?>

İzmir'de ekmeğini 30 yıldır kağıt satarak kazanan yaşlı kadın tek göz odasında umut ışığı arıyor

Günlük 30-40 liralık kağıt toplayan 65 yaşındaki Neslihan Erboğa, hayatının zorluklarla geçtiğini ancak sağlığının yerinde olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

İzmir

İzmir'de, tek başına bir göz odada yaşayan, geçimini de 30 yıldır kağıt toplayarak sağlayan Neslihan Erboğa (65), zorluklara rağmen hayata sımsıkı sarılıyor.

Konak ilçesi Emirsultan Mahallesi'nde ikamet eden Neslihan Erboğa, gençlik yıllarında yaşlı anne ve babasıyla ilgilendiği için evlenmedi.

Yaklaşık 30 yıl önce anne ve babası vefat edince tek başına kalan Neslihan Erboğa, geçinmek için kağıt toplama işine girdi.

O tarihten beri bu işle hayatını idame ettiren Erboğa, kardeşlerinin kendisine verdiği 1 göz odada kalıyor.

Erboğa, günün erken saatlerinde el arabasıyla yollara düşerek topladığı kağıt ve hurdaları günlük ortalama 30-40 liraya satıyor.

Kazandığı parayla temel ihtiyaçlarını karşılayan Erboğa, zaman zaman da engelli olan yeğenine destek oluyor.

Hayat mücadelesinden hiçbir zaman kopmayan, komşularının da desteğiyle yaşamını sürdüren 65 yaşındaki kadın, camı olmayan ve tavanı su alan tek göz odasının tadilat yapılmasını istiyor.

Erboğa, AA muhabirine, babasından kalan üç göz evin kardeşleri arasında paylaşıldığını, kendisine de bir oda verildiğini belirtti.

Evdeki elektriğin borç nedeniyle kesildiğini aktaran Erboğa, şöyle konuştu:

"Bir çekyatım var, onu da komşular verdi. Annem babam öldüğünden beri kağıt toplayarak geçimimi sağlıyorum. Bacaklarım kireçlenmeye başladı ama yine de kağıt toplamaya devam ediyorum. Kardeşlerim de kendilerini zor idare ediyor.

Onlar da gariban. Mecbur burada kalıyorum. Yemeği bazen burada yapıyorum bazen komşularım getiriyor. Hayatım hep böyle zorlukla, mücadeleyle geçti ama yine de çok şükür sağlığım yerinde.

Komşularım da yardımda bulunuyor. Kaldığım bu oda elden geçirilirse en azından biraz daha rahat ederim."

Erboğa, doktorların istirahat etmesi önerisinde bulunduğunu ancak mecburen çalıştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Somali'de patlama

2021-02-23 15:36 - Dünya

Ünlü isimler 'Kar Havuzu'nda buz gibi suya atlayacak

2021-02-23 13:27 - Magazin

Fatih Terim: Zor bir fikstürden çıkarak arka arkaya 8. maçı kazanmak önemli başarı

2021-02-28 02:12 - Gündem

28 Şubat sürecinde okuldan atılan Yıldızhan: 'Ülkeme faydalı olabilecek bir insandım. Bunun için çok çabaladım'

2021-02-23 15:59 - Çevre-Hayat

ABD'deki motor arızası sonrası Japon hava yolu firmaları, Boeing 777'lerin kullanımını durdurdu

2021-02-22 11:26 - Dünya

Hamas, Filistin siyasi sisteminde değişim yapmak istediğini açıkladı

2021-02-24 09:26 - Dünya

Türk savunma sanayisinden 'sualtı telefonu' ihracatı

2021-02-21 15:36 - Teknoloji

ABD Başkanı Biden: ABD, Rusya'nın Kırım'ı sözde ilhakını asla tanımayacak

2021-02-27 02:24 - Gündem

CHP 'havza modeli' ile oylarını artırmayı hedefliyor

2021-02-26 16:37 - Gündem

A Milli Basketbol Takımı, elemeleri galibiyetle tamamladı

2021-02-23 03:01 - Spor

İlgili Haberler

Bartın ve Düzce'de şiddetli rüzgar etkili oldu

21:28 - Çevre-Hayat

Ankara'da kar etkili oluyor

19:32 - Çevre-Hayat

Mehmetçik, Kosova'da ilkokul öğrencileri için kütüphane kurdu

17:18 - Çevre-Hayat

Giresun'da 84 yaşındaki kadının böbreğinden 10 santimlik taş çıkarıldı

17:02 - Çevre-Hayat

Çankırı'da keklikler karlı arazide yiyecek ararken görüntülendi

15:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya