını söyledi.

Bu alanda dünya rekorunun 15 saat olduğunu belirten Enes, "Bu rekorun içinde 4 de mola var. Ancak Yunus'un herhangi bir molası yok. Sadece 2 defa su içmek için durdu. İhtiyaçlarını küçük bir perdenin arkasında gideriyor. 24 saatlik bir performanstan bahsediyoruz.

Şu anda dünya rekoru kırıldı. An itibarıyla 18'inci saate giriyoruz. Kendi rekoru için devam ediyor performansa. Biz ekip olarak onun arkasındayız. Hatta bütün İzmir halkı bizim arkamızda. Başaracağına inanıyoruz." diye konuştu.

İşçi'nin dayanıklılığının hala üst seviyede olduğunu ve enerjisinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Melik Enes, 24 saati bitireceklerini vurguladı.

Yunus İşçi'nin haftalardır buna hazırlandığını dile getiren Enes, gecenin soğuk geçtiğini ancak İşçi'nin bundan çok fazla etkilenmediğini belirtti.

Rüzgar ve sabah ayazından sonra İşçi'nin sadece atkı istediğini belirten Melik Enes, "Dün 19.00'dan 21.00'e kadar bir ilgi bekliyorduk. Sonrasında da evlerine gider diye tahmin ediyorduk. Fakat öyle olmadı. Gece boyunca, şimdi de yoğun bir ilgi var." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Marmaray 6 yılda 403 milyon kişi taşıdı

2019-10-29 14:30 - Ekonomi

Buse Terim ve Boyner, Forum Trabzon'da Trabzonlularla buluştu

2019-10-25 18:15 - Yerel haber-Şirket Haber

'Şili tarihinin en büyük protestosu' 7. gününde

2019-10-26 04:12 - Dünya

Metrelerce uzaklıktaki evine dönmek istiyor

2019-10-24 15:47 - Çevre-Hayat

Şahika Ercümen'den dünya rekoru

2019-10-28 13:52 - Spor

Teknoloji girişimcileri Serathon-in Sermaye Piyasası Yazılım Maratonunda bir araya geldi

2019-10-26 17:57 - Teknoloji

Vodafone'lu Robot Veysi, "derbi izleyen ilk robot" oldu

2019-10-28 16:16 - Genel

Turkcell ve Ericsson, 5G teknolojisi alanında işbirliği anlaşması imzaladı

2019-10-23 17:39 - Genel

29 Ekim Farkındalık Koşusu İstanbul'dan başladı

2019-10-27 17:21 - Genel

Çavuşoğlu: ABD ve Rusya ile mutabakatlar siyasi başarı olarak tarihe geçti

2019-10-23 17:16 - Genel

İlgili Haberler

Bartın ve Düzce'de şiddetli rüzgar etkili oldu

21:28 - Çevre-Hayat

Ankara'da kar etkili oluyor

19:32 - Çevre-Hayat

Mehmetçik, Kosova'da ilkokul öğrencileri için kütüphane kurdu

17:18 - Çevre-Hayat

Giresun'da 84 yaşındaki kadının böbreğinden 10 santimlik taş çıkarıldı

17:02 - Çevre-Hayat

Çankırı'da keklikler karlı arazide yiyecek ararken görüntülendi

15:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

New York Valisi Hochul, Trump'ın kendisini "kral" olarak tanımlamasını eleştirdi

05:18 - Dünya

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya