?>

İzmir ve Antalya'da FETÖ operasyonu: 40 kişi tutuklandı

İzmir ve Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturmalarda toplam 40 kişi tutuklandı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

İZMİR

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında "örgütün emniyet teşkilatı yapılanması"na ilişkin gözaltına alınan örgüt adına faaliyet gösteren 8 sivil ile 36 emniyet mensubu, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından 31 zanlı tutuklanmaları talep edilerek, 13 zanlı da adli kontrol hükümlerinin uygulanması şartıyla nöbetçi mahkemeye gönderildi.

Mahkemeye çıkarılan 27 şüpheli, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" ve "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçlamasıyla tutuklandı. Diğer zanlılardan 13'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 4'ü ise salıverildi.

İzmir'in yanı sıra Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Batman, Van, Diyarbakır, Şırnak, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman, Iğdır, Nevşehir, Antalya ve Muğla illerinde başlatılan operasyon kapsamında, çeşitli rütbelerden 39 emniyet mensubu ile "emniyet imamı" oldukları ileri sürülen 8 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişiler arasında bulunan 3 polis, emniyetteki işlemlerinden sonra serbest bırakılmıştı.

Antalya'da 13 kişi tutuklandı

Antalya'nın Kemer ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 35 kişiden 13'ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kemer Emniyet Müdürlüğü ve Kemer Jandarma Garnizon Komutanlığı ekiplerince, Göynük ve Çamyuva mahalleleri ile ilçe merkezinde FETÖ/PYD üyesi olduğu öne sürülen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu iddia edilen ve aralarında okul, dershane ve derneklere üye öğretmen, idareci, iş adamı ve esnafın olduğu 35 kişi gözaltına alındı. Emniyet ve jandarmada sorguları tamamlanan 25 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan 13'ü, çıkarıldıkları mahkemece "FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak", "terör örgütünün faaliyetlerine yardımda bulunmak" suçlamasıyla tutuklanırken, 12 kişi serbest bırakıldı.

Gözaltında bulunan 10 şüphelinin ise emniyetteki sorgularının devam ettiği ve daha sonra adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Muhabir: Ömer Süt

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Hocamız şah damarından yakın diyorlar, hocalığı da kirlettiler'

2016-08-09 13:52 - Gündem

İtalya'ya kaçan askeri ataşeler için harekete geçildi

2016-08-11 20:17 - Dünya

Ünlü tenor Hakan Aysev evlendi

2016-08-12 16:47 - Magazin

Caretta caretta dehşeti

2016-08-15 20:32 - Genel

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun telefon trafiği

2016-08-16 03:02 - Siyaset

Milli sporcular Yusuf Dikeç ve İsmail Keleş olimpiyatlara veda etti

2016-08-10 23:07 - Spor

'Bileğimden aşağısı çalışmıyor ama vatan sağ olsun'

2016-08-09 13:57 - Gündem

'Astro-Fest' astronomi meraklılarını Uludağ'da buluşturacak

2016-08-11 16:27 - Teknoloji

Aksaray merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 10 tutuklama

2016-08-09 13:52 - Gündem

'Kanada'nın empati yapması gerekiyor'

2016-08-11 13:32 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında can verenler, Ankara'da anıldı

22:22 - Gündem

Rekabet Kurulundan yerinde incelemeyi engelleyen BİM'e 1,3 milyar liralık ceza

21:57 - Gündem

Depremde 115 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davada karar çıktı

20:22 - Gündem

Araç muayene istasyonlarının özelleştirme ihaleleri 24 Şubat'ta yapılacak

19:27 - Gündem

Günün Manşetleri

New York Valisi Hochul, Trump'ın kendisini "kral" olarak tanımlamasını eleştirdi

05:18 - Dünya

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya